Na niekaip neįsivaizduoju savaitgalio be blynų. Kad ir kaip viliojančiai skambėtų omleto idėja, savaitgalis man tiesiog privalo prasidėti blynais. Gal tai vaikystės atributas, kuris atklįdęs per skonio receptorius padaro pasaulį šviesesnį?…

Bet juk negali, žmogus, seniai išaugęs iš jauno amžiaus, imti ir be soties mėgautis tuo, kas, kaip žinia, gal ir nėra didžiausias sveikos mitybos draugas. Tada įsijungia kūrybos varikliukas: kaip nuraminti sąžinę, kuri mintyse ima ir suskaičiuoja kalorijas, ir neatsisakyti tos savaitgalinės saldžios nuodėmės…

Blyneliai, kuriuos šiandien sukūriau- nuramins sąžinę net griežčiausiems kalorijų skaičiuotojams. Be to, jei namuose turite kreivai į daržoves žiūrinčių vaikų, tai gali tapti puikus būdas juos “apgauti”:)

2 žmonėms, pusryčiams, blynelių tešlai prireiks:

3 mažų cukinijų (arba vienos vidutinio dydžio)

1 vidutinio dydžio morkos

2 kiaušinių

2 kaupinų šaukštų miltų

Saujos šviežių mėtų lapelių

žiupsnelio druskos

2-3 kaupinų šaukštelių cukraus (naudoju rudąjį)

Sutarkuojame burokine tarke cukinijas. Paliekame kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys. Per tą laiką ta pačia tark sutarkuojame morkas. Sukapojame mėtų lapelius.

Cukinijas nusunkiame (mano draugė Virginija pataria nusunktų sulčių neišpilti, o jas išgerti. Kadangi cukinijų sultys neturi kokio nors ypatingo skonio, jas galima praskiesti šviežiomis obuolių, morkų, apelsinų ar burokėlių sultimis).

Dubenėlyje išplakame kiaušinius, sumaišome su tarkuotomis morkomis ir nusunktomis cukinijomis, mėtomis. Pagardiname druska, cukrumi, įmaišome miltus ir išsukame tešlą iki vientisos masės.

Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Pateikiame su ruduoju cukrumi, grietine arba mėgiama uogiene.

 

Komentarų apie "Morkų ir cukinijų blyneliai su mėtomis": 4

  1. Nida:

    Odeta, receptas šiuo atveju antraeilis dalykas:) Pasiduok fantazijai, ir tikrai kažkas gero gausis. Beje, viena mano draugė minėjo, kad spausdama morkų sultis, neišmeta “tarkių”, o panaudoja juos sriuboms bei blynams, kaip gardų ir nuostabią spalvą suteikiantį priedą. Ji net užsišaldo tuos tarkius, kad visuomet būtų po ranka, kai prireikia. Manau, puiki mintis pabandymui!

  2. Odeta:

    Tikiu, kad labai skanu. Perskaičiau ir prisiminiau, kad kažkada norėjau pabandyti iškepti blynus su morkom. Tik deja recepto neturiu, o valgiau labai skanius. Reiks bandyti atkurti skonį 🙂

  3. Nida:

    Blynai rules!!! 🙂
    Jei jau sugebi issikepti lietinius, vadinasi esi tikra blynu kepimo profesionale!! Well done!:)

  4. Ruta:

    mmmmmmmmmmmmmm blynai. As tai peremiau tavo pozicija ir dabar mazdaug kas antra diena gaunu ‘pasiulyma’ iskepti lietiniu blynu.. 😀 Super super patiekaliukas. Visada uz.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.