Dar vienas labai paprastas recepčiukas iš Mindaugo rekomenduotos knygos „Cooking in Provence”. Viena „smulkmenėlė” – reikia šviežių midijų. Patiekalui paruošti reikės tik 5 minučių. Na ir dar kelias minutes užtruksite sukapodami petražoles, česnakus, čili…

Midijos su šafranu (4 asm)

2 kg šviežių midijų

150ml balto sauso vyno (aš sunaudojau šiek tiek daugiau, nes man patinka daugiau padažo)

100ml geros kokybės alyvuogių aliejaus

4 česnako skiltelės, susmulkintos

Didelis žiupsnis šafrano

1 čili pipiras (arba pagal skonį), suojaustytas griežinėliais

Pirmiausia nuplauname midijas, kad ant lukštų neliktų jokių apnašų nei „siūlų”. Išmetame visas suskilusias kriaukles, jei kuri nors atsidariusi – kaukštelim į stalo paviršių: jei kriauklė neužsidaro – išmetam. Kelis kartus nuskalaujam kriaukles bėgančiu vandeniu ir nusausiname.

Dideliame puode arba keptuvėje aukštais kraštais įkaitiname aliejų. Jame trumpai pakepiname česnakus, šafraną ir čili. Supilame baltą vyną, kelias sekundes paverdame, kad susidarytų daug garų ir suverčiame midijas. Uždengiame puodą ir patroškiname, karts nuo karto puodą pajudindami, kad kriauklės susimaišytų. Troškiname ne ilgiau nei 5 minutes. Per tą laiką visos kriauklės turėtų būti plačiai atsidarę. Jei kuri nors neatsidariusi, išmetame be gailesčio:) Pagardiname druska, šiek tiek cukraus, jei trūksta – keliais lašais citrinos rūgšties. Nukėlę nuo ugnies suberiam kapotas petražoles ir viską gerai išmaišome.

Pateikiame su paskrudinta balta duona arba bulvytėmis. Man patinka šiaudeliais supjaustytos bulvės, pašlakstytos alyvuogių aliejumi, pabarstytos druska, išbertos vienu sluoksniu skardoje, išklotoje pergamentu, ir pakepintos įkaitintoje orkaitėje kol tampa traškios.

Komentarų apie "Midijos su šafranu": 6

  1. Nida:

    Super. Įtikinai. Sekantis Midijų vakarėlis bus būtent toks. Ačiū:)

  2. Mindaugas:

    Aš esu kaip tik bloge įdėjęs šias užkeptas midijas, skonis tikrai įdomus ir neįprastas. Smagiausiai, kai svečius pavaišini (bent jau pas mane), tai akys ant kaktos iššoko, sako, net restorane taip nesu valgęs… chi chichiiiiii 😀

  3. Nida:

    Mindaugai, niekuomet nesu bandžiusi midijų orkaitėje kepti. Tiesa, vienąkart svečiuose valgiau orakatėje pagaminats. Bet tai nebuvo užkeptos, o tik įkištos pačios vienos trumpam, kad atsivertų. Tada jau sumaišytos su iš anksto padarytu padažu. Toks keistas man pasirodė būdas, nes tas pats rezultatas gaunasi per tris minutes jas subėrus į puodą. Mačiau knygoje užkeptų midijų receptą – tikrai greitu laiku išbandysiu:) Dėkui už padrąsinimą:)

  4. Mindaugas:

    Nida, dėl šio patiekalo, kalnus nuversčiau, mano vienas mėgiamiausių patiekalų, o tu pabandyk orkaitėje midijos užkeptos su bazilikų piurė, žiauriai skanu 😉
    Džiaugiuosi, jog knyga naudojasi, man patinka tokios knygos, kur praktiškti receptai 🙂 Laukiu vasaros, kai bus šviežūs produktai, o tada, tai gaminsiu. 🙂 Pasiilgau šv.baizliko kvapo iš daržo…. mmm… 🙂

  5. Nida:

    Grita, labas! Smagu tave girdėti:) Iš tiesų jūros gėrybės – visiškas gėris…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *