Vietoj to, kad sėdėčiau ir zubrinčiau finansų vadyba, kurios egzaminas jau ant nosies, skubu pasidalinti gaiviomis vieno kąsnio užkandėlėmis. Kaip taisyklė, užkandžiams pateikiamos canape dažniausiai būna su tešlos pagrindu bei kokiu nors įdaru. Tuo tarpu šis mano vienas pastarųjų atradimų – itin tinkamas saulėtiems orams besibeldžiant:) Vietoje recepte minimo krabo, galima naudoti krevetes (o gal net krabų lazdeles?). Ilgai neišsipėsdama, prieš grįždama atgal prie knygų, su malonumu dalinuosi Krabų ir wasabi salotų užkandėlių šviežio agurko krepšeliuose receptu 🙂

Maždaug 60 užkandėlių reikės:

4 didelių storų agurkų (su kuo mažiau sėklų), nuluptų

1/4 puodelio majonezo

4 šaukštelių wasabi pastos

2 šaukštų šviežių laimo (arba citrinos) sulčių

3/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)

6 vidutinio didumo ridikai

Sauja ridikėlių daigų (radish sprouts)

225g krabo mėsos (aš naudojau tiek pat šviežių virtų krevečių)

Pasiruošiame agurko krepšelius: nuluptą agurką supjaustom maždaug 1 cm storio juostelėmis. Išpjauname iš kiekvieno jų gražią apvalią formą, pasinaudojant sausainių formele. Tada aštriu šaukšteliu arba meliono šaukšteliu šiek tiek išpjauname agurko vidury, padarydami duobelę. Tik atsargiai, kad neperpjautumėt per visą storį – palikite krepšelio dugną. Tokie agurkų krepšeliai gali būti paruošti iš anksto (prieš dieną), ir laikomi šaldytuve, uždarame inde arba plastikiniame maišelyje.

Pasigaminame salotas: sumaišome majonezą ir wasabi, tada įmaišome laimo sultis ir druską. Mandolinos arba aštraus peilio pagalba supjaustome labai smulkiais griežinėliais ridikus, perpjauname griežinėlius pusiau ir tada išilgai supjaustome plonomis juostelėmis. Ridikų daigus nuskabome taip, kad nuo viršaus (lapelių) būtų maždaug 2 cm ilgio.

Sumaišome majonezą su krabo mėsa (arba krevetėmis, susmulkintomis mažais gabaliukais), ridikėliais ir ridikų daigais. Salotų dedame po šaukštą į kiekvieną agurko krepšelį (salotas dedame į krepšelius prieš pat pateikiant svečiams, ne iš anksto).

Šaltinis: Gourmet live

Komentarų apie "Krabų ir wasabi salotos agurkų krepšeliuose": 3

  1. Nida:

    Pritariu, Indre! Siaip esu nusiteikusi grieztokai pries majoneza 🙂 Kazin ar siame blog’e yra daugiau nei 3-4 irasai, kuriu recepturoje yra majonezas:) Bet siuo atveju nusizengiau savo principams, ir buvau patenkinta rezultatu 🙂

  2. Indre:

    Na agurkas tikrai mažiau kaloringas nei bet kokie tešlos krepšeliai – tada ir majonezo šaukštelio viename tokiame krepšelyje galima neįskaičiuoti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *