Pradundėjo, prabildėjo mano trumpas metinis vizitas Lietuvoje… Taip smagu buvo pasimatyti su draugais ir pažįstamais, nuveikti daug darbų. Tiesa, po tokių “atostogų” skubiai reikalingos “normalios atostogos”, kad šiek tiek atsipūsčiau nuo nežmoniško tempo, kuriuo lėkiau pastarąsias dvi savaites…

Pirmas patiekalas, kurį išsiilgusi savo puodų Tel Avive puoliau grįžusi gaminti, buvo Minestronė. Visų pirma, buvau išsiilgusi sriubos, o antra, Lietuvoje nusipirkau naują knygą į savo kulinarinę kolekciją- “The Soup Book”. Tad vien pavarčius 350 psl. gražiai išleistą leidinį seilės varvęjo taip, kad sunkiai jas nulaikiau:) Labai gera knygos struktūra, kadangi recepto galima ieškoti tiek pagal sezonus (žiemos, vasaros sriubos), tiek pagal ingredientus (sriubos su ankštinėmis kultūromis, su žuvimi ar jūros gėrybėmis, vaisinės, su sūriais ir t.t.) Pasirinkimas toks platus, jog niekad negalvojau, kad tiek daug tų sriubų receptų egzistuoja: nuo tradicinių, visiems puikiai žinomų, iki įdomių pasaulio virtuvių receptų (meksikietiškos, tailandietiškos, prancūziškos sriubos…)

Atidariau savo šaldytuvą, peržvelgiau jo turinį, ir sprendimas buvo labai greitai priimtas kuo šįvakar vaišinsiu save ir savo pasiilgtą vyrą. Ir nors minestronė priskiriama prie žiemos sezono sriubų, mano jos spalvų gausa kažkodėl labiau primena pavasarį ar vasarą, nei bespalvę žiemą. Ši sriuba – tai padorus užkandis, o ją verdant galima naudoti visas daržoves, kokias tik turite, priklausomai nuo sezono: cukinijas, kopūstus, porus… Dar šiek tiek trumpos pastos, vištienos sultinio, ir sriuba jau garuoja ant stalo!

Minestrone sriuba

100g pupelių (išmirkytų iš anksto)

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 saliero stiebai, susmulkinti

2 morkos, supjaustytos kubeliais

1 svogūnas, sukapotas

400g konservuotų pomidorų (arba šviežių)

750ml karšto daržovių arba vištienos sultinio

Druska, pipirai

60g trumpos pastos (makaronų)

4 šaukštai kapotų šviežių petražolių

40g tarkuoto Parmezano (arba Džiugo) sūrio

P.S. Aš dar įpjausčiau geltonosios saldžios paprikos ir įbėriau saują šaldytų žalių žirnelių – spalvų per daug dar niekuomet nebuvo 🙂

Pirmiausia apverdame išmirkytas pupeles, kol jos taps minkštos (priklausomai nuo pupelių dydžio ir nuo to, kaip ilgai jas mirkėte, užtruksite maždaug 20-60 min.). Nusausiname.

Puode storu dugnu įkaitiname aliejų, jame apkepiname salierus, morkas, svogūnus, nuolat maišant, kol jie suminkštės. Supilame pomidorus kartu su sultimis, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, supilame sultinį ir užverdame. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 min.

Sudedame pastą, ir paverdame dar apie 5-10 min (priklausomai nuo pastos tipo ir instrukcijų ant pakelio, kad pasta dar būtų šiek tiek kieta). Išjungiame ugnį, suberiame petražoles ir pusę parmezano. Pataisome skonį, išpilstome į dubenėlius ir pabarstome likusiu Parmezanu.

Komentarų apie "Minestronė – Itališka daržovių sriuba": 2

  1. Nida:

    Miela Egle, dovanok, kad ne iškart atrašau – buvau savaitės išvykoje po Jordanijos kalnus. Sriubų knygą pirkau Humanito knygyne Vilniaus Senamiestyje (berods Domininkonų g.), ir tikrai mačiau, kad liko dar keli egzemplioriai. Gal pavyks sumedžioti:) (Viršelis – ryškiai raudonos spalvos).

  2. Egle:

    Buvo smagu (pagaliau) netikėtai susipažint tos varginančios viešnagės metu 🙂

    Man labai įdomu iš kur knyga. Visa savo esybe jaučiu, kad man irgi jos reikia 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.