Du kartus per savaitę atsiduodu savo griežtos trenerės Karen “kankinimams” džime:) Prakaitas žliaugia upeliais, ir nesitikiu jokio pasigailėjimo, kad ir kaip inkščiau ar dejuočiau. Ir gerai – juk kažkaip reikia per prievartą sudeginti kalorijas, nuolat gaminant ir ragaujant pačius įvairiausius gardėsius:)

Kad kančia kilnojant svarmenis ar pumpuojant pilvo presui skirtus pratimus būtų kiek lengvesnė, Keren dažnai man pasakoja apie savo viešnages tėvų namuose savaitgaliais ir jos mamos kepamus gardėsius. Visuomet žinojau (nereikia nė užsiminti kiek kartų įsitikinau pati!) kokios tobulos šeimininkės yra žydės. Kažin ar kuri nors tauta skiria dar daugiau dėmesio maisto ruošai ir maisto kokybei. Apie kiekį šįkart nutylėsiu, nes kažin ar yra dar kokia nors tauta, kurios visas gyvenimas ir sukasi vien aplink maistą (tik įsivaizduokite, kokioj “teisingoj” vietoj, turint galvoje mano hobį gaminti, šiuo metu gyvenu!:)).

Tai štai kurlink aš čia suku, pasakodama apie sportą – visišką priešą kai kuriems patiekalams (ypač įvardintam šio įrašo pavadinime :)). Ogi ėmiau aš vieną dieną ir parašiau emailą Karen mamai, ir paprašiau tų “apdainuotųjų ” receptų. Donna – toks jos vardas – iškart su mielu noru sutiko pasidalinti savo patirtimi, ir vietoj mano prašytų kelių tradicinių kepinių atsiuntė dar keletą savo išbandytų, pasisekusių, išgirtų ir nuolat kartojamų receptų. Jaučiuosi netikėtai praturtėjusi:) Jūs – taip pat, kadangi palaipsniui pateiksiu tuos receptus savo blog’e.

Vienas iš Donnos “amžinos sėkmės” pyragų – štai šis vaikiškas šokoladinis gardėsis su balto ir juodo šokolado gabaliukais:) Minkštas, drėgnas, purus pyragas stebėtinai lengvai pagaminamas. Net orkaitė šyla ilgiau, nei susimaišo jo tešla:) Todėl įsirašykite į kokį nors savo “budintį” sąrašiuką, nes niekuomet nežinia, kurią dieną prireiks pavaišinti svečius ar bendradarbius:) O vaikiškas pyragas ne tik dėl to, kad jis taip paprastai pagaminamas, bet ir dėl to, kad jo sudėtyje nėra alkoholio, ir kadangi tešlai tinka Nesquick ar kitokių firmų šokoladinio gėrimo milteliai.

Šokoladinis pyragas:

2 kiaušiniai

1 puodelis cukraus

1 puodelis verdančio vandens

1 puodelis aliejaus (bekvapio)

2 pakeliai vanilinio cukraus (arba vanilino esencijos)

2 puodeliai miltų

2 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnis druskos

1 1/4 Nesquik ar kitos firmos šokoladinio gėrimo miltelių (arba 4-5 kupini šaukšteliai paprastos kakavos)

Po didelę saują baltojo ir juodojo šokolado granulių, skirtų kepiniams

Įkaitiname orkaitę iki 175C (su Fan funkcija, jei be Fan funkcijos – 180C).

Elektriniu mikseriu (jei neturite – rankomis) išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanilininiu cukrumi. Kai masė tampa puri, supilame aliejų, išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava (šokoladinio gėrimo milteliais), ir palaipsniui, pakeičiant su karšto vandens dozėmis, supilam ir sumaišom į vienalytę masę (pabaigiame miltų doze).

Tešlą supilame į riebalais išteptą kepimo indą (aš naudojau su ertme vidury – tokį pyragą lengviau pjaustyti. Tačiau galima ir į formą su išimamu dugnu, ar net į mažas keksiukų formeles). Viršų apibarstome šokolado granulėmis (kai kurios nuskęs tešloje, kai kurios liks ant pyrago viršaus).

Kepame apie 40-45 minutes.

Viršų galima papuošti lydytu karčiu šokoladu.

 

Komentarų apie "Labai šokoladinis pyragas. Vaikiškas:)": 8

  1. Nida:

    Džiaugiuosi kartu su tavim, Vilte! O tavo pagerinimai su bananu ir riešutais skamba puikiai. Būtinai išbandysiu:)

  2. Nida:

    Atsakau merginai: šokolado granulės parduodamos pakeliuose. Tai specialiai kepimui skirti šokolado gabalėliai. Kal kas nors iš tų, kurie perka Lietuvoje, galėtų patarti kuriame supermarketo skyriuje jų ieškoti?
    Tos pačios granulės dedamos ir ant pyrago viršaus, prieš pašaunant į orkaitę. Kai jos kepimo metu susilydo, gaunasi tarsi šokolado plutelė. Tačiau yra ir kitas variantas, jei granulių nėra: iškepus pyraga ir jam pravėsus, galima viršų užtepti lydytu paprastu šokoladu, ir palaukti, kol jis sustings.

  3. mergina:

    o is kur gauti sokalado granules? ar cia sokaladas supjaustytas?o lydita sokalada kada uztepti, kai iskepa ar pries kepant?

  4. Viltė:

    Nidute, čia juk tikras dievų maistas! 🙂 Tai mano antras gyvenime keptas pyragas, bet jis taip lengvai pagaminamas ir taip skaniai išėjo, kad jaučiuosi dabar kaip tikra virtuvės senbuvė. Ačiū Tau ir Donna’i. Beja, gal patiks mano improvizacija – į tešlą įmaišiau pusę trinto banano, o ant viršaus vietoje šokolado užbarsčiau migdolų drožlių. Skanumas… 🙂

  5. Nida:

    Labas Ieva!!! Kaip smagu tave “matyti”:)) Kiap man faina, kad tu čia, pas mane “svečiuose” apsilankai:) O tavo pyragus tai jau tikrai prisimenu… Aš pati stengiuosi neturėti namuose, bet visuomet ieškau progų išsikepti ką nors. Tada dažnai atiduodu vyrui, kad nuneštų į darbą:) Antraip su kavute ir išlaižau… Bet turiu kelis naujus receptus, kuriuos atėjus progai pagaminsiu ir įdėsiu į blogą:)
    Linkeijimai ir sėkmės auginant sūnelį!!!

  6. Ieva:

    Nida,

    seku nuolat jusu bloga, nors gaminu ypac retai, bet dziaugmo nuo to nemazeja skaitant ir ziurint grazias nuotraukas:). Bet kaip jau nuo Neo Press laiku gal pamenat kepu visokius pyragus, todel su dideliu dziaugsmu isbandziau ir sita jusu pasiulyta.
    Gavosi LABAI skanus ir tikrai super paprastas.
    Kadangi mano sunelis man dietu laikytis dar neleidzia, todel as su nekantrumu laukiu dar daugiau saldumynu receptu.:)

    Linkejimai:)

  7. Nida:

    Aciu, Indre!:) Tiesa pasakius, tikejausi, kad tie sokolado gabaleliai nugrims i pyrago vidu, ir spalvoti rutuliukai bus matomi tik pjaustant riekelemis, bet pasidare stai tokia puosni “kepure”:)
    Mielai atgnybciau ta gabaleli, jei tik butum arciau 🙂

  8. Indrė:

    Kaip skaniai atrodo! Jau tas viršus, tai taip ir traukia atsignybti gabalėlį. Čia tikras šokoladoholikų dangaus gabalėlis 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.