Koks gėris yra penktadienio vakarai!! Tarsi išbadėjusi, tarsi visą savaitę išbuvusi tremtyje, puolu prie savo viryklės. Prie savo puodų ir keptuvių, prie foto aparato, kuris visą savaitę laukia supakuotas manęs grįžtant… Jau nuo trečiadienio pradedu planuoti ką gaminsiu savaitgalį. Dienų per mažai, vakarienių velniškai trūksta, kad įgyvendinčiau savo užmojus. Tada prikraunu pilną šaldytuvą ir palieku instrukcijas vyrui, kaip ir ką vartoti. Kartais būna taip, kad grįžusi ir randu didžiąją dalį, net neišpakuotą… Ir ne pikta man, nes kas gi gali suvalgyti visus tuos gėrius, arba net tiksliau parašysiu – kas gali surasti viską, ką sudedu, mūsų gigantiškame šaldytuve… 🙂

Šį vakarą svajojau apie itališką pastą. Pastą, kuri maudytųsi pomidorų padaže, kurią užgerčiau raudonu vynu, kuria mėgaučiausi ir nesukčiau sau galvos apie kalorijas…:) O juk praeitą savaitę mano kulinarinių knygų kolekcija pasipildė mano naujos meilės – Donna Hay – storutėle knyga (neabejotinai pačia storiausia ir sunkiausia mano bibliotekoje!!) “The New Classic”. Tai štai iš čia ir tas įkvėpimas. Kviečiu “įsikvėpti” ir jus:) 

Kepta pasta su rikota - paprastas ir gardus patiekalas
Kepta pasta su rikota – paprastas ir gardus patiekalas
Paprasta, gražu ir gardu
Paprasta, gražu ir gardu
Pomidorų padaže kepta pasta, įdaryta rikota sūriu
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 pakelio (250g) geros kokybės itališkos pastos - didelių kriauklių (iš bėdos tiktų ir canneloni)
  2. 1 pak (250g) rikotos (ricotta)
  3. 1/2  stiklinės sutarkuoto kietojo Rokiškio sūrio
  4. 1.5 stiklinės (150g) sutarkuoto mocarela sūrio (naudojau Vilykiškių)
  5. 1 kiaušinis, lengvai išplaktas
  6. 2 indeliai smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
  7. 200g vyšninių pomidorų (cherry tomatoes), perpjautų pusiau
  8. 4 skiltelės česnako, susmulkintos
  9. 1 stiklinė vištienos sultinio
  10. 1 šaukštelis cukraus
  11. 1.5 šaukštelio (arba daugiau, pagal skonį) rupios druskos
  12. Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  13. Alyvuogių aliejaus pašlakstyti
Instrukcijos
  1. Užkaiskite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite, ir jame 8 minutes virkite pastą. Nusunkite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu, kad visiškai atšaltų. Palikite nusivarvėti.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 200C.
  3. Dubenyje sumaišykite rikotą, Rokiškio sūrį, mocarelą ir kiaušinį.
  4. Inde, kuriame kepsite pastą, sumaišykite smulkintus pomidorus savo sultyse, , vyšninius pomidorus, smulkintus česnakus, sultinį, cukrų, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, paskirstykite tolygiai kepimo skardoje.
  5. Šaukšteliu prikimškite kiekvieną išvirtą kriauklę sūrio įdaru, ir pastą guldykite į padažą vieną prie kitos.
  6. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, arba kol pastos paviršius lengvai apskrus.
Adapted from The new classics
Adapted from The new classics
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Pomidorų padaže kepta pasta, įdaryta rikota sūriu": 34

  1. Nida:

    Gabe, aš canneloni paprastai darau pati: su makaronų mašina pasidarau tokius a la lazanijos lakštus ir į juos suvynioju įdarą. Bet kelis vienąkart dariau su pirktais canneloni – juos trumpai apviriau, kad suminkštėtų. Tačiau manau, kad galite neapvirti, jei taip ant pakelio rašo – bus lengviau įdarą įkimšti:) Ir kadangi kepsite uždengus ir padaže, jie tikrai suminkštės.

