Šiandien su Dariuku užsimanėm pasidaryti sau mažą šventę. Juk rytoj – šabas:) Kodėl gi mums neatšventus mažojo savaitgalio?

Tai šventei pagaminau lazaniją. O kadangi gavosi labai skani, tai receptą pateikiu viešam išbandymui. Beje, prie lazanijos puikiai tiko raudonas Syrah vunas.

Keptuvėje apkepinau vieną supjaustytą svogūną, kelias skilteles česnako, ir sudėjau puskilogramį maltos vištienos. Po kiek laiko įpjausčiau šviežią pomidorą (jei neturite – tiks ir šaukštas pomidorų pastos). Kepinau tol, kol išgaravo visi skysčiai. Pabaigoje pasūdžiau, įbėriau šviežiai maltų pipirų ir oregano.

Kitoje keptuvėje apkepinau riekelėmis supjaustytas dvi nedideles cukinijas. Pabaigoje pasūdžiau, pabarsčiau pipirais. Išėmiau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas skystis.

Puode ištirpinau 40g sviesto, sumaišiau jį su trečdaliu puodelio miltų. Šiek tiek pakepinau, o tada palaipsniui supyliau 3 puodelius ir dar tre2dalį pieno. Žinoma, nuolat maišydama, kad masė gautųsi tolygi. Pabaigoje pasūdžiau, įbėriau pipirų ir įtarkavau muškato riešuto.

Dideliame puode užvirinau nemažai vandens, šliūkštelėjau aliejaus. Po vieną dėjau lazanijos plokšteles ir kelias minutes apviriau. Stiklinį indą, skirtą kepimui, ištepiau riebalais, ir išklojau lazanijos plokštelėmis. Sudėjau pusę mėsos. Užpyliau trečdaliu padažo. Išklojau dar vieną sluoksnį lazanijos. Sudėjau cukinijas, ant viršaus – dar vieną mėsos sluoksnį. Užpyliau dar trečdaliu padažo. Viską uždengiau lazanijos plokštelėmis. Ant viršaus supyliau likusį padažą ir užarkavau parmezano sūriu.

Kepiau orkaitėje 190C temperatūroje apie pusvalandį, kol gražiai apskrudo.

Lazanija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.