Kai kas nors išras geresnius pusryčius nei blyneliai, man pasakykit, gerai?:) Nes aš galiu ir pražiopsoti…. Esu užsikonservavusi vaikystėje, kai kiekvienas rytas prasidėdavo tarsi šventė – mama niekuomet nepatingėdavo iškepti blynų:) Dabar tokią „prabangą” sau leidžiu tik savaitgaliais, bet dalinai dėl tų blynų savaitgalių aš ir laukiu:)

Kad ir kiek receptų su moliūgais gaminčiau, man niekuomet du kartus vienodas patiekalas nesigauna! Gal ir dėl moliūgų įvairovės – vieni labiau troškinimui, kiti kepimui tinka. Bet jau blyneliams tai tinka toks, kokį tik turit. Aš labiausiai pagal spalvą žiūriu – kuo geltonesnis, tuo gražiau:) O kai maistas gražus, tai ir skanus būna:) 

Tešlai šiuose blyneliuose moliūgą teks sutaruokti smulkia, ne stambia tarka! Kadangi sudėtyje yra jogurto ir kepimo miltelių, tai iškepę blyneliai bus purūs ir minkšti. Cukraus galite įdėti minimaliai, o patiekiant pabarstyti ruduoju cukrumi – man taip visuomet skaniau:) 

Tad skanių jums savaitgalių ir ramaus švenčių laukimo!

Moliūgų ir jogurto blyneliai
Vienos porcijos man niekada negana, tokių galiu suvalgyti visą dubenį 🙂
Purūs it pūkiniai blyneliai skaniausi pabarstyti ruduoju cukrumi
Print Recipe
Moliūgų ir jogurto blyneliai
Course pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai
Porcijos
asm
Ingredientai
Course pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Sutarkuotus moliūgus sumaišykite su jogurtu, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlos, palikdami atstumus nuo blynelių, kad kepant nesuliptų. Apkepus vieną pusę, apverskite ir lengvai apkepinkite kitą. Patiekite su ruduoju cukrumi, arba su klevų sirupu, arba kitaip, kaip mėgstate.
Pastabos

Recepto šaltinis - Kwestia smaku

 

Komentarų apie "Moliūgų ir jogurto blyneliai": 7

  1. Evelina:

    Nerealūs blynai! Man labai patiko, kad smulkiai tarkuoto moliūgo nesijautė (pliusas dėl konsistencijos) 🙂 mano pusantrų metų vaikas kirto šiuos blynus taip,kad net ausys linko! Tik cukraus nedėjau,bet mums jo nelabai ir trūko:) bet labai geras receptas, skanu

  2. Renata:

    Supratau, labai ačiū už atsakymą ir Jūsų nuostabius receptus! ❤️

  3. Nida:

    Renata, labai džiugu, kad jums patiko. Tai mano mėgstamiausi blyneliai viso moliūgų seszono metu:)
    Su tais milteliais sunku pasakyt, aš tikrai tuo klausimu pasidomėsiu… Šiaip gesinama tik soda (tinka bet kokia rūgštesnė terpė – citrinos sultys, actas, grietinė, kefyras, jogurtas). Taip nelieka įkyraus sodos skonio. Kepimo miltelių iš principo nereiktų gesinti, bet kadangi toks buvo originalus receptas, kurį naudojau, tai nugesinau jogurte ir aš. Ir kaip nustebau, kai tie milteliai gražiai suputojo sumaišyti su jogurtu! Tad taip ir likau be nuomonės, ar čia tas nugesinimas purumo davė daugiau, o gal be gesinimo tas pats būtų gavęsi, juoba kad su tuo jogurtu milteliai ir taip tešloje būtų susimaišę:) Tad traktuokite tą gesinimą kaip žaidimą, bet nemanau, kad rezultatas pasikeis, jei to ir nedarysite:)

  4. Renata:

    Labai ačiū už receptą! Nuostabūs blyneliai! Tokie purūs, trapūs!😍 Tik dėjau kukurūzų miltus… o sakykite, kepimo miltelius reikia visada nugesinti, ar tiesiog sudėjus į miltus išmaišyti? 😀 ačiū

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *