Savaitgalio pusryčiai žavūs tuo, kad jiems paruošti yra marios laiko. Mūsų darbo dienų rytai pakankamai nuobodūs (maisto prasme), ir, turiu prisipažint, pilni blogų įpročių. Pats blogiausias įprotis – skaityti žinias kompiuteryje, ir nenuleidžiant akių nuo ekrano dėti į burną avižinių dribsnių košės šaukštus. Per Naujuosius vienas mano pažadų sau buvo to nedaryti – nespoksoti į televizorių, sekant rytinių žinių laidą, neskaityti, per pusryčius koncentruotis vien į maistą. Ištempiau gal kokias tris dienas. O paskui kažkurį rytą reikėjo skubėti, tad padariau išimtį įsijungdama kompiuterį, o dabar net nesistengiu savęs dėl to griaužti – yra kaip yra. Gal nuo kitų metų?:)

Užtai savaitgaliais pusryčiai kitokie. Su morkų ir cukinijų blyneliais, Dariaus firminiu omletuku, fritata arba kokiu kitu gardėsiu, kurių išsiilgstam per darbo savaitės monotoniją. Šiaip omletai mūsų šeimoje – vyriškas užsiėmimas. Nežinau ar esu omletą kepusi daugiau nei penkis kartus per pastaruosius penkerius metus… Visuomet šioje konkrečioje srityje leidžiu pasireikšti savo vyrui, o jis ne tik labai tokia “privilegija” džiaugiasi, bet ir gamina tikrai be galo skanų omletą.

Tačiau keliaudami ir pusryčius valgydami viešbučiuose, mudu dažnai užsisakom valdiškose virtuvėse iškeptus omletus, ir mane labiausiai žavi tai, kad jie paprastai būna perlenkti, o į vidų įdėta įdaro. Mano vyras šaiposi, kad taip sunaudojami likučiai, bet man toks kepimo būdas labai patinka, o ir pateiktas sulenktas omletas su įdaru atrodo puikiai.

Tiesą pasakius, šiandien, kepdama omletą, vadovavausi šaldytuvo valymo principu (mano vyras visgi buvo teisus, sakydamas, kad taip sunaudojami likučiai:)). Be to, tai buvo vienas tų retų kartų, kai ėmiausi “pavaduoti” vyrą, tad reikėjo pasistengti, pagaminti ką nors kitokio, o ne vien nusižiūrėti ką daro jis:) Tad štai kas man šįkart gavosi:

omletas su idaru

Omletas su paprikų ir ožkos sūrio įdaru (2 asm)

Omletui:

3 kiaušinių baltymai

2 pilni kiaušiniai

1 plokščias šaukštas miltų

1/4 puodelio pieno

Druskos, pipirų

Sviesto (arba aliejaus) kepimui

Įdarui:

Gabalėlis poro, supjaustyto griežinėliais

1/4 svogūno, supjaustyto gabalėliais

1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos mažais kubeliais

Gabalėlis ožkos sūrio (arba fetos), sutrupinto

Pundelis šviežių kalendrų arba petražolių, sukapotų

Druskos, pipirų

Aliejaus kepimui

Pasigaminame įdarą: keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus, ir ant nedidelės ugnies trumpai pakepiname svogūnus, kol jie suminkštėja. Suberiame porus, viską maišant toliau minutę kitą kepinam. Pabaigoje suberiam papriką. maišant kepinam, kol visos daržovės tampa minkštos, bet neišskysta. Pagardinam druska ir pipirais.

Sumaišome omleto masę: suplakame kiaušinius ir baltymus (mes visuomet naudojame nedaug trynių, tada omletas gaunasi puresnis ir, aišku, sveikesnis). Įplakame miltus, kai jie visiškai išsimaišo, įplakame pieną, pasūdome, įberiame druskos.

Švarioje keptuvėje įkaitiname sviestą (aliejų). Per visą ketuvės plotą išliejame pusę omleto masės ir kepame ant nedidelės ugnies, kol viršus pamažu pradeda tvirtėti (tik atsargiai, kad neprisviltų apačia!). Į vieną “blyno” kraštą sudedame pusę apkepintų daržovių įdaro, pabarstome puse ožkos sūrio, puse kiekio žalumynų ir užlenkiame vieną omleto kraštą ant viršaus. Dar kelias akimirkas pakepiname, kol viduje sūris išsilydo, ir omleto vidus dar šiek tiek sukietėja.

Atsargiai plačia mentele pavertę keptuvę ant šono, sulenktą omletą “įstumiame” į pašildytą lėkštę ir procesą pakartojame dar kartą su antru omletu.

Pateikiame su daržovėmis ir skrudinta duona.

Įdarui galima naudoti ir pakepintus grybus, morkas su svogūnais, virtą mėsą (likučius:)), šparagus, pomidorus ir kitokius dalykus, kuriuos reikia dėl kokių nors priežasčių sunaudoti:) Mes pirmadienį skrendame į Lietuvą, tad šaldytuvas turi likti švarus:)

omletas perlenktas

 

 

Komentarų apie "Omletas su paprikų ir ožkos sūrio įdaru": 4

  1. Dovilė:

    Aga;-)) Gerai, kad bando įvairius kelius, nes kaip kitaip rasi kas širdžiai mieliausia.
    Aš dažnai padedu jauniems verslininkams deklaracijas užpildyti, mokesčius paskaičiuot, tai tokių įdomių verslelių jaunimas pradeda, kad visad stebiuosi ir džiaugiuosi jais.

  2. Nida:

    Dovile, kas ten žino, kaip viskas susiklostys toliau… Labai džiaugiuosi, kad pabandė verslaut, kad išdrįso, kad pasisekė. O kur save ji suras – niekas nežino:) Kaip ir kiekviena mama noriu kad jai sektųsi, ir svarbiausia, kad dirbtų mėgiamą darbą, už kurį dar ir gerai mokėtų:))

  3. Dovilė:

    Nida, man šįryt vyras “Laimą” parnešė ir perskaičiau apie dukros verslą. Na, dukra tikra šaunuolė. Bijau būti blogu pranašu, bet turiu tokį įtarimą, kad po tokių verslo eksperimentų jai kasdienis finansų pasaulis greit pasidarys labai nykus ir teks vėl prie verslo grįžti;-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.