Būna etapų, kai man norisi užsiimti meditacija virtuvėje ir leisti ten valandų valandas imantis kuo sudėtingesnių procesų. Dažniausiai toks etapas būna šaltą žiemą ar apniukusį rudens savaitgalį, kai orai už lango nevilioja, kai namuose šilta ir jauku, spragsi židinys, groja rami muzika, ir iki pilnos laimės norisi ko nors skanaus:) 

Bet būna etapų, kai norisi super skanios vakarienės super greitai. Ne, pasišildytas maistas, ar koks nors Wolt užsakymas mano namuose nebūtų suprastas… Kalbu apie vakarienę, kurią paruošti teužtrukčiau mažiau nei pusvalandį, tačiau maistas būtų subalansuotas ir nenuobodus. 

Tokiais atvejais visada gelbsti žuvis, o iš viso žuvies asortimento mane apskritai visais gyvenimo atvejais gelbsti lašiša! 

Na o metodas kepti lašišą kartu su spagetti pasta en papilotte, arba, kitaip sakant, susukus viską į popierinius paketėlius, yra tobulas. Sudėjai viską į vieną krūvą, užrišai virvele, pašovei į karštą orkaitę, ir po 20 minučių jau sėdi prie stalo. 

Keletas patarimų: pastą rinkitės kokybišką, kurios virimo laikas užrašytas ant pakuotės – bent 10 min. Lašišos reikės filė, be odelės. Jei lašišą darinėjate patys, neišmeskite kaulų nei odelių, šie dalykai labai praverčia geram lašišos sultiniui! Nepataupykite pergamentinio popieriaus, žymiai saugiau jei kiekvienam paketėliui panaudosite du lakštus (bonusas – nereikės plauti indų, nes valgysite tiesiai iš popieriaus:)).

 

Lašiša ir pasta: paprasta, gardi ir greita vakarienė
Šiame paketėlyje – ir žuvis, ir pasta, ir padažas
Svarbu šiam patiekalui naudoti kokybišką pastą, kurios pakelio virimo laikas – bent 10 minučių
Lašiša en papilotte: kai nesinori ilgai užgaišti virtuvėje
Print Recipe
Spagetti su žolelėmis padengta lašiša popieriaus maišeliuose
Greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiks ir šventei. Galima pasiruošti iš anksto, paketėlius paliekant tik iškepimui orkaitėje.
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis, pasta
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pastai
Žolelėmis padengtai lašišai
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis, pasta
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pastai
Žolelėmis padengtai lašišai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerai jį pasūdykite, išvirkite spagetti 5 minutes, arba kol bus pusiau išvirę, tada nupilkite vandenį ir pasilikite ½ stiklinės to pastos vandens, kuriame spagetti virė.
  2. Pasiruoškite pergamentinio popieriaus krepšelius, kuriuose kepsite: atkirpkite 8 lakštus kepimo popieriaus ( maždaug po 40cm), paimkte 4 gilesnius dubenis ir juos išklokite dvigubu pergamento sluoksniu (dubenėliuose bus lengviau sudėti pastą ir žuvį prieš užrišant).
  3. Lašišos filė kepsnelius padalinkite į maždaug 3 dalis. Krapus ir petražoles sumaišykite nedideliame dubenėlyje, įmaišykite citrinos žievelę, druską ir pipirus. Imkite kiekvieną lašišos gabalėlį ir apvoliokite šiame žolelių mišinyje iš visų pusių, kad gerai priliptų prie žuvies, Atidėkite į šalį.
  4. Didesniame dubenyje sumaišykite grietinėlę, cirtinos sultis, įberkite druskos ir pipirų, supilkite pastos vandenį. Ten pat sudėkite išvirtus spagetti ir viską gerai išmaišykite.
  5. Spagetti padalinkite po lygiai į visus paruoštus krepšelius, supilkite ir likusį skystį. Padalinkite į kiekvieną krepšelį po lygiai kaparėlių. Tada ant viršaus dėkite po 3 gabalėlius žolelėse apvoliotos lašišos filė. Virtuviniu siūlu suriškite paketėlius ir pašaukite į orkaitę (patogiausia, jei paketėlius kepsite karščiui atspariuose dubenėliuose, bet jei tokių neturit, sudėkit į skardą. Kepkite paketėlius apie 20-23 min., kol pasta suminkštės ir lašiša iškeps. Patiekite iškart, su lėkšte žalių salotų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.