Noriu makaronų mašinos. Noriu makaronų mašinos. Noriu makaronų mašinos.
Sako, kad jei ko nors labai nori, tai reikia dažnai kartoti, ir tas noras kažkaip išsipildo 🙂 Aš tikrai labai noriu makaronų mašinos, nes absoliučiai neturiu kantrybės kočioti plonytę tešlą ravioliams, kuriuos dievinu. Matot, kaip čia viskas susukta? 🙂 Ravioliai, tinginystė, mašina…..
Ravioliai, kuriuos mėgstu labiausiai –su rikota sūrio ir špinatų įdaru. O tinginystė, kaip žinia, yra progreso variklis:) Todėl po ilgos diskusijos su savimi, ar imtis darbo ir minkyti nepaklusnią makaronų tešlą, gimė idėja pasigaminti lazaniją su rikotos ir špinatų įdaru. Nuostabus reikalas vegetariškai vakarienei šiltą vasaros vakarą!!

Produktų sąrašas:
9 lazanijos lakštai (arba tiek, kiek reikia jūsų naudojamai kepimo formai iškloti tris sluoksnius)

3 didelės saujos šviežių špinatų lapų

1-2 šaukštai minkšto sviesto

200g rikotos sūrio

1 kiaušinis

Druska, pipirai

Bešamelio padažui:
50g sviesto

3 šaukštai miltų

Pieno

Druskos, pipirų, šviežiai tarkuoto muškato riešuto

Tarkuoto kieto sūrio (Parmezano, Džiugo…)

Špinatus nuplauname, nusausiname, sukapojame gabaliukais. Įkaitiname keptuvę, joje išlydome sviestą ir kepiname špinatus, kol jie sukrenta ir išskiria visą savyje sukauptą skystį. Kepiname maišant ant vidutinės ugnies tol, kol visas skystis išgaruoja. Atvėsiname.

Kiaušinį suplakame dubenyje, sumaišome su rikota sūriu, įberiame druskos, pipirų. Sudedame atvėsintus špinatus ir viską sumaišome.

Apverdame lazanijos lakštus, kad taptų lankstūs ir minkšti.

Pasigaminame bešamelio padažą: puode išlydome sviestą, suberiame miltus ir nuolat maišome. Tada pamažu pilame pieną ir plakame, kad neliktų sukietėjusių gabaliukų. Kai pienas susimaišo su miltais, pilame sekančią porciją. Taip plakant pieno pilame tol, kol padažas bus kefyro tirštumo. Pasūdome, pabarstome pipirais ir muškatu.

Indo, skirto kepti lazanijai, dugną ištepame bešamelio padažu ir ant jo išklojame pirmą lazanijos lakštų sluoksnį. Ant viršaus paskirstome pusę rikotos ir špinatų masės. Ant viršaus pilame trečdalį padažo, pabarstome tarkuotu sūriu. Klojame antrą lazanijos lakštų sluoksnį, dedame likusią rikotos špinatų masę, pilame kitą trečdalį padažo, barstome sūriu. Ant viršaus klojame paskutinį sluoksnį lakštų, viršų padengiame padažu ir pabarstome sūriu.

Kepame 180C orkaitėje 30-45 min., kol viršus apskrus.

 

  1. Nida:

    Milda, kažin ar galėsiu patarti… Tokiais dalykais paprastai imama domėtis (kuo pakeisti tą ar aną) kai prispaudžia sveikatos bėdos… Šitame blog’e turbūt nerasite patarimų kuo pakeisti kiaušinius, laktozę, glitimą, mėsą, nes čia valgoma vviskas:) Gal kokie vveganai patarimų turėtų kuo keičiami tradiciniai produktai (ir ypač kiaušiniai, turintys funkciją surišti kitus maisto produktus, kad būtų tinkama konsistencija)

  2. Milda:

    Labas, Nida,
    Gal yra koks variantas be kiaušinio? kuo galima būtų pakeisti?
    Ačiū 🙂

  3. Nida:

    Man tai žinokit su tuo bešameliu visada pagal faktą pasireguliuot reikia… Tai mano jo per daug, tai iš antro karto daryt tenka… Tai aš taip labai aklai nesivadovauju receptu dažniausiai. O dėl skystumo, gal tiesiog miltų pridėt rteikėjo arba ilgiau pakaitint, ir būtų sutirštėjęs?

  4. Anonimas:

    man besamelio triskart daugiau reikejo nei recepte, taciau skaitau komentarus ir matau kad pieno pyliau per mazai. Bet su puse litru butu buve labai skysta, hmmm. As pyliau avizu piena, tai gal jis kitokios konsistencijos

  5. Nida:

    Ieva, žiūriu pagal tirštumą, ir žaidžiu…. Man paprastai pusė litro visada sueina, kartais ir daugiau

  6. Nida:

    Ne, dar nebandziau. Nors Beatos blog’a skaitau, ir vis pagalvoju, kad reikes isbandyt. Dekui, kad priminei!:)

  7. Ugnė:

    Ar kada bandėt vegetarišką lazaniją pagal Beatą? Tikrai be galo skanu, puiku pamainyt kai atsibosta lazanija su varške:)

  8. Nida:

    Puiku, Živile! Gamindama taip pat galvojau, kad neturėdama rikotos, pakeisčiau ją varške. Smagu, kad patiko.

  9. Nida:

    Neringa, buvau tikra, kad tavo virtuve makaronu masina jau seniai aprupinta:) Net geriau jauciuosi, kad ne as viena noriu tos masinos:))
    Tavo gaminami patiekalai – didelis ikvepimo saltinis man. Jau nekalbant apie nuotrauku kompozicijas, kurios tiesiog nepakartojamos.
    Pritariu del to stebuklingo rikotos+spinatu+…………. derinio!! 🙂

  10. Neringa:

    As irgi noriu makaronu masinos.. ech buvo proga nusipirkti pakankamai pigiai, bet praleidau pro ausis kazkada, o dabar gailiuosi….

    beja, rikota+spinatai+muskatas+makaronai – idealus derinys 😛

  11. Nida:

    Rovena, tavo zodziai ikvepe mane dazniau kartoti “noriu makaronu masinos”:)) Beje, ar gali pasidalinti patirtimi, ar naudoji rankine masina, ar elektrine? As svajoju apie pastos priedeli prie savo Kitchen Aido, bet kiek skaiciau atsiliepimus, nera paprasta su elektriniu priedeliu susitvarkyti, reikia daug igudziu. Rankines masinos savo labai jau netalpioje virtuveje neturiu kur deti:)
    As zinau, kad jei namuose atsiras makaronu masina, ir naminiai makaronai, ir ravioliai, ir lazanijos bus dar daznesni sveciai musu virtuvje (manau, tai ir stabdo mus su Darium nuo kuo greitesnio sito mano seno noro realizavimo, nes negalim atsikratyti savo matematiniu igudziu skaiciuojant kalorijas:))

  12. Rovena:

    Labas, Nida!
    Makaronu masina geris:-). As ilgai kaip ir tu kartojau “noriu noriu” ir zinok, atsirado namie:-). Tu ilgiau pakartok ir tau taip pat bus:-).
    Ir naminiai makaronai yra jega. O dar dabar italisku miltu atsirado, tai reikes dar ir su jais pameginti. Kai tik VIP seimos narys leis daugiau laiko praleisti virtuveje:-).

    O ravioliai su spinatais ir rikota musu irgi megstamiausi. Dar su salaviju/sviesto padazu skanumelis:-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.