Esu jums ne kartą pasakojusi, kokia nuostabi mūsų kaimynystė – su talkomis, bendromis šventėmis, vasaros sutiktuvėmis ir palydėtuvėmis, gimtadieniais… Kadangi geri kaimynai – pati didžiausia sėkmė, kokia tik gali pasitaikyti, tai kaskart mintyse padėkoju visiems angelams, kurie mums tokius kaimynus parūpino:)

Tai štai pradėjau pasakoti apie kaimynystę todė, kad jau kuris laikas viena miela kaimynė iš kaimo atvežusi milžinišką moliūgą. Tokiam suvalgyti reikia ohoho kokios šeimynos!!! O kadangi ta šeimyna mano kaimynės atveju nėra didelė, tai ėmė ji ir padėjo tą moliūgą-milžiną ant palangės, kad visi kaimynai, kam tik prireikia moliūgo, galėtų atsipjauti:) Kasdien praeidama vis matau, kad moliūgo mažiau ir mažiau, tad žinau, kad kažkas kažką skanaus gamina:) 

Ir aš į tą moliūgo kaimynišką draugystę įsirašiau, pagamindama vegetarišką lazaniją su moliūgais! Nuostabus rudeninis aromatingas patiekalas, o tie, kurie yra prisiekę mėsėdžiai gali pridėti į įdarą rūkytos šoninės gabalėlių… Jokiais būdais neatsisakykite šalavijo – labai specialaus šio patiekalo ingrediento – nes jis suteiks lazanijai ypatingą skonį…

Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais
Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais
Labai rudeniškas ir aromatingas patiekalas
Labai rudeniškas ir aromatingas patiekalas
Jei pageidaujate ne vegetariškos versijos, įdėkite į įdarą kelis gabalėlius šoninės
Jei pageidaujate ne vegetariškos versijos, įdėkite į įdarą kelis gabalėlius šoninės
Lazanija su moliūgais, rikota ir šalavijais
Porcijos 6
Šildantis aromatingas rudeninis patiekalas su moliūgais
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 kg moliūgo (svoris su odele ir sėklomis)
  2. 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  3. Lazanijos lakštų
  4. Apie 50-60 g sviesto
  5. 4 šakelės šalavijų (apie 1/2 stiklinės lapelių)
  6. 1 šaukštelis saldžiosios paprikos (arba saldžios ir rūkytos paprikos mišinio)
  7. Žiupsnelis čili pipirų
  8. Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
  9. 250 g rikotos (arba pakeiskite riebesne varške)
  10. 60 g sutarkuoto kietojo sūrio
  11. 150ml riebios grietinėlės
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Moliūgą nuplaukite ir supjaustykite (nenulupkite ordelės) stambiais gabalais. Patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite į kepimo skardą odele į apačią ir kepkite apie 25 - 30 minučių, kol suminkštės.
  2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir trumpam (po 30s) pamerkite po vieną lazanijos lakštą, kad suminkštėtų. Išdėliokite suminkštintus lazanijos lakštus ant darbastalio vieną šalia kito.
  3. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir suberkite šalavijų lapus. Pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas ir lapeliai taps traškūs. Pabaigoje sudėkite likusį sviestą ir išjunkite ugnį.
  4. Iškepusį moliūgą atvėsinkite, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais. Šakute sutrinkite moliūgą, įberkite druskos, pipirų, suberkite papriką, čili pipirus, muškatą ir viską sumaišykite. Pabaigoje įdėkite rikotą (arba varškę), suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę (pasilikite po 4 šaukštus tarkuoto sūrio ir grietinėlės atskirame dubenėlyje - prireiks patepti lazanijos viršų) ir vėl atsargiai sumaišykite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Kepimui tinkamo plokščio indo dugną patepkite sviestu, kuriame kepėte šalavijo lapelius. Visą dugną padenkite lazanijos lakštais (jei reikia, kai kuriuos supjaustykite, kad pasidengtų visas dugnas), ant šio sluoksnio išskirstykite pusę moliūgo įdaro, pusę kiekio šalavijo lapų su puse sviesto, kuriame kepė (ir jei naudojate, pabarstykite rūkytos šoninės gabalėliais).
  6. Uždėkite kitą sluoksnį lazanijos lakštų, likusį moliūgo įdarą, šalavijo lapus ir sviestą (pasilikite keletą lapelių dekoracijai). Visą viršų užklokite dar vienu lazanijos lakštų sluoksniu, patepkite grietinėlės ir tarkuoto sūrio mišiniu ir pašlakstę viską 1 šaukštu alyvuogių aliejaus pašaukite kepti apie 18 - 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Iškepusią lazaniją papuoškite atidėtais kepintais šalavijo lapeliais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Moliūgų lazanija su šalavijais": 4

  1. Nida:

    Inga – aš irgi naudojau riebią varškę, kurią buvau iš ūkininkų nusipirkusi:) Ji švelni, tiko kuo puikiausiai:) Labai faina, kad pravertė žalio kekso idėja:) Vaikams ji labiausiai tinkama:)

  2. IngaM:

    Nida, lazanija išbandyta savaitgalio vakarienei, dar ir liko šios dienos pietums. Patiko!Tik aš vietoj rikotos dėjau paprastą varškę iš pokelio 9proc. O jūsų žaliasis špinatų keksas iškeliavo į mokyklos “Pyragų dieną”!:)

  3. Nida:

    Grita, mieloji, aukso žodžiai…. Yra tikrai gražių kaimyniškų bendruomenių. Kokie esam laimingi tie, kurie su kaimynais draugaujam, ne kariaujam:)

  4. Grita:

    Nida,kaip sakoma kaimynai geriau uz gimines,mano gatveleje vyksta vasaros atidarymas ir uzdarymas,tradiciskai pas mane uzgaveniu balius su kaukemis ir dar daug visko.Dalinames viskuo kas pas ka uzaugo ir tuo dziaugemes.Tiesa,dar didziausiame gatves kieme kartu ganome anukus ir skanaujame blynus,kepa tas kas turi laiko.Zodziu tokius kaimynus branginu.Lazanija atrodo puikiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.