Kad ir koks sezonas, bent viena diena per savaitę mūsų namuose skiriama pastai. Jei žiemą ir darganotą rudenį dominuoja sotūs padažai, ryškiai raudoni pomidorų troškiniai ir daug šildančių prieskonių, tai vasaros pasta būna kardinaliai kitokia! Kuo paprastesnė, kuo lengvesnė, kuo greitesnė, kad tik mažiau laiko užtrukčiau virtuvėje, kad kuo daugiau to laiko liktų mėgautis saule ir šiluma. 

Ši pasta jums tikriausiai pasirodys visiškai neįprasta! Jei ne ilgi spaghetti, greičiausiai italai išsigintų, kad šis maistas nieko bendro neturi su itališka virtuve. Greičiausiai išties neturi, bet šiuo atveju svarbiausias skonis ir balansas – spalvų, tekstūrų ir naudingų mums patiems produktų!:) 

Pagrindinė “smuiko” partija čia priskirta kukliesiems brokoliams. Iš jų pasigaminsite kažką tokio, labiau panašaus į pabarstukus nei į tradicinį pastos padažą:) Bet taip juk dar įdomiau – pamėginkite!!

Vasariška pasta su brokoliais, mėtomis, migdolais ir kepintais pomidorais
Jei norite stipriau, patiekite šią pastą su fetos sūriu arba mocarela
Print Recipe
Pasta su brokolių trupiniais ir migdolais
Šis neįprastas pastos patiekalas yra tas, prie kurio priprantama. Jis jau tapo vienu mėgstamiausių mano šio sezono valgių, kuriam paruošti užtrunku 15 minučių.
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Išklokite nedidelę kepimo skardelę kepimo popieriumi. Sudėkite į skardelę pomidorus, pašlakstykite ½ šaukšto aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 10 minučių, kaol lengvai apskrus
  2. Pastą išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente konsistencijos. Nusausinkite.
  3. Kol pasta verda ir pomidorai kepa, sutarkuokite brokolius burokine tarka. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia jei turite nepridegančiu paviršiumi), supilkite likusį šaukštą aliejaus, suberkite migdolus, citrinos žieveles ir česnakus. Kepinkite apie 2 minutes, arba kol migdolai švelniai apskrus. Padidinkite kaitrą, suberkite tarkuotus brokolius (gali prireikti tą padaryti keliomis porcijomis), ir kepinite maišydami apie 3-4 minutes, arba kol truputį suminkštės (neturi visiškai suminkštėti, turi išlikti traškūs). Įmaišykite smulkintas mėtas, citrinų sultis, parmezaną, įberkite druskos ir pipirų.
  4. Padalinkite pastą į dvi lėkštes ir ant viršaus uždėkite brokolių trupinių, pabarstykite parmezano sūriu, įdėkite keptų pomidorų. Galite patiekti su kokiu nors mėgstamu priedu - fetos sūriu, mocarela ar kitu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday Fresh

Komentarų apie "Pasta su brokolių trupiniais ir migdolais": 4

  1. Nida:

    Sofija, nuoširdžiai dėkoju už tiek gražių žodžių, skirtų man:) Be galo malonu žinoti, kad žmonės atranda naudingų dalykų, įkvėpimo, bet svarbiausia, kad tai, kas patinka man, patinka ir tiems, kurie skaito. Dėkoju už pastabą dėl kalafijoro – išties, pažymėjau “kalafijorą” tik dėl to, kad raktažodžiuose nebuvo sukurtas “brokolis”:) Tad užuot sukūrusi naują raktažodį nuėjau va tokiu keliu. Bet man padarė įspūdį jūsų pastabumas!! Kad niekam nekiltų ateityje kokio susimaišymo (mintyje turėjau žinutę, kad brokolius čia drąsiai galima keisti kalafijorais), einu ir iškart sukursiu brokolių raktažodį. Prireiks tikrai ateičiai:) O dėl AUS dėkoju – transliuosiu tikrai ir iš ten, tad bus dar daugiau naujonių ir nepaprastų receptų!! 🙂

  2. Sofija:

    Visi Jūsų patiekalai fantastiški, tai tikrų tikriausia TIESA! Palyginus ir išbandžius su kitais internete siūlomais receptais, jūsiškiai turi kažkokio išskirtinumo, delikatumo ir inteligentiškumo, bet svarbiausia – visada puikiai pavyksta! Matyt, esate nuoširdi ir “neslepiate” kažkokių kulinarinių paslapčių, paslaptėlių (tą žinau iš mamos, kuri buvo nuostabi šeimininkė, kūrėja, gurmanė, visos giminės pažiba, sugebėjusi išgauti nuostabius skonius iš tų laikų turimų skurdžių “ingredientų”, bet, gaila, …. virtuvėje ji “metiduodavo” viena ir nelabai mėgdavo, kai kas nors jai trukdydavo tuo mėgautis). Jūsų svetainėje siūlomi receptai sugrąžino vaikystės skonius (aišku, tenka pripažinti, kad ir toks laikmetis, privertęs plėsti, kaip mėgstu sakyti, “maloniųjų menų” akiratį) . Labai laukiu kiekvieno Jūsų recepto pasirodymo ir viliuosi, kad netrukus visi Jūsų gerbėjai turėsime progos susipažinti su nuostabiais receptais iš tolimosios Australijos 🙂 Žinome Jūsų bananų duoną, primenančią Australiją, ir ja mėgaujamės:) O priežastėlė parašyti – mažytis pasitikslinimas. Šis Jūsų receptas vadinasi “Pasta su brokolių trupiniais” , o raktažodyje – kalafioras:) Gal čia kalafioras irgi visai tiktų, “nesusipyktų” su brokoliu?:) Paveikslėlyje lyg ir žalia spalva kyšo iš parmezano patalėlio:) Dideliausios Jums Sėkmės, gardžiais skoniais ir maloniais kvapais turtinant mūsų būtį!

  3. Nida:

    Rasa, smagu girdėti!! Man irgi rytojaus dieną tie brokoliai buvo puikus garnyras prie vištienos:) Labai džiugu, kad patiko.

  4. Rasa K:

    Fantastiški trupinukai ! Kaip visada-superinis receptas 🙂 Ačiū. Mums labai tiko prie jūros ešerio ir ryžių, o mėsiavalgiams prie avienos su ryžiais -tas riešutukas, mėta, citrinos poskonis….mmmmmmmmm 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.