Ledai tokiame karštyje tampa karščiausia (šalčiausia?:)) tema! Tik pasirodykite kokiame vakarėlyje su ledų kalnu, ir tapsite populiariausiu svečiu kompanijoje:) Bėda ta, kad ledai ypatingai blogai transportuojasi:) Todėl verčiau vakarėlius rengti šalia savo šaldiklio, kur kiekvienas galėtų pagriebti po porciją kada bepanorėjęs..:) 

Šį savaitgalį ledais vaišinau ir LRT “Labo ryto” laidos vedėjus ir už kadro dirbančiuosius:) Iššūkis buvo ledus nusivežti iki studijos, bet apdėjusi ledukais ir sušaldytais blokeliais, gana sėkmingai juos nutransportavau… O štai pačioje studijoje, kol filmavomės, jau buvo liūdniau… Akyse tie ledai tirpo, o mes vos spėjome sulaukti reklaminės pertraukėlės, kad juos dar vėsius sulažytumėm:) Neatsisakė tokio atsigaivinimo nei operatoriai, nei žinių vedėja:) Gerai, kad niekas neapsidrabstė tais skanėstais, nes būtų buvę bėdų prieš kitą išėjimą į eterį:)) Reportažą galite pažiūrėti ČIA (pradėkite nuo 1.10 val)

Ledų pagaminimui nereikia nei daug laiko, nei kokios ypatingos įrangos. Labiausiai pravers blenderis – jis susmulkins viską iki tokios šilkinės masės, kad nė nenuspėsite iš ko tie ledai pagaminti:) 

Daug kas iš jūsų klausia, kur galima nusipirkti tokių kaip maniškės formelių. Turiu pripažinti, kad aš saviškes vežiausi iš Australijos… Nes Lietuvoje esančių kokybė ir forma manęs visiškai netenkino, jos skirtos tik vaikams ir yra ne standartinės “popsicle” formos. Ieškojau formelių ir amazon.com, tad jei jūs tikrai rimtai žadate gaminti tokius ledus ant pagaliuko, siūlau įsigyti geras kokybiškas formeles, idealu jei metalines. Keli variantai, kuriuos aš pati svarstyčiau būtų šis, arba šis. Arba kažkas panašaus – neabejoju, kad rasite, kai žinosite ko ieškote:) Taip pat, jei užsakinėsite, nepamirškite iškart nusipirkt ir kelis pakelius medinių pagaliukų, kadangi jie specifiniai, tam tikro dydžio, tad bet ko į tas formeles neįkišite:) Kai baigsis mano australiški pagaliukai, aš irgi užsisakinėsiu amazone. 

Na o dabar – receptai! Graikiškas jogurtas, uogos (puikiai tiks šaldytos), kokosų grietinėlė, riešutai ir medus – štai ir viskas, ko jums prireiks gaminant tokius gaivius vasariškus ledus! Galite juos sluoksniuoti ir žaisti su raštais, maišuyti skonius ir spalvas. Čia tinka viskas:) Na o jei norite ypatingų ledų, pasigaminkite tų su mangais ir žaliąja matcha arbata – jie ypatingo skonio, ir be laktozės. 

Vasara ir ledai yra geriausi draugai!
Uogos, graikiškas jogurtas ir medus gali virsti štai tokiomis spalvingomis ledų porcijomis
Kokosų grietinėlės, mangų ir žaliosios matcha arbatos ledai
Mėlynės, braškės ir jogurtas, užšaldyta ledų formelėse
Ledai ant pagaliuko – džiaugsmas ir vaikams, ir suaugusiems
Print Recipe
Mango ir matcha ledai
Kreminės konsistencijos ledai be laktozės
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis matcha, ledai
Cook Time 5 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis matcha, ledai
Cook Time 5 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Į blenderio indą supilkite kokosų grietinėlę, suberkite šaldytus mangus ir medų. Viską išplakite iki vientisos kremiškos masės.
  2. Matcha arbatos miltelius padalinkite į 8 ledų formeles. Iki viršaus pripilkite paruoštos masės. Valgomuoju peiliu atsargiai pamaišykite, kad apačioje esantys milteliai gražiai pasiskirstytų po ledų masę. Šaldykite apie 4-5 valandas.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay

Print Recipe
Vaniliniai braškių ir graikiško jogurto ledai
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis ledai
Paruošimo laikas 10 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis ledai
Paruošimo laikas 10 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Į blenderį supilkite jogurtą, vanilę ir medų, ir išsukite viską, kol susimaišys. Atidėkite šios masės 1+½ stiklinės į šalį. Į likusį jogurtą tame pačiame blenderyje sudėkite braškes ir likusį medų, ir vėl išsukite iki vientisos masės.
  2. Į ledų formeles palaitomis pilkite baltos (jogurto) masės ir rožinės (jogurto su braškėmis) masės, padarydami "marmurinį" efektą. Jei norite, pabaigoje dar galite valgomuoju peiliu švelniai pamaišyt abi mases, kad jos dar labiau susimargintų. Laikykite šaldiklyje apie 4-5 valandas, kol pilnai sustengs.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay. 

Print Recipe
Mėlynių ir anakardžių ledai
Gaivūs ir sveikuoliški ledai iš mėlynių ir anakardžių riešutų
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis ledai
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 5 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis ledai
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 5 min
Passive Time 5 val
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Sudėkite anakardžius į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pabrinkti apie 10 min.
  2. Nupilkite nuo anakardžių vandenį, ir suberkite riešutus į blenderį. Įpilkite vandenį, suberkite mėlynes, įdėkite vanilę ir medų. Suplakite viską iki vientisos kreminės masės. Supilstykite šią masę į 8 ledų formeles (kiekviena 80ml talpos). Padėkite į šaldiklį ir leiskite sustingti apie 4-5 valandas.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.