Kai kas nors išras geresnius pusryčius nei blyneliai, man pasakykit, gerai?:) Nes aš galiu ir pražiopsoti…. Esu užsikonservavusi vaikystėje, kai kiekvienas rytas prasidėdavo tarsi šventė – mama niekuomet nepatingėdavo iškepti blynų:) Dabar tokią “prabangą” sau leidžiu tik savaitgaliais, bet dalinai dėl tų blynų savaitgalių aš ir laukiu:)

Kad ir kiek receptų su moliūgais gaminčiau, man niekuomet du kartus vienodas patiekalas nesigauna! Gal ir dėl moliūgų įvairovės – vieni labiau troškinimui, kiti kepimui tinka. Bet jau blyneliams tai tinka toks, kokį tik turit. Aš labiausiai pagal spalvą žiūriu – kuo geltonesnis, tuo gražiau:) O kai maistas gražus, tai ir skanus būna:) 

Tešlai šiuose blyneliuose moliūgą teks sutaruokti smulkia, ne stambia tarka! Kadangi sudėtyje yra jogurto ir kepimo miltelių, tai iškepę blyneliai bus purūs ir minkšti. Cukraus galite įdėti minimaliai, o patiekiant pabarstyti ruduoju cukrumi – man taip visuomet skaniau:) 

Tad skanių jums savaitgalių ir ramaus švenčių laukimo!

Moliūgų ir jogurto blyneliai
Vienos porcijos man niekada negana, tokių galiu suvalgyti visą dubenį 🙂
Purūs it pūkiniai blyneliai skaniausi pabarstyti ruduoju cukrumi
Print Recipe
Moliūgų ir jogurto blyneliai
Course pusryčiai
Cuisine Lietuvos
Keyword blynai
Servings
asm
Ingredients
Course pusryčiai
Cuisine Lietuvos
Keyword blynai
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Sutarkuotus moliūgus sumaišykite su jogurtu, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlos, palikdami atstumus nuo blynelių, kad kepant nesuliptų. Apkepus vieną pusę, apverskite ir lengvai apkepinkite kitą. Patiekite su ruduoju cukrumi, arba su klevų sirupu, arba kitaip, kaip mėgstate.
Recipe Notes

Recepto šaltinis - Kwestia smaku

 

Komentarų apie "Moliūgų ir jogurto blyneliai": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.