Kai geras oras, nelabai norisi gaišti laiką virtuvėje. Geriausi tie patiekalai, kurie greiti ir skanūs. Ir dar šiek tiek egzotiški:)

Ši lašiša, marinuota miso padaže, labiausia tinkama kepti grilyje. Miso ir medaus marinatas ganėtinai greitai kepa ir karamelizuojasi, sukurdamas traškią skanią odelę. Skaniausia taip paruošta žuvis -su ryžių makaronais bei trumpai troškintomis šparaginėmis pupelėmis, palaistytomis saldžiu japonišku padažu.

Lasisa miso kepta-11_Featured

Miso ir meduje marinuota kepta lašiša
Porcijos 4
Azijos aromatai kasdieniame patiekale
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 4 lašišos file be odos
Miso ir medaus marinatui
  1. 2 šaukštai sojos padažo
  2. 1 šaukštas skysto medaus
  3. 1 šaukštas miso pastos (tiks ir tamsi, ir balta)
  4. 1 šaukštas smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies.
Patiekimui
  1. 2 nedideli agurkai, supjaustyti šiaudeliais
  2. 2 saujos šparaginių pupelių, trumpai apvirtų ir iškart panardintų į ledinį vandenį, kad neprarastų žalios spalvos
  3. saujelė smulkintų žalių svogūnų laiškų
Miso padažui
  1. 2 šaukštai miso pastos (tamsios arba baltos)
  2. 1/4 stiklinės (60ml) saldaus ryžių vyno mirin
  3. 2 šaukšteliai mulkiai sutarkuotos imbiero šaknies
  4. 1 šaukštelis sezamų aliejaus
Instrukcijos
  1. Sumaišykite visus miso ir medaus marinatui reikalingus ingredientus. Šiuo marinatu iš visų pusių aptepkite lašišos file ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.
  2. Pasigaminkite miso padažą: sumaišykite visus ingredientus, padėkite į šalį kol prireiks.
  3. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite lašišos kepsnius su marinatu, kuriame jie marinavosi. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol marinatas apskrus, pasidengs traškia plutele, o žuvis bus iškepusi taip, kaip jums patinka.
  4. Patiekite su virtais ryžių makaronais, šiaudeliais pjaustytais agurkais, apvirtomis šparaginėmis pupelėmis, su miso padažu.
Adapted from Fresh and Light
Adapted from Fresh and Light
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Odeta, mirin – tai būtinas japonų virtuvės ingredientas, kaip koks sojų padažas kinų virtuvėje arba fish sausce (žuvies padažas) tajų bei vietnamiečių virtuvėse… Būtinai privalai jo turėti savo spintelėje (jis gali stovėti gerus metus).

  2. Nida:

    Vilma, internete radau, kad mirin (kuris yra saldus ryžių vynas) galima pakeisti paprastu baltu vynu, pridedant cukraus… Nebandžiau, nežinau kas gaunasi, bet tikriausiai š bėdos tai gali būti išeitis. Proporcijos: į 1/2 stiklinės baltojo vyno įdėkite 1.5 šaukšto cukraus (gausite 1/2 stiklinės mirin pakaitalo).

  3. VILMA:

    Jooo,Nida,ir as lauksiu rezultatu kur galima butu nusipirkti mirin,o gal kazkuo pakeisti galetume

  4. Vilma:

    Šviesios miso esu radusi didesnėse Maximose prie azijietiškų produktų. Dar žinau, kad prekiauja Livinn, bet ten brangoka.

  5. Nida:

    Edita, ta proga patikrinsiu didžiuosius prekybcentrius – kažkodėl tikiu, kad ten miso pastos turėtų būti šalia kitų azijietiškų produktų. Jei yra Vilniuje, vadinasi ir kitur būti turėtų. Su mirin gali būti sunkiau, nes kažkada ieškojau ir neradau… Teko iš užsienio (šiuo atveju iš Lenkijos) atsivežti… Būtinai ištirsiu rinką ir pasidalinsiu rezultatais.

  6. Nida:

    Ačiū, Rūta:) Išties reiktų jau atnaujinti šį blog’ą, ir ne tik nuotraukų dydžius, bet ir visa kitka… Tik iš kur to laiko gauti?:)

  7. Edita:

    Sveika Nida,
    Gyvenu ne Vilniuje,kur galėčiau nusipirkti miso pastos ir mirin?
    Labai norėčiau iš bandyti jūsų siūlomus egzotinius patiekalus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.