Šiandien baisiai ant savęs supykau. Todėl, kad kai užsimanau ko nors skanaus, namuose nei su žiburiu nerasi jokio deserto. Anksčiau turėdavome specialiai sausainiams paskirtą lentyną spintelėje, ir vis pasmaguriaudavom, gerdami rytinę kavutę. Bet paskui ėmėm ir griežtai atsisakėm šio įpročio. Nes kai žinai, kad atsidarius dureles rasi kokį gardėsį, ranka pati tiesiasi, o paprastai vienu sausainiu neapsiriboji… Todėl kai sausainiai pradėjo vis greičiau ir greičiau garuoti, su vyru priėmėm savididciplinos sprendimą: namuose – jokių saldumynų.

Bet šiandien taip užsimaniau deserto, kad nors sienom lipk. Laikas per vėlus, kad eiti į medžioklę parduotuvėje, o ir per vėlu minkyti tešlai. Todėl permetusi akimis šaldytuvo turinį greitai priėmiau sprendimą. Po gero pusvalandžio abu su vyru buvom sotūs, laimingi, ir nelabai sąžinės užgriaužti:) Be to, rytoj, eilinio teniso mačo metu, išsigaruos tos mūsų kelios papildomos kalorijos:)

2 porcijoms prireikė:

1 nedidelio prinokusio mango

4 šaukštų virtų indiškų ryžių

3/4 puodelio kokoso pieno

3 šaukštelių cukraus ir žiupsnelio druskos

Lašelis vanilijos ekstrakto

Virtus ryžius (kurie buvo likę iš po vakar dienos) sudėjau į puodą storu dugnu, supyliau kokoso pieną ir užvirinau. Subėriau cukrų, druską, ir nuolat maišydama pavirinau ant vidutinės ugnies, kol visas kokoso pienas sutirštėjo ir kartu su ryžiais patapo vientisa mase. Pabaigoje įlašinau vaniliją ir paragavau, ar nieko netrūksta (saldumo?).

Mangą nulupau, supjausčiau gabalėliais, ir virtuviniu smulkintuvu sutryniau į piure.

Puodą su karšta ryžių mase įstačiau į dubenį su ledukais ir maišydama greitai atvėsinau. Į stiklines sluoksniais sudėjau ryžių masę ir mangų piure. Papuošti, jei yra ūpo , galima plakta giretinėle ir skrudintais kokoso riešutais. Šįkart nė nemėginau puošti, nes desertas išgaravo vos spėjus jį nufotografuoti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.