Vasara jau įpusėjo, ir jei jūs dar nebuvote išsirengę į gerą pikniką, pats laikas susigriebti:) Juk šiemet, kai dauguma mūsų atostogauja netoli namų, yra super paprasta susimesti į bagažinę būtiniausius daiktus, įsidėti net ir nedidelį grilį, ir išsiruošti vakarienei gamtoje su visa bičiulių kompanija!

Seniai baigėsi tie laikai, kai į piknikus žmonės imdavo tik iš anksto suteptus sumuštinius. Šiais laikais gamtoje galima atsidaryti tikrą pop-up restoraną! 🙂 Ir tame restorane išragauti tokių egzotiškų patiekalų, kad pasijusite tarsi keliautumėte skoniais po visą pasaulį! Aš parinkau jums tris receptus, kuriais mėgausis prisiekę mėsos valgytojai, vegetarai ir tie, kurie nevartoja nei mėsos, nei produktų su laktoze. Visus šiuos patiekalus galima pasiruošti iš anksto, o juos pabaigti gaminti – jau gamtoje. Tiesa, jums prireiks grilio grotelių, tačiau šiais laikais tai nėra didelė problema, mat geri griliai yra pritaikyti keliauti ten, kur keliauja jų šeimininkai:) 

Tiesa, jei iškyaluti gamtoje jūs kol kas negalite, neatsisakykite progos pasigaminti visus šiuos patiekalus savo namų orkaitėje. Jei turite terasą ar bent mažą balkoną, pasidarykite iškylą jame! Na tai kas, kad nejausite grilio dūmo kvapo, skoniai jus tikrai bent akimirkai nutransportuos ten, kur kiaurus metus šviečia saulė, ir kur mes visi jau greitai galėsime sugrįžti. 

Krepšis kokybiškų ingredientų, grilis, ir pirmyn į gamtą!
Mėsos mylėtojams tikrai patiks grilyje kepti glazūruoti šonkauliukai
Tiek šonkaulius, tiek glazūrą pasiruošite iš anksto
Užtruksite vos 15 minučių paruošdami saldžiai lipnų mėsišką grilio patiekalą
Halloumi sūris kuo puikiausiai tinkamas kepti. Su nektarinais jis dera tobulai
Patiekite halloumi sūrio, nekltarinų ir raudonojo svogūno iešmelius su petražolių padažu
Burgerius geriausia susikonstruoti kiekvienam savo, pagal skonį:)
Tokio veganiško burgerio su humusu ir keptais baklažanais neatsisakys net prisiekęs mėsos gerbėjas 🙂
Artimųjų Rytų prieskoniais pagardintas baklažanas suteiks veganiškam burgeriui malonaus egzotiško aromato
Print Recipe
Grilyje kepti šonkauliukai su lipnia klevų sirupo ir tamarindų glazūra
Šis patiekalas patogus tuo, kad tiek šonkauliukus, tiek glazūrą galima pasigaminti gerokai iš anksto, o užkūrus grilį telis juos tik baigti kepti.
Course Main Dish
Virtuvė Azijos fusion
Raktažodis grilis
Pasiruošimas 1,5 val
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Klevų sirupo ir tamarindų glazūrai
Course Main Dish
Virtuvė Azijos fusion
Raktažodis grilis
Pasiruošimas 1,5 val
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Klevų sirupo ir tamarindų glazūrai
Procesas
  1. Paruoškite šonkaulius: įkaitinkite orkaitę iki 180C, įjunkite apipūtimo funkciją. Šonkaulių pusėje, kurioje yra kaulai, peiliu atsargiai įpjaukite kraštelį plėvelės, tada tvirtai paėmę už to kraštelio popierinio rankšluosčio gabalėliu nuplėškite visą plėvelę nuo kaulų dalies - taip užtikrinsite, kad kepant šonkauliai nesideformuos, nes plėvelė nuo karščio nesitrauks, taip pat šonkauliai bus minkštesni ir geriau sugers visus prieskonius bei glazūrą. Šonkaulius pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo skardą, įpilkite vandenį ir uždengę aliuminio folija pašaukite kepti. Kepkite apie 1-1,5 val, kol mėsa suminkštės, tačiau dar nekris nuo kaulų (antraip bus labai sunku ją kepti grilyje, tiesiog nesilaikys forma). Iškepusius šonkaulius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaltai, kol prireiks. Galite šonkaulius pasigaminti likus 2-3 dienoms iki planuojamo patiekimo ir laikykite šaldytuve.
  2. Pasigaminkite glazūrą: sudėkite visus ingredientus į nedielį puodą, užkaiskite ir virkite apie 5-7 minutes, arba kol ims lengvai tirštėti. Atidėkite į šalį, atvėsinkite, tada supilkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaldytuve. Glazūrą galite pasigaminti likus 3-5 dienom iki planuojamo patiekimo.
  3. Įkaitinkite grilį iki vidutinio karštumo. Patariu kepant šonkaulius naudoti specialius įdėklus, skirtus šonkauliams kepti ant grilio, arba iš abiejų pusių užsidarančias grilio groteles su rankena, kurias galėsite lengvai vartyti su visais šonkauliais ir nesibaiminti, kad jie prkeps prie grotelių. Glazūra tepkite šonkaulius iš visų pusių ir dėkite juos ant grilio, glazūruodami kiekvieną pusę maždaug kas 5 minutes. Kepkite šonkaulius juos glazūruodami apie 15 min., arba kol taps karšti minkšti ir lipnūs. Sunaudosite apie pusę kieko glazūros, o liksią glazūrą patiekite kartu su iškeptais šonkauliukais pasigardinti papildomai valgant. Jei norite, galite dar pašlakstyti šonkauliukus laimų sultimis.
Pastabos

