Tikiu, kad kiekviena(s) iš mūsų turim po patikrintą, mėgstamą, garnatuotą desertą, kurį kepame užsimerkusios ir jis visuomet gaunasi toks, koks turi būti. Kai suku galvą ką svečiams patiekti desertui, kad ir kiek variantų besvarstyčiau, dažniausiai apsistoju ties Pavlova… Viena vertus, ji visuomet įspūdingai atrodo ant stalo (vienintelis minusas, kad labai trupa ją pjaustant – tačiau kadangi tai būna jau vakarienės pabaiga, trupiniai ant staltiesės jau nieko nenervina:)), kita vertus, Pavlova – tai desertas “be kaltės”. Žinau, kad tuoj akylieji ims skaičiuoti cukraus kiekius ir puls priekaištauti, jog anoks čia nekaltumas, tačiau lyginant tradicinius kepinius su puskilogramiais sviesto, miltų, grietinės ar grietinėlės, kiaušinio trynių bei to paties cukraus – Pavlovos kalorijos yra artimos menkniekiui, dėl kurio neverta sukti sau galvos:) (na, gal tik kokį kilometrą kitą paskui pravartu pasivaikščioti…:)).

Dar man patinka Pavlova dėl to, kad kiekvienu metų laiku ją galima puošti pačiais įvairiausiais vaisiais, ir ji visuomet graži ir skani. Tačiau kalbant apie metų laikus, visgi ideali Pavlova mano akimis – ta, ant kurios puikuojasi šviežios vasaros uogos: braškės, avietės, gervuogės, šilauogės…

Jūs net neįsivaizduojate kiek kartų kepiau Pavlovą, ir lygiai tiek pat kartų negalėjau jos nufotografuoti, nes ji išgaruodavo greičiau, negu įsijungdavau foto aparatą! Tad šįkart nusprendžiau pagaminti tortą iš anksto, kad galėčiau padaryti bent vieną kitą nuotrauką šio įrašo iliustracijai. Gaila, kad savaitgalį parduotuves tarsi kas su šluota iššlavė, tad nei šviežių braškių, nei kitų uogų papuošimams, deja, neradau…

Dažnai savo receptuose raginu improvizuoti ir žaisti su ingredientais pasitelkiant savo fantaziją. Tačiau tik ne šiuo atveju: kepdami morengo pagrindą griežtai laikykitės instrukcijų ir naudokite tik tuos kiekius produktų, kurie yra parašyti. Antraip rizikuojate patirti nesėkmę. Tuo tarpu fantaziją pasilikite finaliniam torto puošybos etapui, kai prieš pat patiekiant imsite dėlioti šviežius vaisius arba uogas…

Pavlova-12_Vertical

Tortas Pavlova
Balerinų tortas, "be kaltės":)
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 4 didelių kiaušinių (arba 5 mažų) baltymai - viso 170ml
  2. 250g cukraus
  3. 1 šaukštelis bulvių krakmolo
  4. 1 šaukštelis acto
Kremui
  1. 125ml mascarpone kremo
  2. 1 šaukštas cukraus
  3. Vanilės pastos
  4. 125ml riebios grietinėlės
Morengas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 120C (tik viršaus ir apačios kaitimo funcija). Pasiruoškite kepimo skardą: išklokite ją kepimo popieriumi, ant popieriaus nubrėžkite apskritimą tokio dydžio, kokio turės būti jūsų tortas - pvz., 20cm skersmens (kad tilptų ant torto padėklo).
  2. Į labai švariai išplautą ir gerai nusausintą indą supilkite kiaušinių baltymus (kambario temperatūros) ir plakite juos tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada po šaukštą dėkite cukrų, nesustodami plakti. Sekančią porciją cukraus dėkite tik tada, kai pirmoji pilnai ištirpo - t.y. ne rečiau kaip kas minutę plakimo. Žiūrėkite į laikrodį - visas baltymų plakimo procesas užtruks ne trumpiau nei 8-10 minučių. Tai tikrai nėra per ilgai, juolab, kad baltymų neįmanoma perplakti. Plakimo pabaigoje, kai jau bus įplaktas visas cukrus, dar paplakite apie 3 minutes, kad baltymų masė turi būti balta, žvilganti ir kieta. Tada suberlite krakmolą, actą ir dar minutę viską suplakite.
  3. Baltymų masę mentele išdėkite ant skardos, ant nupiešto apskritimo. Ilgai masės neformuokite, pasistenkite išlyginti paviršių keliais judesiais. Kraštus šiek tiek pakelkite, vidurį įgaubkite, kad liktų vietos kremui. Pašaukite į okraitę ir kepkite 30 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 100C ir kepkite dar 3 valandas. Iškepus galite palikti išjungtoje orkaitėje per naktį. Šį morenginį pagrindą galima išsikepti prieš 1-3 dienas iki torto patiekimo ir laikyti sausoje vietoje.
Kremas
  1. Labai gerai atšaldytą mascarpone sūrį sumaišykite su cukrumi ir vanile ir plakite apie minutę, kad neliktų gumuliukų, jis suminkštėtų. Tada supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė ims tirštėti. Atsargiai - neperplakite, nes gausite sviestą:) Paruoštą kremą supilkite ant mrenginio pagrindo.
  2. Viršų papuoškite vaisiais, uogomis ir mėtų lapeliais. Galite palaistyti skystu medumi arba pabarstyti cukraus pudra.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Klasikinė Pavlova: tortas “be kaltės”. Beveik:)": 79

