Kruopos kruopos kruopos… Esu pastaruoju metu dėl jų pametusi galvą:) Visuomet jas mėgau, tačiau niekuomet nesusimąsčiau kiek įdomių patiekalų galima pasigaminti iš seniai pamirštų “senovinių” kruopų… 

Risotto, gaminams iš ryžių, tikiu, jums jau gerai pažįstamas. Tačiau ar kada ragavote iš perlinių kruopų pagaminto “risotto”?:) Jį net risotto neišeitų vadinti, nes reiktų tiktiausiai sakyti “perlotto”:) 

Pastarąją savaitę būtent tokie būdavo mano lengvi pietūs. Vieną dieną gaminau perlotto su cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis, kitą- su batviniais ir burokėliais… Jei reiktų išrinkiti kuris skanesnis, tai ir nesugebėčiau:) Primygtinai rekomenduoju išbandyti, nes tai pigūs, nesunkūs, itin tinkami vasarai patiekalai, kurie gali pasitarnauti ir kaip užkandžiai, ir kaip garnyrai…

Vasaros gėrimas
Vasaros gėrimas
Risotto su burokeliais ir perlinemis kruopomis
Risotto su burokeliais ir perlinemis kruopomis
Perliniu kruopu risotto
Perliniu kruopu risotto
Lavandos
Lavandos
Perliniu kruopu risotto su sparaginem pupelem ir cukinijom
Perliniu kruopu risotto su sparaginem pupelem ir cukinijom
Perlinių kruopų risotto su burokėliais
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  2. 1/3 stiklinės perlinių kruopų
  3. 1 svogūnas, susmulkintas
  4. 3-4 nedideli burokai su žaliais lapais ir stiebais
  5. 4 šaukštai sojos padažo
  6. 60 ml balto vyno
  7. 1.5 stklinės sultinio
  8. juodųjų pipirų
  9. Kapotų žalių svogūno laiškų
Instrukcijos
  1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame maišdydami kelias minutes kepinkite nuplautas ir gerai nusausintas kruopas, kol šios paskleis riešutų aromatą.
  2. Suberkite susmulkintą svogūną, tada suberkite pjaustytus burokėlius ir toliau kepinkite nuolat maišydami, kol daržovės karamelizuosis.
  3. Suplilite sojos padažą ir baltą vyną ir kaitinkite, kol visas skystis pilnai išgaruos. Tada supilkite karštą sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.
  4. Prieš patiekiant pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir gausiai pabarstykite kapotais žaliais svogūnais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/
Perlinių kruopų risotto su cukinijom ir šparaginėm pupelėm
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  2. 1/3 stiklinės perlinių kruopų
  3. 1 svogūnas, supjaustytas gabalėliais
  4. 1 łšaukštelis džiovinto raudonėlio
  5. 4 šaukštai sojos padažo
  6. 60 ml (4 šaukštai) balto vyno
  7. 1.5 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
  8. 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
  9. 1 cukinija
  10. Kapotų žalių svogūnų laiškų patiekimui
Instrukcijos
  1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame maišdydami kelias minutes kepinkite nuplautas ir gerai nusausintas kruopas, kol šios paskleis riešutų aromatą.
  2. Suberkite susmulkintą svogūną ir raudonėlį, ir toliau kepinkite nuolat maišydami, kol svogūnas suminkštės.
  3. Suplilite sojis padažą ir baltą vyną ir kaitinkite, kol visas skystis pilnai išgaruos. Tada supilkite karštą sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.
  4. Per tą laiką nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite kietus galus ir supjaustykite jas į 3-4 dalis. Cukiniją taip pat supjaustykite gabaliukais.
  5. Suberkite pupeles ir cukinijas į puodą su perlinėmis kruopomis, išmaišykite ir toliau troškinkite apie 5 minutes uždengtame puode.
  6. Prieš patiekiant gausiai pabarstykite kapotais žaliais svogūnais.
Adapted from http://www.kwestiasmaku.com
Adapted from http://www.kwestiasmaku.com
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Perlinių kruopų risotto": 7

  1. Pingback: Kreminės konsistencijos risotto su traškiais briuselio kopūstais ir migdolų riešutais

  2. Nida:

    Liutaurai, tikrai užmerkti kruopų nereikia!!! Jos kuo puikiausiai išsitroškins, bus pati ta konsistencija!!

  3. Liutauras:

    Ar perlines kruopas reikėtų iš vakaro užmerkti? Ar per 20-30 minučių jos išvirs ir nebus per kietos?

  4. Nida:

    Ačiū už komplimentus, Donata!:) Labai džiaugiuosi pati blog’o nauju rūbu:) Vis dar krapštausi, dailinu… Na, o risotto su kruopom man labai pasiteisinęs dalykėlis, kurį dar kartosiu ir kartosiu!

  5. Donata:

    Oi koks gražus ir atnaujintas Blog’as!! Seniai čia buvau užsukus:)
    Nida, šaunuolė! Super super!
    O risotto vienas mano mėgstamiausių patiekalų. Su perlinėmis kruopomis vis žadu pabandyti, tai jau dabar tikrai bandysiu. Ačiū:)

  6. Nida:

    Taip, Asta, tik svarbiausia, jog tie penkiagrūdžiai daiktai būtų kruopos, o ne dribsniai!!:)

  7. Asta:

    🙂 nebloga mintis, as pameginsiu penkiagrudine’otto, turetu buti irgi skanu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.