Sužaliavus gamtai, kasdien vis labiau šviečiant saulei ir užliejant vasariškai šilumai, vis dažniau prireikia minčių apie gaivius ir ne per saldžius desertus. Tokius, kurie nepadarytų gėdos kokios nors grilio vakarienės pabaigimui, arba kaip tik – būtų teminio vakarėlio vinimi. 

Vienas tokių nepamainomų pasirinkimų atšilus orams – panna cotta. Kokių tik variacijų galima prisigalvoti gaminant šį paprastutį, visiems pažįstamą, ir visų paprastai mėgiamą desertą! Pavyzdžiui, niekada nepramausite pro šalį, jei patieksite skaisčiai žalios spalvos pistacijų panna cotta (bet šiam desertui prireiks pistacijų pastos, kurios galima įsigyti tik specializuotose ingreditntų kepiniams ir desertams parduotuvėse). Man skani ir tradicinė vanilinė panna cotta, ypač jei turiu šviežių uogų tyrės (labai tinka šaldytų braškių arba aviečių, beje). O visiškiems sveikuoliams siūlau avižų pieno panna cotta – ši tai jau tikrai dietinė, nekenksminga jūsų kūno linijoms!

Į šią panakotų kompaniją labai gerai šsipaišo ir japoniškos arbatos matcha panna cotta. Švelni ir gaivi, švelniai energizuojanti, nesaldi ir puikiai tinkama saldžiam pasimėgavimui. 

Vasarą labiausiai tinka greitai paruošiami ir gaivūs desertai
Švelnus matcha arbatos skonis tiks pabaigti sunkesnę, galbūt grilio patiekalų vakarienę

Matcha panna cotta

4 porc. 

  • 3 lapeliai želatinos (arba 1.5 šaukštelio želatinos milteliais)
  • 250 ml grietinėlės (36%)
  • 250ml pieno (riebaus arba pusriebio)
  • 2.5 šaukštai cukraus
  • 1.5 šaukštelio matcha arbatos miltelių
  • Šlakelis augalinio  arba kokosų aliejaus formelėms patepti (arba cooking spray)
     

Želatinos lapelius pamerkite į šalto vandens subenėlį ir palikite, kad jie suminkštėtų. Jei naudojate birią želatiną, miltelius užpilkite apie 1,5-2  šaukštais vandens ir palikite išbrinkti. 

Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite cukrų (kad būtų lengviau vėliau įmaišyti matcha arbatą, galite nupilti maždaug 1/3  puodelio pieno, ir jame išmaišyti arbatos miltelius). Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištiprs, o pienas nepradės virti. Nukelkite nuo ugnies. Želatinos lapelius nuspauskite, kad nuvarvėtų vanduo, sudėkite į šiltą pieną ir maišykite, kol ištirps (taip pat ir su želatinos milteliais, jei išbrinkinti milteliai sunkiai tirpsta, galite šiek tiek pakaitinti masę, tačiau jokiais būdais neužvirinkite, antraip želatina gali nestingti). Pabaigoje įmaišykite matcha miltelius (arba supilkite pieną, sumaišytą su arbata). 

Mažus indelius arba puodelius, arba stiklinaites švelniai patepkite riebalais (arba išpurkškite cooking spray), ir supilkite paruoštą masę. Laikykite šaldytuve kol visiškai sukietės. Galite patiekti indeliuose, kuriuose panna cotta stingo, arba išversti juos į serviravimo lėkštę. Patiekiant pabarstykite matcha arbata arba valgomais rožių žiedlapiais. 

 

Komentarų apie "Matcha panna cotta": 5

  1. Nida:

    Inga, na tikrai keista. Jei darytumėte kokį krembriule, tai galėčiau priežasčių pasiūlyti lengvai. Bet gi pannacotoje nėra kam sluoksniuotis… Gal kokios rūgšties dedate, kuri pieną sutraukia?… Neįsivaizduoju, tikrai…

  2. Inga:

    Laba diena, Nida,
    Gal jus galite man pasakyti, kur yra problema. Gaminu jau nekart “panacota” , bet man ji issisluoksniuoja 🙁 kodel?

  3. Nida:

    Agne, matcha arbatos ieškokite specializuotose arbatų parduotuvėse, Livinn’e, sveiko maisto parduotuvėse…. Tikrai daug kur jos yra, paklausinėkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.