  1. Danutė:

    Nesu naujokė virtuvėje ir ne kartą badžiau Pavlovą pagal įvairius receptus, rastus internete. Bet… rezultatas manęs niekada nedžiugino – morengas gaudavosi skanus, bet kažkoks keistas, kartais susmegdavo. Pabandžiau Nidos receptą ir… būriui svečių buvo pateikta tobuliausia Pavlova ever!!! 🥳 labai ačiū už tai, kad dalinatės!!!

  2. Pingback: Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais – Nidos receptai

  3. Nida:

    Net neabejoju, Ana! Šį tortą valgo (ir dar pakartot prašo) net tie, kurie prisiekia, kad desertų nemėgsta 🙂

  4. Ana:

    Ačiū! Tobulas receptas 💕 puikus, skanus tortas! Labai greit dingo nuo stalo!!!

  5. Nida:

    Gabriele, tikrai ne iš vakaro!!!!! Max 20-30 minučių, ir tai rizikuojate, kad kremas įgrius į sudrėkusį morengą! Verčiau padarykite taip: susiplakite kremą likus porai valandų iki patiekimo ir laikykite šaldytuve. Uždėkite kremą prieš pat ptiekdami ir padekoruokite. Ilgai netruksite, bet bus garantija, kad viskas pasiseks.

  6. Gabrielė:

    Kiek laiko prieš patiekiant galima sudėti kremą? Ar nieko neatsitiks morengui jeigu kremą sudėsiu iš vakaro?

  7. Pingback: Vasaros piknikui – pastos ir tuno salotos – Nidos receptai

  8. Nida:

    Lina, aš plaku tik mikseriu, naudoju Kitchen Aid stand mixer. Plakimui naudoju tik plačią specialią mikserio šluotelę (dar vadinamą balionu). Rankomis nebandžiau, nemanau, kad atlaikytų mano raumenys 🙂

  9. Lina:

    Sakykit o baltimo plakimui ir kremo plakimui naudojate mikseri ar ranka ? 🙂

  10. Nida:

    Vykinte, nemanau, kad reikia mažinti laiką (bet tik spėju, tai neatsakau už pasekmes:)) Nes pavlova labiau džiūsta toje temperatūroje, o ne kepa…. Tai perkepti kažin ar gali…

  11. Vykintė:

    Labas, Nida,
    Ar darant pavlovą perpus mažesnią, iš pusės kiekio reikia mažinti kepimo laiką? 🙂

  12. Danutė:

    as dariau is puses porcijos, gavosi nemazi keturi gabaliukai 😉

  13. Danutė:

    Pavyko puikiai, morengas traskus is isores ir tasus viduj! Aciu! Dziaugiuos, kaip vaikas 😀

  14. Nida:

    Dovile – net nežinau ką atsakyt:) Kiek valgytojų bebūtų, dar nėra buvę atvejo, kad šio torto liktų kitai dienai:) Ir 6 svečiai suvalgo viską, ir 12-kai žmonių užtenka (gal dar kartotų, jei būtų). Žiūrint kokiom porcijom pjaustysit, bet manau drąsiai 6-8 žmonėms pakaks dar ir su pakartojimais smaližiams.

  15. Nida:

    Alma – mano ilgametėje praktikoje dar nepasitaikė, kad kas nors nemėgtų Pavlovos:) Net tie, kurie mušasi į krūtinę, kad desertai jiems gali neegzistuoti, suvalgo po dvi porcijas ir dar nori:) Labai džiaugiuosi, kad ledai pralaužti, laukia dar ne viena Pavlova jūsų namuose, tuo tikrai neabejoju:)

  16. Alma:

    Nu pagaliau atėjo ir man metas susipažinti su morengu 🙂 savaitgalį palepinau savo šeimą šiuo šedevru! Morengas gavosi tobulai, žinoma, viską dariau tiksliai pagal instrukciją. Taigi šis desertas FANTASTIŠKAS 🙂 Mano dukra nemėgsta saldžių desertų, šio skanėsto suvalgė 3 gabalus ir dar norėjo. Kartosiu dar tikrai!

  17. Nida:

    Įtarčiau, kad arba jūsų orkaitė nesandari, arba temperatūra nėra tokia, kokią rodo… Pasitikrinkite kada su termometru, kad įsitikint ar niekas nesugedę… Neturėtų taip būti, jei nebuvot įjungę drėgno kepimo funkcijos ir temperatūra tokia, kokią esu parašiusi… Aišku, aš darau prielaidą, kad baltymai buvo iškepti labai gerai (apvertus plaktų baltymų dubenį aukštyno kojomis masė turi nė nekrustelti iš savo vietos, nenutįsti, nelašėti).

