Kepėte žąsį šventėms ir pasimėgavus kepta mėsa liko kaulai? Jų jokiais būdais neišmeskite, bet išsivirkite sultinį. Jis skanus skaidrus, patiekiamas su makaronais arba leistinukais, arba šio sultinio pagrindu galima išsivirti gardžią vietnamietišką sriubą.

Kaulus sultiniui naudokite ne tuos, kuriuos nugriaužė jūsų svečiai:)) Tiks sultiniui tik tie, kurie nebuvo sutepti kito maisto likučiais, dažniausiai tada, kai žąsį prieš patiekiant į stalą supjaustote patys, svečiams pateikdami tik paukščio mėsą.

Zasienos sultinys

Zasies sultinys azijietiskai-11_LR

Žąsienos sultinys
Šį sultinį išsivirsite iš keptos žąsies kaulų
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. Visi keptos anties kaulai ir korpusas
  2. 4 šaukštai sojos padažo
  3. 1 šaukštelis druskos
  4. 1/3 poro
  5. 1 svogūnas
  6. 1 skiltelė česnako
  7. 3 cm imbiero šaknies gabalėlis
Prieskoniai
  1. 1 žvaigždinis anyžius
  2. 1/2 cinamono lazdelės
  3. 3 gvazdikėliai
  4. 1 lauro lapas
  5. 3 žirneliai kvapiųjų pipirų
  6. 5 žirneliai juodųjų pipirų
  7. 1 džiovintas čili pipiras (arba žiupsnelis maltų čili pipirų)
Instrukcijos
  1. Į didelį puodą sudėkite visus keptos žąsies kaulus ir krpusą, ir užpilkite maždaug 2.5 litro vandens. Suberkite visus prieskonius ir vandenį užvirinkite. Uždengę puodą virkite sultinį ant mažos ugnies 1 valandą.
  2. Į puodą įpilkite sojos padažą, įberkite druskos, sudėkite likusius ingredientus - porą, svogūną, česnaką ir imbierą, ir virkite dar valandą.
  3. Sultinį nukoškite, kaulus ir daržoves išmeskite (jei ant kaulų liko mėsos, ją nupjaustykite ir atidėkite, patiekite kartu su sultiniu). Paragaukite, ar netrūksta druskos. Patiekite sultinį su makaronais arba leistinukais, pagardinkite šviežiais kapotais žalumynais.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/
Vietnamietiška sriuba su žąsienos sultiniu
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. • 2 litrai žąsienos sultinio
  2. • 2 šaukšteliai cukraus
  3. • 3 šaukštai žuvies padažo (fish sauce)
  4. • 2 česnako skiltelės
  5. • 250 g vištienos krūtinėlių (arba sunaudokite keptos žąsienos likučius)
  6. • 10 džiovintų azijietiškų grybų
  7. • 250 g sojų arba ryžių makaronų
  8. • 2 kiaušiniai
  9. • saujelė špinatų
  10. • 3 šaukštai pjaustytų svogūno laiškų
  11. • saujelė kalendrų lapų
  12. • saujelė mėtų lapų
  13. • krevečių pasta (pasirinktinai, jei turite - labai paskanins sriubą)
Patiekimui
  1. čili padažas, laimai arba citrinos, sojų padažas arba žuvies padažas
Instrukcijos
  1. Dideliam puode užvirkite sutinį, įberkite cukraus, įpilkite žuvų padžo (fish sauce), česnaką ir druskos (druskos dėkite tik jei sultinys nėra sūrus - ragaukite dėdami druską). Į verdantį sultinį įdėkite vištienos krūtinėles. Uždenkite puodą ir virkite  20 minučių. Išimkite vištieną, atvėsinkite ir supjaustykite plonomis justelėmis. Jei naudojote keptos žąsienos gabalėlius, juos taip pat supjaustykite, atidėkite į šoną.
  2. Grybus nuplaukite, apvirkite nedideliame puode apie  5-7 minutes, supjaustykite juostelėmis. Makaronus apvirkite taip, kaip nurodyta ant pakelio. Perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Jei naudojate ilgus makaronus, galite juos supjaustyti trumpesniais gabalėliais.
  3. Kiaušinius suplakite, ir įkaitinę keptuvę, dalimis iš šios masės iškepkite plonyčius omletus. Iškeptus omletus sudėkite vieną ant kito, susukite, ir supjaustykite juostelėmis, pagamindami keptus makaronus.
  4. Į dubenėlius sudėkite virtus makaronus, po keletą lapelių špinatų, supjaustytą mėsą, grybus, omleto juosteles. Užpilkite karštu sultiniu, pabarstykite svogūnų laiškais, kalendromis, mėtomis, palašinkite kelis lašus citrinų arba laimų sulčių. Jei trūksta aštrumo, sriubą pagardinkite čili padažu ir sojų padažu. Jei turite, į sriubą įmaišykite truputį krevečių pastos - apie 1/4 šaukštelio kiekvienai porcijai.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Zasies sultinys azijietiskai-1_LR

Komentarų apie "Žąsienos sultinys ir vietnamietiška sriuba": 7

  1. Dovilė:

    Verdam verdam, pati ta diena šiam patiekalui 😉 Ačiū už receptus ir idėją.

  2. Pingback: Kelionės, draugystės ir pasiruošimas šventėms: 7 valandas kepta antis – Nidos receptai

  3. Nida:

    Super, Mindaugai:)) Oi tas kvapas… Atgyja vaizduotėje, net ir neverdant sultinio:) Skanaus!

  4. Mindaugas:

    Išbandžiau sultinį, o ingr. pakeičiau – rezultatas -> namai pakvipo Bankoko lauko virtuve 🙂 tas sultinio aromatas buvo toks tikras, OMG! Rankos į viršų! 😉

  5. Nida:

    Mes irgi, Grita, sukirtom tą sultinį apsilaižydami. Po švenčių labai tiki:) Kiek sultinio liko, iš to išviriau burokų sriubos – gavosi tokio išskirtinio stipraus skonio barščiai. Likusius žąsies taukus taip pat sunaudosiu daržovių pakepinimui, kai virsiu kokią kitokią sriubą.

  6. Grita:

    Labai megstu antienos sultini.Verdu ne tik is keptu,bet ir svieziu kauliuku,tik juos reikia stipriai apkepti keptuveje su antienos riebalais,o prieskonines darzoves apdeginti atvira liepsna kol pajuos.Viska deti i puoda ir virti 3 val.I toki sultini labai tinka naminiai makaronai arba leistinukai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *