Na neapsakomai mane džiugina tas žydras dangus ir skaisti pavasarinė saulė!! Kiek nedaug tereikia, kad energija be jokių pastangų imtų ir užplūstų visą kūną, tiesa?:) Štai todėl taip gerai ir jaučiausi Izraelyje, kai kiekvieną be išimties rytą, vos atidarius langų žaliuzes, visus namus užliedavo ryški saulės šviesa. Tiesą pasakius, jos būdavo tiek daug, kad pradžioje kelis mėnesius namuose dėvėdavau saulės akinius:) Nejuokauju:) O paskui itin retai pasitaikydavę pilkos dienos būdavo tarsi egzotika, kažkas savotiškai „išsiilgto”:) 

Bet Lietuvoje taip nėra:) Nei vienas giedro dangaus lopinėlis nepraiena nepastebėtas, nepasidžiaugtas, nepasimėgautas!! Dar viena kita savaitė ir šiltnamiuose ims dygti salotos, ridikai ir kitokios daržo gėrybės, kurių tiesiog maldauja vitaminų išsiilgęs organizmas… 

Na o kol vis dar tų gėrybių laukiam, siūlau jums išeitį, kaip neilgai užtrunkant virtuvėje pasigaminti kelioms dienoms tokio maisto, kurį pakaks tik pašildyti. Užtai likusį laiką galėsite paskirti pasivaikščiojimui gryname ore ir pasimėgavimui bundančia gamta. 

Lesiu sriuba
Soti, šildanti ir maistinga sriuba atstos ir pagrindinį patiekalą!

Lęšių, morkų ir pomidorų sriuba

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, supjaustytas smulkiai
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 morkos, supjaustytos kubeliais
  • 1 poras, supjaustytas griežinėliais
  • 1/2 stiklinės raudonųjų skaldytų lęšių, nuplautų ir nusausintų
  • 1 ir 1/2 litro sultinio (naudojau jautienos)
  • 150 ml passata (pomidorų tyrės)
  • Druskos
  • Šviežių kalendrų patiekimui

Prieskoniai:

  • 1/2 šaukštelio kumino
  • 1/2 šaukštelio kalendrų
  • 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1/2 šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės (curcuma)

Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol jie suminkštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintus česnakus, ir po pusės minutės suberkite morkas bei porus. Kepinkite toliau maišydami, kol daržovės karamelizuosis. Suberkite lęšius, suberkite visus prieskonius ir dar apkepinkite, kad prieskoniais pasidengtų visi ingredientai. Pabaigoje supilkite sultinį, įberkite druskos ir užvirkite. 

Virkite uždengtame puode apie 10 minučių, tada supilkite pomidorų tyrę ir virkite dar apie 10 minučių. Patikrinkite ar netrūksta druskos, aitrumo. Patiekite sriubą karštą, pabarstę kalendromis.

Komentarų apie "Lęšių, morkų ir pomidorų sriuba": 9

  1. Nida:

    Gaila, bet skonis – toks jau dalykas, kiekvienam savaip. Gal patiks kokia kita…

  2. Nida:

    Neringa, kaip faina!! Vaikai visada yra teisingiausi vertintojai. Ačiū, kad parašėte.

  3. Neringa:

    Labai labai skanu. Net ir vaikam patiko. Beje, kaip ir kiti jūsų receptai. Ačiū !

  4. Nida:

    Žinoma, nes aitrumo toleravimas labai individualus…. Kas vienam per mažai, kitam – nevalgoma:)

  5. Bozke:

    sriuba super! tik kad aitrosios paprikos nedesiu nes labai astri sriuba buvo

  6. Pingback: Lęšiai - Sveikamaistis

  7. Nida:

    Geras:)))) Ačiū!!! Toks penkiamečio įvertinimas – pats brangiausias ir tikriausias:))

  8. Jurate:

    Labai skani sriuba! Bet kad svarbiausia- patiko vaikams! Jie paprastai sriubu nevalgo, o sikart mano penkiametis sunus pasake: „mama, tu geriausia vireja pasaulyje” :)! Aciu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *