Šitą kepinį pastaruoju metu visuomet gaminu tada, kai laukiu svečių. Tai puikus užkandis prie putojančio vyno pasitikimui.

Izraelyje visuomet laukiu savaitgalio, kai anglų kalba leidžiamas dienraštis išeina su priedu, skirtu maisto gamybai. Kas savaitę tai būna naujas produktas ar ingredientas, apie kurį rašoma ir pateikiama keletas nesudėtingų receptų su šiuo produktu. Vieną savaitę dėmesio centre buvo mielės, tad iš ten šį receptą ir nugriebiau. Nesudėtingas reikalas ir garantuota sėkmė! Tiesa, laiko reikia šiek tiek skirti:)

Mielinei tešlai:

350g miltų

2/3 puodelio pašildyto pieno

Trečdalis pakelio mielių (pakelyje 50g)
1 šaukštelis cukraus, 1 šaukštelis druskos

2 kiaušiniai

50g minkšto sviesto

Pertepimui:

100g minkšto sviesto, supjaustyto į 25g kubelius

120g tarkuoto fermentinio sūrio (aš naudoju Gouda)

Įdarui:

120g ožkos sūrio

4 šaukštai pesto padažo

2 raudonos paprikos, apgrilintos virš ugnies, nulupta skūrele ir supjaustytos mažais gabaliukais (šito ingrediento aš nededu, nes tingiu terliotis:))

Mikseriu sumaišyti miltus, pašildytą pieną, mieles, cukrų, druską ir kiaušinius. Sudėti sviestą ir minkyti geras 10 minučių. Tešlą sudėti į indą, uždengti lipnia plėvele ir palikti šaldytuve nakčiai.

Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną gabalą iškočioti į kvadratą ir ištepti vienu kubeliu sviesto. Pabarstyti dviem šaukštais tarkuoto fermentinio sūrio. Trečdalį tešlos užlenkti į vidų, o ant viršaus užlenkti kitą trečdalį tešlos. Tada visą šitą gabalą tešlos apversti kita puse, kad užlenktas kraštas liktų apačioje. Vėl iškočioti ploną kvadratą, ištepti sviestu, pabarstyti sūriu ir sulankstyti. Vėl apversti kita puse ir iškočioti kvadratą.

Paviršių ištepti pesto padažu, pabarstyti sutrupinti ožkos sūriu ir grilinta parika (jei naudojate). Suvynioti pradedant nuo krašto į vamzdelį ir supjaustyti gabaliukais (geriausiai mažesniais, nes tešla paaugs). Sudėti į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir palikti šiltai, uždengus virtuviniu rankšluosčiu, kad tešla pakiltų. Ištepti plaktu kiaušiniui. Kepti 180C orkaitėje 25-30 minučių.

Gerai, kad šie pyragiukai gali būti užšaldyti. Bet prieš valgymą juos geriausia pakaitinti orkaitėje ir patiekti šiltus.

Komentarų apie "Mielinės “sraigės” su pesto ir ožkos sūriu": 2

  1. Nida:

    Butinai pabandyk! Tikrai nesudetinga, nes tinkamos proporcijos, viskas isbandyta 🙂

  2. Kristina:

    Namie tikrai kazkodel negaliu atsidaryti blogo receptu:( Situos pyragaicius kazkada ragavom, labai aciu, labai skanu buvo, prie progos ishbandysiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.