Kada jums braškių sezonas užskaitomas kaip atidarytas? Ar tada, kai į burną įsidedate pirmą sezono uogą? O gal tada, kai jų tiek prisivalgote, kad reikia ieškoti vaistų nuo pilvo skausmo?:)

Mano anyta sakydavo, kad pirmas braškes iš lysvės save mylinčioms moterims reikia dėti ne į burną, bet ant veido:) Bet taip aš ir neišmokau savęs būtent taip “mylėti”:) Man braškės – tai šventos uogos, kurių reikia vasarą privalgyti tiek, kad organizmui iki kitų metų pakaktų:) Todėl man sezonas skaitosi atidarytas tada, kai vienu prisėdimu sukertu kokius du kilogramus uogų… Tada bent jau galiu ramiai į braškes žiūrėti, ir galiu planuoti ką iš jų šį sezoną įdomesnio pasigaminsiu:) Čia kaip tas alkanas žmogus tikriausiai, kol alkio nenumalšina, tai apie nieką kitką nei maistas galvoti negali… 

Taigi, savo dozę pirmųjų braškių jau suvartojusiems šiandien turiu itin saldų pasiūlymą! Juk artėja Joninės, o šventę švenčiant vidury savaitės laiko nėra per daug sudėtingiems kepiniams. O kur dar karščiai, per kuriuos mažiausiai norisi kaitint orkaitę. Štai todėl mano mėgstamiausi vasaros desertai yra nekepti tortai. Jie super greitai pagaminami, o ir valgančiųjų tarpe retai atsiranda toks, kuriam ne prie širdies tokie gaivūs saldumynai. 

Taigi švenčių proga jūsų dėmesiui – švelnaus skonio braškių stracciatella su juoduoju šokoladu. Pagrindui galite naudoti bet kokius biskvitinius sausainėlius, aš pasirinkau šįkart sviestinės sluoksniuotos tešlos itališkus sausainėlius iš Assorti – labai pasiteisino.  

Varškės ir braškių tortas stracciatella
Pagardintas braškėmis ir juoduoju šokoladu nekeptas varškės tortas stracciatella
Lengvas, švelnus, gaivus ir greitai pagaminams braškų tortas
Print Recipe
Nekeptas varškės tortas stracciatella su braškėmis
Lengvas ir gaivus tortas, kuriame tobulai dera braškės ir šokoladas. Tikras vasaros džiaugsmas, nes pagaminamas labai greitai, ir nereikia jungti orkaitės!
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 10 min
Passive Time 3 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Torto pagrindui
Varškės masei
Papuošimui
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 10 min
Passive Time 3 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Torto pagrindui
Varškės masei
Papuošimui
Instrukcijos
  1. Viai ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros. Torto formą su nusegamais kraštais (23-25cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, ant pagrindo sudėliokite biskvitinius sausainėlius.
  2. Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 100ml vandens, ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min). Išbrinkusią užkaiskite ant labai nedidelės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirkite, nes tortas gali nesustingti).
  3. Dubenyje sumaišykite varškę su cukraus pudra ir vanile. Ištirpusią želatiną sumaišykite su kefyru, tada šį mišinį supilkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite. Iki standžių putų suplakite grietinėlę, taip pat švelniai įmaišykite į varškės masę. Galiausia suberkite supjaustytas braškes ir šokoladą, ir atsargiai išmaišykite.
  4. Šią masę supilkite ant paruošto pagrindo į torto formą, sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti, apie 3 valandas. Ant sustingusio torto sudėliokite braškes ir pabastykite trupintu šokoladu. Laikykite šaldytuve.
Pastabos

Šiame recepte rekomenduojama naudoti tris kartus sumaltą varškę. Ji labai glotni, itin tinkama tokio tipo desertams. Tačiau man kartais norisi jausti varškės grūdelius, tad aš naudoju tradicinę 9% riebumo varškę, kurią lengvai patrinu šakute.

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.