Suintrigavo pavadinimas?:) mane taip pat, kai varčiau Pastos Bibliją. Kurį laiką nesiryžau bandyti šios modernios pastos versijos, bet vakar ėmiau ir įsidrąsinau. Juolab, kad turėjau šviežutėlių kalmarų ir didžiulių tigrinių krevečių. Pasisekimas buvo stulbinantis. Beje, kadangi neturėjome skaidrios degtinės (iki šiandien negaliu patikėt, kad mūsų namuose nėra degtinės poros šaukštų:)), panaudojau Stumbro degtinę su pipirais ir medumi. Skonio tikrai nesugadinau, o tik jį pataisiau:) Todėl galite drąsiai sekti mano pavyzdžiu:)

Pastą šiam patiekalui siulyčiau naudoti a la tagliateles, arba kokius nors storus spagečius. Tačiau knygoje rašo, jog tiks ir trumpa pasta (penne, rigatoni). Prisipažinsiu, kad man labai patinka, kai kreminiu padažu apsidengia būtent ilgi plokšti makaronai.

Ingredientų sąrašas:

Pora šaukštų alyvuogių aliejaus

1/2 didelio arba visas vidutinis svogūnas, supjaustytas gabaliukais

2-3 česnako skiltelės, sukapotos

2 šaukštai saulėje džiovintų pomidorų pastos (neturėjau, tad naudojau paprastą pomidorų pastą)

200ml virimui skirtos grietinėlės (aš naudojau plakimui skirtą 35%)

600g šviežių kalmarų, supjaustytų žiedeliais

6-8 šviežių karališkų krevečių

2 šaukštai degtinės

Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Pakelis mėgiamos pastos

Didelėje keptuvėje įkaitinam aliejų ir jame pakepinam svogūnus su česnakus, kol suminkštėja. Įdedam pomidorų pastą ir viską gerai išmaišom. Supilam grietinėlę, užverdam ir virinam, kol padažas sutirštėja. Pasūdome, įberiame pipirų. Nuimam nuo ugnies.

Išverdame pagal instrukcijas pastą. Likus virti porai minučių, padažą užkeliam ant ugnies ir į jį sudedam kalmarus, krevetes ir įpilam degtinę. Viską maišydami pakepinam (gal geriau tinka pavirinam:)) apie 2-3 minutes, kol jūros gėrybės pakeis spalvą, bet netaps guminėmis.

Nusausinam išvirusią pastą ir ją sumaišom su padažu. Pateikiame iš karto, pašildytose lėkštėse.

Komentarų apie "Pasta su jūros gėrybėmis ir degtine": 6

  1. Irena:

    na ir pasitaikyk tu man taip, kad aš irgi balandžio 19 d. ruošiau pastą pagal tą patį receptą.Kaip ir Joana naudojau saulėje džiovintus pomidorus. Visa šeima ir svečiai iš Lietuvos pirštus laižė iš skanumo.

  2. Nida:

    Jurga, dovanok, kad lipu ant mozolio 🙂 Žinau apie šį skaudulį, kad Lietuvoje šviežių gėrybių reikia ieškoti su žiburiu. Na, bet šaldyti produktai bent dalinai atperka šviežių stoką.

  3. Nida:

    Aciu Joana, kad pasidalinai savo patirtimi! Is kiekvienos situacijos yra iseitis – tai faktas. O patiekalas isties labai paprastas bet labaaaaaaai gardus:) Su artejanciomis Velykomis!

  4. Joana:

    As irgi panasiai darau, tik be degtines 🙂
    O Lietuvoje sunkoka su sviezia zuvim ir juros gerybemis, tai lieka naudoti saldytas krevetes 🙁
    vietoj sauleje dziovintu pomidoru pastos – trintuvu sutrinti sauleje dziovinti pomidorai.
    visa seima labai megsta.

  5. Jurga:

    Oooo… šviežutėliai kalmarai ir krevetės… po velnių, pavydžiu! 🙂
    O receptas skamba įdomiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.