Tai visų laikų mano mėgstamiausias indiškas patiekalas. Ir ne tik mano:) Beveik visi, kas paragauja (ypač pirmą kartą) šio skaisčiai žalio curry su balto švelnaus sūrio gabaliukais, tampa nuo jo priklausomi! Tai paskutinis patiekalas, uždarantis mano paskelbtą indiškų patiekalų savaitę:)

Kaip ir visus indiškus karius, šį pasigaminti – vieni juokai. Tik reikia kalno špinatų:) Ir keleto kitų smulkių ingredientų – imbiero, svogūnų, česnakų ir keleto nesudėtingų prieskonių. Taip pat pageidautina turėti elektrinį blenderį, kad masę sutrintumėte iki štai tokio vientiso “šilkinio” tirštumo. Bet esu valgiusi ir nesutrinto špinatų padažo, tad net jei neturite to elektrinio burzgiančio įrenginio, nepraleiskite progos pasigaminti šį tikrą indiškos virtuvės šedevrą, indiškų patiekalų karalių:)

Panir palak-7_LR

Indiskas curry su spinatais

Palak Panir
Porcijos 4
Tobulas vegetariškas patiekalas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 šaukštai aliejaus
  2. 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
  3. 1 šaukštelis sutrintų česnakų
  4. 1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
  5. 1 didelis žaliasis čili pipiras, susmulkintas
  6. 600g šviežių špinatų lapų, pasmulkintų
  7. 2 šaukštai sviesto
  8. 2 šaukštai grietinėlės (pakaks 10% riebumo)
  9. 1/4 šaukštelio maltų baltųjų pipirų
  10. Žiupsnelis malto kardamono
  11. Žiupsnelis garam masala prieskonių mišinio
  12. 200g indiško Panir sūrio*
  13. Druskos
Instrukcijos
  1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame kepinkite svogūnus, kol šie suminkštės, lengvai paruduos. Sudėkite česnakus, dar pakepinkite minutę, tada sudėkite tarkuotus imbierus ir supjaustytą čili pipirą ir toliau kepinkite maišydami 1-2 minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę špinatus kartu su sviestu, pabarstykite baltaisiais pipirais, kardamonu ir garam masala. Kepinkite špinatus, kol jie sudrėks, sukris. Tada supilkite grietinėlę ir įberkite druskos. Pavirinkite 2-3 minutes, kol špinatai pilnai suvirs, bet nepraras savo skaistaus žalumo. Atvėsinkite šiek tiek, supilkite į blenderį ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Supilkite špinatų masę į keptuvę, suberkite kubeliais supjaustytą panirą ir pašildykite maišant, kol sūris ir visa špinatų masė sušils. Paragaukite ar netrūksta druskos, ir pateikite iškart su ryžiais arba indiška duona.
Pastabos
  1. *esu valgiusi šį patiekalą pagamintą su lietuvišku švelniu (gal saldaus pieno?) sūriu. Labai priminė indišką panirą.
Adapted from Asian cook
Adapted from Asian cook
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Palak panir: indiškas špinatų karis su namuose gamintu sūriu": 9

  1. Nida:

    Ligita, haloumi nelabai tiks. Verčiau dėkite gerą kaimišką nerūgštų varškės sūrį, tada tiks labai. Galit net saldaus pieno, taip pat bus gerai. Haloumis per sūrus, jo konsistencija kitokia.

  2. Asta:

    Išbandyta. Ir man, ir šeimai patiko.
    Ačiū, Nida, už receptą 🙂

  3. Nida:

    Renata, žinoma, kad tiktų. Tik atšildžiusi juos gerai nuvarvinkite sietelyje, o paskui dar nuspauskite, kad visas vanduo ištekėtų. Aš dėčiau visą pakelį… Špinatų negali būti per daug:)

  4. Renata:

    Sveiki, Nida. Ar tiktu siam patiekaluu saldyti spinatai. Jei taip, kaip manote, kiek ju reikia?

  5. Pingback: aromatingas lęšių troškinys - sveika ir labai skanu

  6. Nida:

    Tikrai taip:) Skonis labai panašus, tarp kitko:) Baltas lietuviškas sūris gal per rūgštus, bet saldaus pieno – kaip tik.

  7. Dalia Ma:

    Oj tai čia idealiai tinka lietuviškas saldaus pieno sūris be priedų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.