Pristatau antrą Valentino dienos meniu patiekalą – krevečių ir mango duetą. Labai jau lengvas, kvapnus, spalvotas karštas patiekalas. Neįprastas šiek tiek tiems, kurie krevetes pratę valgyti vien česnakiniame padaže ar pakeptas grilyje:) Bet labai traukiantis akį, vertas išmėginti patiekalas.

krevetes su mango

Krevetės su mangais ir avokadais (2 asm)

12 didelių krevečių, išlukštentų

1/2 prinokusio mango

1/2 prinokusio minkšto avokado

1cm gabaliukas imbiero šaknies, supjaustytos mažais gabaliukais

2-3 česnako skiltelės, supjaustytos riekelėmis

Kelios šakelės petražolių, sukapotos smulkiai

Aliejas, druskos, pipirų

Žaliosios citrinos sulčių

Mango supjaustome gabaliukais. Trečdalį šiokiekio mikseriu sumalame į tyrelę.

Avokadą nulupame, supjaustome plonais griežinėliais, pašlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame trumpai pakepiname česnaką ir imbierą. Sumetame nuplautas, nusausintas krevetes. Kepiname krevetes maišant 2-3 minutes, kol jos pakeis spalvą. Išjungiame ugnį, pašlaktsome žaliosios citrinos sultimis, pabarstome druska ir pipirais.

Į didelės lėkštės vidurį dedame mango kubelius, iš šonų – avokado skilteles. Ant mango dedame keptas krevetes (imbierą ir česnaką išmetame). Viską pabarstome kapotomis petražolėmis. Lėkštės šonus vei krevetes pašlakstome trinto mango padažu.

P1130024

  1. Nida:

    Tokiu atveju gal padėtų atostogos? Bet ne tokios „pavogtos” kelios dienos, bet normalios – mėnesio ar dviejų, Kad galėtum ramiai mintis susidėlioti ką norėtum gyvenime toliau veikti… Visgi visus mus ta pati fizika veikia: energija nėra beribė, baterijas laikas nuo laiko reikia pakrauti, o kai jos iki nulio išsikrovę, tai pakrovimas užtrunka ilgiau nei paprastai…

  2. Dovilė:

    Nida, aš tą patį galvoju. Tik esu pasimetus paskutiniu metu. Aš 6-7 metus ariau vienu metu per kelis darbus, nes tikslą turėjau šeimai namus pastatyti ir negalvojau ar man ten patinka mano darbai, kaip aš jaučiuosi ir t.t. O dabar jau kokie 2 mėnesiai turiu tik 1 darbą (nuo 8 iki 17 val). Ir taip nerandu sau vietos. Atrodo, kad turėčiau pailsėti, sau daugiau laiko skirti, bet jaučiuosi kaip balionas iš kurio orą išleido. Atrodo, kad gulėčiau gulėčiau lovoje ir miegočiau miegočiau. Panašiai kaip pagirios būtų, bet man ne nuo alkoholio, o nuo daugybės kelių metų darbo.

  3. Nida:

    Atostogos – visuomet ne pro šalį… O pavasaris Lietuvoje būna kaip niekur kitur planetoje IŠLAUKTAS, išsvajotas. Ką gi – neprarask vilties, jei tyluma ramuma, vadinasi ne tavo buvo ta vieta. Matyt, taip reikėjo. Kažkas žymiai geresnio už kampo laukia:)

  4. Dovilė:

    Nida, o gi niekaip tie interviu rezultatai;-) tyluma ramuma. Toliau naršau po visokius cv.lt ir žiūrinėju kas siūloma. Šiaip labai pavargusi jaučiuosi paskutiniu metu. Reiktų kokybiškų atostogų, bet tokios artimiausiu metu nesišviečia. Tai laukiu pavasario, laukiu kada Trakuose paburiuosiu, pagulėsiu prie namų hamake.

  5. Nida:

    Maria – neišieti tiesiog negali. Tai vienas paprasčiausių patiekalų pagaminimui visame šiame blog’e. Juk negali siūlyti Valentino dienai ko nors sudėtingo ir rizikuoti, kad kažkam nepavyks:)

  6. Nida:

    Dovile, ačiū, kad klausi. Pėdos gijimas užtruks, su tuo jau susitaikiau. Svarbiausia, atlikau visus tyrimus, nuskanavo mane nuo galvos iki kojų, o kadangi savaitgalį kelioms dienoms parskrendu į tėvynę, tai su normaliais ortopedais pasiaiškinisu ką jie apie visa tai mano:) Manau, kad grįžus iš Birmos jau pradėsiu bėgioti:)
    O kaip tavo interviu rezultatai?

  7. Nida:

    Skaitytoja, vadovaujantis logika spėčiau, kad mangai gražiai sau sunoktų, kaip kokie avokadai. Yra variantas ir iš konservuotų gaminti – jų skonis ir tekstūra būna gerai išlikus.

  8. Dovilė:

    Nida, paskutiniai patiekalai tobulai atrodo. Tik dabar įtemptai mąstau apie lietuviškas realijas ir įgyvendinimo tikimybę tiksliai pagal receptą.
    O kaip tavo pėda laikosi? Ar vis dar ožiuojasi?

  9. Skaitytoja:

    Kaip tik maciau ir pas mus mangu, net jei nera super sunoke, kelias dienas palaikius kambary manau butu jie irgi super, ar klistu? Pasimetimas man – visko noriu. Jus visos kaip susitariusios – visur tik juros gerybes ir gerybes… Viska suvalgyciau 😀
    Odeta, tai va kur tu! As irgi is ten pat 😀 Tiek arabisko maisto valgiau, nu man taaaaip skanu, ir vis neatsivalgiau, tai grizau pasiilgusi net zuvies paprastos paprastos 😀

  10. Nida:

    Ruta, Oditele, ačiū!
    Odeta, sultinį iš lukštų verdu dažnai, ypač jei ruošiu visokias tailandietiškas sriubas, tai joms labai tinka tas nuoviras. Kai pirmąkart viriau iš tų „atliekų” sultinį, tai toks keistas jausmas buvo, bet kai paragavau, tai labai patiko. Be to tikrai gerai susinaudoja. Aš tavo gėrybes kai pamačiau su aioli padažu, tai irgi užsimaniau…

  11. odeta:

    Oooooo Nida, Tu darai stebuklus:) Ar tu mane čia erzini:))) Kad labiau pasikankinčiua iki Dubajaus…ten tik atsigriebti galėsiu:) Pabandyk iš krevečių lukštų ir galvų išsivirti sultinį, o ten nuostabus sultinys ar „plovas ” gaunasi…jeigu netingėsi, mano jūros gėrybių skyriuje rasi. Negalvojau, kad toks paprastas, bet nuostabiai skanus skonis gaunasi. Valentinui nežinau ar tiks, bet šiokiadieniui kažkuriams tikiu labai patiks:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *