Šis receptas atkeliavo iš mano draugės Žydrės. Turėdama be proto saldumynus mėgstantį sūnų ir ne vieną dešimtį nereikalingų kilogramų, Žydrė šiuo pyragu lengvai numalšindavo bet kokį saldumynų poreikį. Kadangi aš pati taip pat nuolatos “laikausi dietos”, tai man šis “savęs apgaudinėjimo” būdas taip pat labai tinka! Ypač pyragas patinka mano vyrui, nes jis siuo metu kovoja su dviem (!!!) nežinia iš kur atsiradusiais kilogramais…

5-6 dideli rūgštūs obuoliai

4 kiaušiniai

stiklinė cukraus (jei obuoliai saldesni – pilkit ne pilną stiklinę)

stiklinė miltų

šaukštelis kepimo miltelių

Didžiausias ir sunkiausias darbas – nulupti obuolius ir juos supjaustyti. Jei turit nuobodžiaujančių vaikų ar svečių – duokit jiems darbo! 🙂 Obuolius suberkite į aliejumi išteptą skardą ir gausiai apibarstykite cinamonu.

Kiaušinius suplakite su cukrumi, kol masė bus puri ir balta. Pamažu sudėkite miltus su kepimo milteliais ir gerai išsukite. Užpilkite ant obuolių ir kepkite apie pusvalandį (arba kol paruduos ir iškeps) 180C karštumo orkaitėje. Kai atvės – supjaustykite ir apibarstykite cukraus pudra.

Komentarų apie "Obuolių pyragas be riebalų": 2

  1. Nida:

    Sveika! Smagu tave girdeti!:) Tikiuosi, kad savo kepimo tradiciju neatsisakei?:)
    As kepti saldumynus galeciau kasdien, bet stengiuosi nepiktnaudziauti, nes paskui vis daugiau ir daugiau kilometru rytais reikia begti:) Sekmes!

  2. Ieva:

    Nida, didziausias dekui uz si puiku pyrageli. As garsejau redakcijoj kaip saldumynu megeja savo pomegiu nekeiciu:)
    Tikrai super, aciu!
    Beje puslapyje daznai lankausi ir stengsiuosi isbandyti ir daugiau receptu:)

    Sekmes

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.