Aš tikiuosi jūs dar nepavargote nuo receptų su moliūgais?:) Man moliūgai – tas ingredientas, kuris retai pabosta, ir aš labai laiminga, kad moliūgais galima džiaugtis nuo rudens iki pat pavasario. Ypatinga moliūgų spalva pagerina bet kurią sriubą ir garnyrą, aš moliūgus įmaišau į blynų tešlą, į saldžius desertinius ir daržovių apkepus. Praktiškai nėra buvę, kad moliūgo gabalėlis užsigulėtų šaldytuve ir tektų jį išmesti, nes sugego. Taip pas mus nebūna:) 

Kai Milane restorane Obica paragavau pastos su kreminiu moliūgų padažu, žinojau, kad tai bus pirmas receptas, kurį pasidarysiu grįžus namo į Vilnių:) Kad ir kaip dažnai namuose gaminčiau pastą, su jos padažais kažkaip fantazijos man dažnai pritrūksta: arba bolognese, arba pomidorai, arba tiesiog aliejus su česnaku. O čia – geltona tarsi auksinė tiršta masė, dar pagardinta pakepinto kumpio gabalėliais (o tas kumpis nuostabiai susibalansuoja su salstelėjusiu moliūgo skoniu), ir pats pastos padažas beveik be riebalų (kas dažnai būna didelė problema, kai turi reikalų su pastų padažais:)). Tame restorane Milane, beje, šis patiekalas buvo pagardintas dar ir rūkyta (!!) mocarela, kas man buvo visiška naujiena. Gabalą tokios rūkytos mocarelos aš parsiskraidinau, ir labai tikiu, kad ją kada nors tieks ir į mūsų parduotuves ar bent jau specializuotas itališkų produktų parduotuves! 

Nepergyvenkite, jei rūkytos mocarelos nerasite (o jei kur nors užtiksite Lietuvoje, būtinai ir man parašykit kur jos yra!), keiskite šiame recepte paprasta šviežia mocarela. Ji tikrai labai tiks ne tik spalviškai, bet ir skoniu bei tekstūra: mocarelos nereikia nei šildyti, nei lydyti, kaip tik ji turi būti užbarstyta šalta (kambario temperatūros) ant karštutėlės pastos. 

Pasta – idealus ir piniginei draugiškas pasirinkimas greitai savaitės dienos vakarienei
Pasta su keptų moliūgų padažu

Pasta su kreminiu moliūgų padažu

4 porc.

  • 1 stiklinė trintų keptų moliūgų*
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai sutarkuoto Parmigiano sūrio
  • 1/4 stiklinės (4 šaukštai) grietinėlės
  • 1 pak (500g) virtos pastos (al dente) – tiks ir trumpa, ir ilga pasta
  • 100g (sauja) kubeliais supjaustyto kumpio arba šoninės (vegetarai gali šitą praleisti:))
  • Mocarelos
  • Kapotų petražolių arba bazilikų

*Moliūgus aš supjaustau riekėmis, patepu alyvuogių aliejumi, suguldau į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepu apie 40 min. 180C orkaitėje, arba kol jie tampa minkšti (skirtingų rūšių moliūgai keps skirtingą laiką). 

Iškeptus moliūgus sudėkite į kiauraindį ir leiskite jiems gerai nuvarvėti. Tada sutrinkite į vientisą masę.

Mažoje keptuvėje apkepinkite kumpio gabalėlius, atidėkite į šalį.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite česnakus ir trumpai apkepinkite. Sudėkite moliūgų masę, įberkite druskos, įpilkite grietinėlės ir maišydami kepinkite. Įpilkite samtelį vandens, kuriame verda pasta, praskiesdami padažą iki norimos konsistencijos. Suberkite sūrį ir dar kartą gerai išmaišykite. 

Išvirtą pastą sumaišykite su paruoštu moliūgų padažu, sudėkite į pašildytas lėkštes, pabarstykite pakepintais kumpio gabaliukais, keliais gabalėliais suplėšytos mocarelos, pabarstykite kapotomis petražolėmis arba bazilikais, galite dar pabarstyti papildomai tarkuotu sūriu.

 

Komentarų apie "Pasta su kreminiu moliūgų padažu": 7

  1. Pingback: Mūsų TOP 5 lengvi makaronų receptai  – Truputis kasdienybės

  2. Edita:

    Man irgi labai patiko,ačiū!!
    Skabu labai ir be „skrebučių”.
    Skonis nerealus,tikrai Italiano😇

  3. Nida:

    Į sveikatą, Andrėja:) Man tai irgi vienas labiausiai patinkančių receptų moliūgų derliaus metu:) Šis ir dar moliūgų risotto… Ach kaip aš mėgstu jį kaip garnyrą su kokiu tuno steiku…..

  4. Andrėja:

    Tai didžiausias šio rudens kulinarinis atradimas. Receptų su moliūgais turiu begales, bet šis labai puikus būdas naikinant moliūgų perteklių, be to gana greitas ir jau labai mėgstamas. Tik aš vietoj česnako įdėjau muskato, čiobrelių ir šalavijo. O mocatrela tinka puikiai. Ačiū už puikią idėją!

  5. Viktorija:

    Vietoje grietinėlės dėjau Ricottos sūrio. Gavosi tiesiog tobulai, kreminės švelnios konsistencijos. O traški šoninė tobulai derėjo!
    Ačiū už receptą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *