Šią šventinę Kovo 11-tosios popietę siūlau jums pasilepinti greitai pagaminamu, gražiai pateikiamu ir labai skaniu užkandžiu – lešišos seviše. Sevišė – tai citrinos sultyse marinuota žalia žuvis, pagardinta druska ir grūstais pipirais. Ši kombinacija su prinokusiu avokadu – primena meksikietišką guakamolę, o pateikta avokado puselėse atrodo išties šventiškai. Gabalėlis traškios duonos, taurė balto vyno – ir šventė paruošta! Juolab, kad niekas man negalės priekaištauti, kad šiam patiekalui reikalingų ingredientų sunku (ar neįmanoma) gauti Lietuvoje:)

Lašišos sevišė su avokadu (2 asm)

1 avokadas

100g žalios šviežios lašišos, sukapota smulkiais gabaliukais

1 nedidelis raudonasis (arba baltasis saldusis) svogūnas, sukapotas

1 pomidoras, nuluptas ir supjaustytas mažais gabaliukais

1 citrinos sultys

Šlakelis gero alyvuogių aliejaus

Druska, pipirai

Avokadą perpjauname per pusę. Atsargiai išskaptujam minkštimą ir jį supjaustom nedieliais gabaliukais. Sumaišome su avokadu likusius ingredientus – lašišą, svogūnus, pomidorą. Gausiai pašlakstome citrinų sultimis, šlakeliu aliejaus, pabarstome druska, pipirais. Masę sudedam atgal į paruoštas avokado puseles. Pateikiame su traškia duona.

Komentarų apie "Lašišos sevišė su avokadu": 3

  1. Nida:

    Mindaugai, aš savo vyrui irgi sunkiai įsiūlau avokadą… Gal avokadas su lašiša tau per riebu?… Na, man tikrai patiko šis derinys. Su duonute, žinoma:)

  2. Mindaugas:

    Nida, o man niekaip nelimpa avokado ir lašišos skonio derinys, gal vis tik neatrandu to prieskonio, kuris juos sujungtų.. net nežinau. Pateikimas tikrai geras 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.