*Kecap manis - tai tirštas saldus Indonezijos virtuvėje labai plačiai naudojamas sojų padažas. Jį panaudosite marinatams ir Azijos virtuvės patiekalams. Ieškokite Assorti, Azijos padažų lentynose.

**Tamarindai yra panašūs į pupelių ankštis, kurių viduje yra sėklos, o tas sėklas dengia rūgštaus skonio minkštimas. Tamarindai labai plačiai naudojami Azijos virtuvėse, o tamarindų džemo galite rasti Assorti lentynose.

***Siracha yra visiškas gėris tiems, kas mėgsta aštrius čili potyrius:) Gamindami Azijos virtuvių patiekalus, be jo kažin ar išsiversite. Ieškokite Assorti

Print Recipe
Halloumi sūrio ir nektarinų vertinukai su petražolių pagardu
Virtuvė Graikijos
Raktažodis vegetariški, grilis
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Petražolių pagardui
Virtuvė Graikijos
Raktažodis vegetariški, grilis
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Petražolių pagardui
Procesas
  1. Pradėkite nuo petražolių pagardo: į mažo blenderio indą (arba prieskonių grūstuvę) sudėkite česnaką, druską, alyvuogių aliejų, petražoles, garstyčias, actą, ir išsukite iki norimos konsistencijos. Nesistenkite sutrinti visko iki vientisos masės, gali matytis petražolių lapų gabalėliai. Pabaigoje suberkite svogūno laiškus ir paruoštą padažą laikykite sandariai uždarytame inde šaldytuve kol prireiks.
  2. Įkaitinkite grilio groteles iki vidutinio karštumo, groteles prieš kepant patepkite aliejumi. Suverkite halloumi sūrį, nektarinus ir svogūnus ant iešmelių. Patepkite aluyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant įkaitintų grotelių kol gražiai apskrus, iš visų pusių. Patiekite iešmelius karštus, su petražolių pagardu ir jei norisi, pašlakstykite laimų sultims.
  3. Jei grilio įkurti neturite galimybių, šiuos iešmelius išsikepsite ir orkaitėje. Įjunkite orkaitės grilio funkciją, nustatykite 180C temperatūrą. Suvertus iešmelius suguldykite į kepimo skardą, išlkotą pergamentiniu popieriumi, pašaukite į orkaitę arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir kepkite kiekvieną pusę apie 4 minutes, kol ingredientai gražiai apskrus.
Print Recipe
Veganiškas burgeris su humusu ir baklažanu
Burgeris tiesiai nuo griliaus grotelių, kuriame nėra nei laktozės, nei mėsos. Užtai sočiai Artimųjų Rytų aromatų ir skonių:)
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Patiekimui
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Patiekimui
Procesas
  1. Įkaitinkite griliaus groteles iki maždaug 180-200C. Supjaustytas baklažanų riekeles patepkite aliejumi ir pabarstykite druska, tada iš abiejų pusių pabarstykite Ras El Hanout prieskonių mišiniu. Klokite ant grotelių ir kepkite, kol suminkštės ir gražiai apskrus, tačiau išlaikys formą, nesuminkštės iki košės.
  2. Paruoškite burgerius patiekimui: labai trumpai ant grotelių pakaitinkite burgerių bandeles, ant apatinės bandelės dalies tepkite svogūnų džemo, tada sluoksnį humuso, pabarstykite smulkintais mėtų lapeliais, ant viršaus klokite baklažano riekelę, ant baklažano - pomidorų riekeles, tada vėl sluoksnį humuso ir dar vieną baklažano riekelę, patepkite humusu, svogūnų džemu ir pabarstę mėtų lapeliais užvožkite viršutine burgerio bandele.
  3. Jei grilio įkurti gamtoje neturėsite galimybių, baklažanus galite išsikepti ir orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 180C, skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Į skardą dėkite aliejumi išteptas ir druska bei prieskoniais pabarstytas baklažanų riekeles, ir kepkite jas apie 12 minučių, arba kol suminkštės, bet nebus pernelyg minkštos.
Pastabos

*Ras El Hanout prieskonių mišinys - Maroke, Tunise ir Alžyre plačiai paplitusi skonių kombinacija. Jo įsigyti galite Assorti, arba galite pasigaminti patys. Šį aromatingą mišinį naudokite marinatams, mėsiškiems kebabams ir troškiniams. 

**Humusą galite įsigyti Assorti, be to, kad kokybiškas ir labai skanus, jis patikimai supakuotas, tinkamas dėti į krepšį ir vežtis į gamtą.

***Man skaniausias prancūziškasis Castaing, iš Assorti.

Šie receptai sukurti bendradarbiaujant su Assorti. #reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *