Kai už lango plaikstosi vėjai arba iš po debesų taip ir neišlenda saulė, imu ieškoti būdų kuo nors save nudžiuginti. Kadangi man džiugesys kažkodėl greičiausia ateina per skrandį, tai toli to džiugesio ieškoti paprastai nereikia: ateini į virtuvę, atsidarai šaldytuvą, nuskenuoji visą jo turinį, dar pasižvalgai aplinkui, ir tą pačią minutę vaizduotėje ima ir išryškėja kokio skanaus projekto kontūrai:) Būtent taip nutiko ir šįryt – įvykdžiusi savaitgalinį bėgimo normatyvą (ne ne, Tokijo olimpiadai tikrai nesiruošiu:)) jaučiuosi užsidirbusi bonusą keletos papildomų kalorijų, kurias man šiandien bus leista suvalgyti, pavidalu. Tad atsispirti saldžių pusryčių pagundai būtų buvę tiesiog neįmanoma. O argi gali būti kas nors labiau tinkamo spalį – nei pusryčiai su rudeniniais obuoliais?:)

Kad būtų dar pilnesnis gerų emocijų kraitis, sugalvojau netgi progą, kurią prie saldžių pusryčių lėkštės sėdau švęsti: ogi lygiai prieš savaitę susikroviau pilną bagažinę savo naujų knygų “Žuvis”, kurias mano visiškai naujoje elektroninėje parduotuvėje užsakė pirmieji, drąsiausieji, ištikimiausieji mano skaitytojai, ir išvykau ieškoti nuotykių į vakarėjantį Vilnių… Užsibrėžusi sau tikslą asmeniškai pristatyti knygas 50-čiai pirmųjų knygų pirkėjų, net nepagalvojau, kad tas skaičius bus pasiektas per tris pirmas dienas! Bet man taip patiko kurjerio darbas, kad nesustojau ir po penkiasdešimtojo užsakymo:) 

Kažkada panašų jausmą patyriau prieš 8 metus, kai tik pradėjau rašyti šį blog’ą. Tiksliau tada, kai supratau, jog jį skaito ne tik mano šeima ir patys artimiausi bičiuliai, bet ir tūkstančiai žmonių, kurių viena vertus, nepažįstu, bet kita vertus, jie yra patys tikrieji mano kulinarinės sielos broliai ir seserys:) Tą skaitytojų bendruomenę visada jaučiau esant šalia, tačiau šią savaitę ji ėmė ir materializavosi: nuo šiol matau ne tik skaičių, kurį man parodo google analytics, bet ir veidus tų, pas kuriuos skubėjau nešina savo dažais kvepiančia knyga. Ir kol knygos iš sandėlių visą savaitę važiavo, kol pasiekė  knygynus visoje Lietuvoje (kai kurių, tiesa, dar nepasiekė, ir pasieks tik po savaitgalio…), daugiau nei 100 žmonių vartė mano naują knygą ir rašė man labai mielas meilės žinutes:) Todėl šios labai mažos – vienos savaitės – sukakties proga visiems dar kartą labai noriu padėkoti už jūsų kulinarinę draugystę!:)

Tad kai jau visi šventei reikalingi akcentai sudėlioti, galima griebtis ir saldžių pusryčių gaminimo! Čiupkit rūgštesnius obuolius, kurių galbūt nelabai nori valgyti jūsų vaikai, lupkite jų odelę, ir kaiskite keptuvę saldiems obuolių žiedams minkštoje tešloje…

