Ar jums nebūna taip, kad turite keletą puikių šviežių produktų, lyg ir žinote, ką pagaminti, tačiau trūksta kokio nors skanaus štricho? Reikia kažko,  kas padarytų patiekalą iš jų tobulu. Kadangi aš dievinu daržoves, dažniausiai suku galvą kaip dar jas pateikti, kad būtų ypatingos.

Patroškintos daržovės skanios savaime, bet geras padažiukas padaro jas dar gardesnes, o kartais tampa ir lėkštės puošmena. Manau, kad kiekvienai šeimininkei (ar šeimininkui!) pravartu mokėti pasigaminti Olandišką padažą. Jis tinka su bet kokiomis troškintomis daržovėmis: šparagais, kalafijorais, brokoliais, taip pat su vištiena bei žuvimi.

Dviems žmonėms arba dviems daržovių porcijoms:

80g sviesto

2 kiaušinių tryniai

1 šaukštas vandens

1/2 šaukšto citrinos sulčių

Druskos, baltųjų pipirų

Dubenėlyje išlydom sviestą ir paliekame jį šiek tiek pravėsti. Kitame karščiui atspariame dubenyje ant labai silpnos ugnies šluotele plakam kiaušinio trynius ir vandenį iki putų. Tik atsargiai, kad pernelyg kaitinamame puode kiaušiniai neiškeptų ir nesigautų omletas! Pabaigoje pamažu, švelnia srovele pilam sviestą ir nuolat plakam. Pasistenkit pilti taip, kad į padažą nepatektų lydyto sviesto apačioje nusistovėję baltymai. Galiausiai įmaišome citrinos sultis, pasūdome, pabarstome baltaisiais pipirais, ir padažas gatavas!

Galima citrinos sultis pakeisti dvigubu kiekiu (šiuo atveju 1 šaukštu) apelsinų sultimis. Rezultatas bus geltonesnis ir švelnesnis.

Komentarų apie "Olandiškas padažas": 6

  1. Nida:

    Lina – sutvarkiau receptą, tikrai buvo klaida įsivėlusi. Labai senas receptas, reikės kada atnaujinti:) Ačiū už pastabą

  2. Pingback: Tiršta baltųjų šparagų sriuba: tokia aromatinga, kad sunku atsispirti dar vienai porcijai

  3. Nida:

    Dovile, tas padažas kaip visi plakami dalykai – reikalauja įgūdžių:) Neseniai valgiau olandišką padažą restorane, jis toks purus buvo, tarsi suplakta grietinėlė… Bet su šiltais šparagais tirpo lėkštėje ir skystėjo… 😉

  4. Dovilė:

    Šįvakar gaminom šparagus ir bandžiau šitą padažą pagaminti. Gavosi skystoka konsistencija, nors skonis tai skanus. Bandysiu dar ne sykį, kol pavyks iki norimo rezultato, nes dabar manau, kad per mažai tuos plakamus trynius pakaitinau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.