Aš kiekvienais metais labai laukiu cukinijų derliaus:) Šiaip tai aš kiekvienais metais laukiu kiekvieno derliaus, ne tik cukinijų:) Bet jau su cukinijom visuomet turiu pasiruošusi sąrašą patiekalų pagaminimui, o ir tas jausmas, kai šaldytuve visada yra kelios gražuolės, pasiruošę pavirsti pusrytiniais blyneliais ar kokiais zoodles (cukinijų makaronais), yra super super geras:)

Įdarytos cukinijos – nieko mandro ir neįprasto, bet nuo jų visai verta pradėti cukinijų sezoną:) Dabar jos dar tokios mažos, minkštomis odelėmis, skaisčiai žalios spalvos, tobulo dydžio, neperaugusiomis sėklomis ir neišakijusiais viduriais… Na tiesiog pačios prašosi įdaromos ir užkepamos:) Tad beliks tik pasirūpinti malta mėsa (aš kaip tik turėjau maltos veršienos, bet mielai prašom naudoti kokią tik turit – nuo kiaulienos iki vištienos:)). 

Tiesiog fainas, lengvas patiekalas vasaros vakarienei.

Vienoje skardoje – vakarienė visai šeimai
Malta mėsa įdarytos ir užkeptos cukinijos
Cukinijas puikiai pagardins sūris ir pomidorai
Print Recipe
Įdarytos užkeptos cukinijos
Lengvas vasariškas patiekalas su cukinijomis ir malta mėsa
Patiekalas Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 40 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 40 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūną. kai suminkštės, sudėkite česnakus ir galiausiai maltą mėsą. Apkepinkite kol mėsa bus sausa. Įpilkite Vursterio padažo ir pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
  2. Į keptuvę supillkite karštą vandenį (arba sultinį) ir suberkite ryžius. Išmaišykite, uždenkite ir palikite troškintis (apie 15-20 min, arba kol ryžiai suminkštės). Po šio laiko skystis turėtų būti pilnai susigėręs, tačiau jei jo dar liko, padidinkite ugnį ir atidengę keptuvės dangtį kepinkite, kol masė bus sausa.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kol mėsos faršas troškinasi, išklokite skardą kepimo popieriumi. Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau, ir perpjauta dalimi į viršų suguldykite skardoje. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 10 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, palaukite kol šiek tiek pravės, ir išskabtuokite cukinijų minkštimą. Išskabtuotą minkštimą susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su mėsos faršu. Pakepinkite dar apie 5 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, suberkite petražoles, paragaukite, ar netrūksta druskos. Nukelkite nuo ugnies ir truputį atvėsinkite, tada įmuškite kiaušinį ir viską sumaišykite.
  4. Išslabtuotas cukinijas truputį pasūdykite, tada sudėkite paruoštą faršą. Ant kiekvienos iš jų viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir išdėliokite pomidoro skilteles. Pašaukite vėl į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180C karštyje. Patiekite iškart.
Pastabos

Recepto šaltinis - Kwestia smaku

Komentarų apie "Malta mėsa įdarytos užkeptos cukinijos": 4

  1. Nida:

    Jolanta, cukinijų vandeningumas skiriasi, vienos tikrai suasesnės, kitos vandeningesnės. Bet šią problemą pašalinat tada, kai apkepat cukinijas dar be įdaro, tada išskobiat vidurius, ir tuos vidurius apkepinat keptuvėje. Tada tikrai nėra iš kur vandeningumo atsirasti. Nežinau ką ne taip padarėt – ar nepakankamai išskobėt, ar nepakankamai iškepėt, šiaip tikrai jokio vandeningumo nelieka. O valgomos jos be abejo su visom odelėm, juk tai jaunos minkštos daržovės. Pastovėję iki žiemos arba peraugę jos pasidaro labai kietos, bet tikrai ne dabartinio derliaus.

  2. Jolanta:

    Laba.Cukinijos iškeptos,bet turiu keletą klausymų.Neužstebėjau gaminimo eigoje kada dedasi ryžiai (jau paruošti)🤔Gaminau iš jaunų cukinijų.Iškepus,man jos buvo tokios minkštai tvirtos,viduje pakankamai daugoka skysčio.Valgydama svarsčiau.Ar jas valgyti,kaip jūsų foto,pjaunant riekelėmis su visa oda,ar skobent su šaukštu🤔Man norėjosi labiau sausesnių,paskrudusių😊Gal aš kažko neyskaičiau🤔Kartosiu tikrai,todėl norisi atrasti geriausią.

  3. Nida:

    Auguste, kadangi man kelios cukinijos liko, ir aš jas kitą dieną pasišildžiau orkaitėje, tai galiu patvirtinti iš praktikos, kad TINKA. Tik gal gei iš anksto planuojate būtent taip daryti, galite šiek tiek trumpiau kepti, kad bešildant dar ir paskrudintumėte. Visvien laiko labai susitaupys.

  4. Augustė:

    Nida, sveiki,
    Ačiū už puikią idėją kaip pradėti cukinijų sezoną!

    Kaip manote, ar šis patiekalas tiktų vaišinti svečius kitą dieną, t.y. pašildytas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.