Na pagaliau mums grąžino vasarą!! Ar gali būti kas nors nemielesnio, nei pilkas dangus kiekvieną liepos mėnesio rytą?… Pagaliau saulė vėl žeme ritinėjasi, pagaliau norisi lengvų ir gaivių valgių, pagaliau vėl galim mėgautis tikra vasara (ne ta lietinga lietuviška…).

O jei vasara ne lietuviška, tai ji laisvai gali būti…. graikiška!:) Todėl kai kalba pasisuka apie desertus, jums privalu šaldiklyje turėti gaivutėlio šerbeto. Mano rekomendacija šiai vasarai – ouzo (anyžių degtinės) ir pieno šerbetas. Jei anyžių skonis jums mielas, pamatysit, tiesiog negalėsit sustoti juo besimėgavę. Jei nerastumėt pirkti graikiško ouzo, panaudokite sambuca arba kitokį anyžinį alkoholį. Alkoholio panaudosite tiek nedaug, kad ta anyžių nata bus vos vos juntama (aš net pamėginsiu kitą kartą gamindama šį šerbetą įpilti dvigubą porciją ouzo).

Tokiu desertu vasarą galite mėgautis nors ir po kiekvieno valgio – dietologai tikrai palaimins tokį gardėsį dėl itin mažo jo kaloringumo! Beje, jį gaminant, jums tiesiog idealiai pasitarnaus Bosch blenderio funkcija, skirta ledams gaminti (ir smulinti!).

Šerbetas – tai tas desertas, kurio visada verta turėti šaldiklyje vasarą
Šerbetą galite patiekti mažyčiuose espresso kavos puodeliuose
Ouzo šerbetas – privalomas graiki6kas desertas šią vasarą!

Ouzo ir pieno šerbetas

  • 1 stiklinė (220g) baltojo cukraus
  • 1 stiklinė (250ml) vandens
  • 3 stiklinės (750g) pieno
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 2 šaukštai ouzo (graikiškos anyžių degtinės)

Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir vandenį ir užkaiskite. Kaitinkite maišydami, kol cukrus pilnai ištirps. Gerai atvėsinkite.

Dideliame dubenyje sumaišykite cukraus sirupą, pieną, citrinos sultis ir ouzo. Šį skystį supilkite į metalinę kepimo skardą (20x30cm) ir patalpinkite į šaldiklį apie 3-4 valandoms, kad pilnai sustingtų. Supjaustykite sušąlusią masę kvadratiniais gabalais ir sudėkite juos į virtuvinio smulkintuvo (blenderio/kokteilinės) indą. Suplakite, kol gausite vientisą tirštą masę. Šią masę sudėkite atgal į metalinę skardą, ir dar kartą patalpinkite šaldiklyje (mažiausiai valandai, arba tol, kol prireiks patiekti).

Vienas komentaras apie straipsnį "Ouzo ir pieno šerbetas"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.