  2. Gabe:

    Ir dar klausimelis: planuoju daryti su canneloni makaronais, raso ant pakelio, kad apvirti nereikia, tiesiog deti i orkaite. Pagal jusu recepta, ar reiktu juos apvirti? aciu is anksto:)

  3. Rima:

    Didelių kriauklių, jeigu kam dar aktualu, radau pirkti “Maximoje”. Vadinasi “La Molisana”, tikrai kokybiškos, nesubyra, nesutyžta. Puikus receptas. Ne kartą bandžiau ir šįvakar vėl kartosiu. Tik šįkart pabandysiu kitą variaciją: į rikotą dėsiu ne kitus sūrius, o špinatus, ir ant viršaus užtarkuosiu “Džiugo”.

  4. Nida:

    Ačiū, Jurga:) Dėl pastos virimo laiko – aš visuomet ragauju, nepasikliaunu vien užrašais ant pakuotės. Al dente yra tai, ko reikia. O dėl apskrudimo – taip, viršus ir pas mane buvo apskrudęs, gal net daugiau nei reikėtų:) Gal kitąkart kepant pamėginsiu uždengti folija, ir tik pabaigoje paskrudinsiu. Taip pat nepamaišytų papildomas šlakelis aliejaus ant labiausiai išsikišusios pastos:)

  5. Jurga:

    Išbandžiau šį patiekalą, viskas buvo labai gerai, ir sūrio įdaras ir padažas.Bendras skonis puikus. Tačiau, susidūriau su keliomis problemomis, pirma, kažkodėl kriauklės neišvirė per 8 min, nors ir Jūs, Nida, ir ant pakelio buvo nurodytas šis laikas. Teko pavirti dar 5 min.Kai viską sudėjau į orkaitę kepti, kriauklių viršus man šiek tiek padžiūvo. Buvau nustačiusi orkaitės režimą”viršutinis-apatinis kaitinimas”.Gal kažką ne taip padariau?Beje, gerb. Nida, labai patinka Jūsų receptai, bet jeigu galima ir įmanoma, gal galėtumėte prie receptų nurodyti ir kepimo formų dydžius.Manau būtų paprasčiau orientuotis, ypač toms, kurios nėra virtuvės virtuozės:)

  6. Pingback: Patarimai kaip patiems namuose pasigaminti rikotos suri ir kokius patiekalus su juo pasigaminti

  7. Edita:

    Sveika Nida,
    Vakar gaminau vakarienei pasta su rikota.Labai patiko,vyras visą vakare mane gyrė.Išties nėra labai sudėtinga.Savaitgalį grįš dukra,tai mokysiu gaminti ją.
    Ačiū už puikų receptą.

  8. Nida:

    Jurga, kaip smagu girdėti:) Labai džiaugiuosi, kad pradžiuginot šeimyną gražios šventės proga skaniu kepiniu!:)

  9. Jurga:

    Aciu uz puiku recepta, gaminau siandien Mamos dienos proga, gavosi labai skaniai. Gal tik padauginau ideti idaro, nes siaip butu uzteke deti po nepilna arbatini sauksteli i viena makarona “sraige”. Skanu ir sotu!

  10. ugne:

    Ačiū, Nida, puikus receptas, išbandytas šiandien ir bus dar gaminamas tikrai.

  11. Nida:

    Akvile, itališkų receptų dar tikrai bus:) O špinatus, jei jie švieži, siūlau suvartoti šviežius, salotose:) Prie visų itališkų patiekalų man žalios salotos – tisiog neatsiejamos. Na, o jei norite įmaišyti į vidų, tau nuplikykite, smulkiai sukapokite ir įmaišykite į rikotos masę, kuria paskui įdarysite pastą!

  12. Akvilė:

    Mėginsiu pagaminti, tikiu labai skanu bus:) Turiu dar špinatų saują, kaip galėčiau recepte pritaikyti ? Labai laukiu daugiau itališkos virtuvės receptų.

  13. Nida:

    Dar galima viršų pabarstyti kepant tarkuotu kietuoju sūriu – irgi labai tikti turėtų

  14. Ruta:

    Kaip super atrodo sitas!!!! Dar butu visai idomu toki padaryti su ozku suriu – tuo tokiu creamy. Arba jo imaisyti i ricotta… Mmmm!

  15. Nida:

    Ačiū Alda, tikrai kažkam ši info bus naudinga. Žvilgtelsiu ir aš, kai pro šalį važiuosiu:)

  16. alda:

    Na, nežinau ar visose “iki”, bet Tuskulėnų rimties parke, minsko IKI, tai yra šių makaronų! (:

  17. Nida:

    Indre, taip ir pagalvojau, kad sunku bus tradicinėse vietose didelių kriauklių rasti, tai iškart nuvažiavau į Asorti. Apie savo įspūdžius Asorti dar parašysiu:) Nes buvau ten pirmąkart ir buvau ganėtinai nustebinta:) Tačiau bet kuriuo atveju, ten tų kriauklių radau be vargo:) Beje, jau buvau sugalvojusi ir planą B, jei nerasčiau kriauklių. Tada būčiau jas keitusi canneloni vamzdžiais.

  18. Indrė:

    O kur makaronų radai? Neseniai verčiausi per galvą po visą Kauną ir neradau niekur – nei Maxima bazėje nei Kauno gurmaniškose…

  19. Audronė:

    Puikus receptas. Ačiū. Išbandžiau su malonumu. Lengvas ir skanus, nuostabaus skonio patiekalas. Manau, kad jį gaminsiu ir ateityje.

  20. Nida:

    Dovile, du pastebėjimai: jūs abi su dukra nerealios. Viena turi užsispyrimo nuolat mokytis, o kita – iš pirgimties sveiko gyvenimo šalininkė. Nežinau kuris kitas vaikas ledus pusryčiams išmainytų (savo noru!! be priemokos:)!!) į sveikuolišką avižinę košę… Bravo. Abiems. P.S. Suprantu dabar, kodėl esi pusiau komoj ir netraukia tavęs (neturi laiko) maisto gaminimas…

  21. Dovilė:

    Nida, aš dabar visa galva moksluose, tai gaminu pusiau be sąmonės;-) Šįryt prabudau, pasidariau kavos ir pradėjau mokytis. Prabudo dukra ir taaaip tikėjausi, kad sutiks pusryčiams pavalgyti ledų. Taip viltingai paklausiau: gal ledų? O ji man sako: man visai gerai būtų avižinių dribsnių košė su sviestu ir braškėm;-) Prirėmė prie sienos, teko keltis ir virt. Užtat pietums abi po kebabą miške vaikščiodamos suvalgėm ir tai buvo kebabas po kokių 2 metų pertraukos. Ech, tas studentiškas gyvenimas.

  22. Nida:

    Kaip faina, Edita!! Išties tas sirupas gali būti panaudojamas daug kur, bet sušiams pati nebūčiau sugalvojusi, nors turėtų derėti išties puikiai su švelnaus skonio ritinukais. Tikiuosi, kad nenusivilsite ir šiuo patiekalu. Aš taip pat esu labai aistringa itališkos virtuvės gerbėja:) Sėkmės šeimininkaujant:)

  23. Edita:

    Ger,Nida,
    Dėkoju už puikų receptą,būtinai gaminsiu,esame itališkos virtuvės gerbėjai.
    Beje,čili ir imbiero sirupą gaminau jau kelis kartus,valgome ir su žuvimi,ir su salotimis,o vakar patiekiau prie sušių(vietoj marinuotų imbierų).

  24. Nida:

    Dovile, o kodėl ateinantiems laikams? Ateinančiais laikais bus kokių naujų patiekalų, naujų minčių:) Žinoma, maisto gaminimui reikia laiko ir įkvėpimo… Be šių dviejų elementų gaunasi rutina…

  25. Nida:

    Kaip smagu, Grita!!! Aš ant makaronų ir ant varškės galėčiau gyventi mėnesiais:) O šiandien dar pasidariau šviežios ricotta varškės, tai jau rytoj ką nors meistravosiu vėl:)

  26. Dovilė:

    Aš irgi viską perskaitau, apmąstau kaip ką gamint, bet pastaruoju metu gaminu taip labai rutiniškai ir nieko naujo. Viską dar deduosi atminčiai ateinantiems laikams.

  27. Grita:

    Geriu rytine kava ir galvoju,ka cia tokio pagaminus.Atsiverciu tavo Nida puslapi ir stai…tai kas labai tinka savaitgaliui.Turiu daug makaronu gerbeju namuose,manau bus nustebinti.O tavo bloga aplankau visada,tik nenoriu nusibosti su komentarais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.