Šis patiekalas - geras būdas sunaudoti obuolius, kurių niekas nenori valgyti :)
Šis patiekalas – geras būdas sunaudoti obuolius, kurių niekas nenori valgyti 🙂
Minkštti obuolių tešloje žiedai skaniausi su jogurtu ir cinamonu
Minkšti obuolių žiedai tešloje skaniausi su jogurtu ir cinamonu
Tokie pusryčiai tikrai pakels nuotaiką visai dienai!:)
Tokie pusryčiai tikrai pakels nuotaiką visai dienai! 🙂
Obuolių žiedai tešloje
Tešlą galite užmaišyti keisdami kefyrą pienu arba vandeniu - jos tirštumas turi būti panašus į lietinių blynų tešlos.
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 kiaušiniai
  2. Žiupsnelis druskos
  3. 1 stiklinė miltų (naudojau speltos)
  4. 1 šaukštelis kepimo miltelių
  5. 1 stiklinė kefyro (arba pieno, arba vandens)
  6. 1 pakelis vanilinio cukraus (arba 1 šaukštas rudojo cukraus)*
  7. 3-4 obuoliai
  8. Kepimui - aliejus, arba kokosų aliejus, arba sviestas
  9. Patiekimui: cukraus pudra, cinamonas, jogurtas
Instrukcijos
  1. Kiaušinius suplakite dubenėlyje su žiupsneliu cukraus. Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais, ir išsukite iki tirštos masės. Dalimis supilkite kefyrą (arba pieną, arba vandenį) ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Jei tešla pernelyg tiršta, įpilkite truputėlį pieno arba vandens - jos konsistencija turėtų būti panaši, kaip lietinių blynelių tešla.
  2. Obuolius nulupkite ir specialiu įrankiu arba aštriu peiliuku išpjaukite kiaurai sėklides bei kotelį. Supjaustykite obuolius maždaug 0.5cm storio griežinėliais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite truputį riebalų. Pamerkite kiekvieną obuolio riekelę į tešlą ir dėkite į karštą keptuvę. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Patiekite pabarstę cinamonu ir cukraus pudra, su natūralaus skonio jogurtu.
Pastabos
  1. *Cukraus kiekį parinkite pagal tai, kokie rūgštūs obuoliai
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Andrej – būtent tokia šio patiekalo mintis: kuo mažiau tešlos (kuo ji skystesnė), tuo daugiau obuolių ir tuo sveikesnis patiekalas:) Labai džiaugiuosi, kad patiko:)

  2. Andrej:

    Žiauriai gardus !!! Per atostogas buvo patiekalas Nr. 1 prie kavos, jokie pirktiniai saldėsiai neprilygsta. (vaikams tai negaliojo 🙂

    Aš dariau tiksliai pagal recepto proporcijas: 240 pieno, 130 miltų. Kuo mažiau tešlos ant obuolių, tuo sveikesnis patiekalas.

  3. Nida:

    Edita – labai ačiū už pastabą. Pritariu, kad lietiniams tešlą pagal proporcijas sumatuoti yra gana sunku… Aš pati užmaišau, iškepu pirmą blyną, ir matau, ar miltų reikia pridėti, ar pieno(vandens) pripilti… Taip ir čia, gerai, kad radote išeitį sutirštindama tešlą, o ir kitiems skaitytojams patarimas pravers. Labai ačiū.

  4. Edita:

    Bandžiau kepti pagal Jūsų receptą, tik su pienu, ir išėjo visiškas birzgalas (miltai plūduriavo piene). Nesu naujokė virtuvėje, tad esu tikra, taip nutiko dėl netinkamų miltų ir pieno proporcijų, nes įdėjus daugiau miltų išėjo puiki blynų tešla. Kepančios su kefyru nepatirs problemų, nes jis tirštesnis, tačiau kepančioms su pienu ar vandeniu tikrai miltų reikia dėti daugiau.

  5. Nida:

    Labai ačiū, Nijole, kad pasidalinote savo pastabomis!! Labai naudinga, kai yra daugiau nuomonių ne vien mano pačios:) Ačiū labai.

  6. Nijolė:

    Dėl patogumo, tai taip, bet aš žiūriu vizualiai 🙂 Iš tiesų tai gal labiausiai kliūna antraštės ir mėlynos spalvos derinys. O gal apskritai tik antraštė… na, bet čia jau vizualūs dalykai, pats puslapis patogus, informaciją randu lengvai.

  7. Nida:

    Nijole, ši versija naujausia, nors ji labai panaši į prieš tai buvusią. Tiesiog pavyko sulietuvinti kai kurias vietas, kurios buvo pritaikytos tik anglakalbei rinkai. Taip pat patobulinom receptų paieškos sistemą, ir be abejo, meniu punktus, kad būtų kuo paprasčiau ir lengviau naviguoti. Būtų įdomu išgirsti, kokius jūs matote trūkumus šiame. Juk jūs esate šio tinklapio vartotojai, todėl man labai svarbu, kad jūs viską rastumėte ir lengvai skaitytumėte įrašus – tiek naujus, tiek senus, kurių prireikia.

  8. Nijolė:

    O kur jūsų senasis tinklalapis? Anas buvo gerenis.. Užsukus į šį pagalvojau, kad netyčia užsaukau į senąją versiją…

  9. Nida:

    “Žuvies” pristatymas tikra Vilniuje bus, dar deriname detales – būtinai pasidalinsiu informacija ir pakviesiu, kai jau žinosiu konkretesnį laiką ir datą:)

  10. Anonimas:

    Labas Nida, ačiū už visą gėrį, kuriuo dalinatės:-) O kada ir kur Vilniuje bus “Žuvies”:-) pristatymas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.