  18. Gintarė:

    Palikau 2val, bet po kažkurio laiko pastebėjau, kad ant orkaitės stiklo- kondensatas, o ir pavlova visa subliuškus… gal žinot, ką darau ne taip?

  19. Nida:

    Angele – tik prieš patiekiant… Galite kremą pasigaminti anksčiau ir laikyti šaldytuve, bet uždėkite ir papuoškite uogomis, vaisiais tik prieš patiekiant.

  20. Angele:

    Sveiki. Noreciau paklaust, ar krema pilti ant morengo tik pries pateikiant ant stalo ar galima anksciau?

  21. Nida:

    Viktorija, tikriausiai pavėlavau su atsakymu…. Su ta grietine yra taip: mane, asmeniškai, erzintų rūgštelė, kuri yra grietinėje. Man klasikinė pavlova turi būti su labai švelniai salstelėjusiu skoniu… Jei jau kuo nors tą kremą keisčiau, tai nebent vaniliniais ledais arba kokiu nors suplaktu rikotos sūriu (bet su ta pačia grietinėle). Grietinės turbūt visgi į kremą nedėčiau… Bet gal ir verta išbandyti, o gal jums ims ir patiks?….

  22. Viktorija:

    Nida, o jei kremo grietinėlę pakeisti pvz 18 proc grietine? Dabar gaminu pavlovą, o grietinėlės neturiu…

  23. Pingback: Tiramisu. Itališka klasika – Nidos receptai

  24. Aina:

    Dėkui, Nida. Supratau savo klaidą, aš plaku ant pačio didžiausio 8-10 greičio. Bandysiu dar kartą, tikiuosi šį kartą rezultatas bus geresnis.

  25. Nida:

    Aina, pradedu plakti greičiu apytiksliai 2 iš 5. Kai suputoja baltymai (paplakus kokias 2 min), pradedu dėti cukrų. Kaskart įdedu po šaukštą. Paskui maždaug kas 1-1.5 min dedu sekantį šaukštą, kol viską sudedu. Eigoje dažniausiai padidinu greitį iki 3 iš 5, na max 4, bet daugiau stengiuosi nedidinti. Beplakami baltymai padidina savo tūrį, tai net jei cukraus ant sienelių būna, tai tas cukrus “pasiima”. Bet tikrai nepastebėjau, kad išsitaškytų… Gal pernelyg greitai imate plakti pačioje pradžioje? Arba cukrų gal įdedate dar nesuputojus?…

  26. Aina:

    Nida, kokiu greičiu KitchenAid’u plakate baltymus? Man kažkaip cukrus išsitaško ant dubens sienelių ir pilnai neištirpsta, baltymus manau perplaku, nes gaunasi tokia tvirta masė, o ne “pakščių snapeliai”.

  27. Neringa:

    Aciu, Nida, uz padrasinimus ir patarimus 🙂 Pavlova pavyko!!! Morenus kepiau tik mazus, kad patogiau vezti butu. Zodziu, ir as, ir sveciai likome suzaveti 🙂 Tikrai nuostabus vasaros desertas!

  28. Nida:

    Greta, kaip smagu girdėt!!! Šaunuolė, kad išbandėte, kažkodėl daugelis turi “morengų kepimo” baimę:) Pati tokią turėjau po kelių nepavykusių eksperimentų:) Bet jausmas, kai deserto ant stalo nelieka, ir kai visi nuo jo svaigsta, yra puikus, tiesa?:)

  29. Greta:

    Taigi siandien tortas puikavosi ant stalo!!!!
    Atrode nuostabiai. Na o burnoje tirpte tirpo. Netgi dukra, kuri labai skeptiskai ziuri i morengus pasake; mmmm, vertas nuodemes ( kaloriju
    atzvilgiu).
    Tikrai nemaniau, kad pavyks. Bet pavyko. Kadangi gyvenu Vokietijoj, tai tikrai bus kuo pasididziuoti. Juokauju.
    Aciu uz nuostabu recepta ir puiku aprasyma.
    Sekmes Jums didziausios.

  30. Nida:

    Greta, ačiū už patarimus!!! Net neabejoju, kad skaitytojams jie bus naudinti.

  31. Greta:

    Laba diena,
    skaitau, skaitau. Viskas taip tobula, taip vilioja. Meginsiu:):)
    Kad tobulai issiplaktu baltymai, stai ka galiu pasakyti ( tarsi atskleisti sena, bet daug kartu ismeginta ir patvirtinta paslapti:):):
    – indas, kuriame bus plakami baltymai turi buti saltas. Todel as ji nakciai ,,ivilioju” i kamera,
    – ji isemus istrinti slakeliu acto , o po to druska. Veliau labai sausai isvalyti.
    – kiausinio baltymus taip pat naudoti atsaldytus.
    Na cia tokie is senu, senu laiku pastebejimai. Jie man visada pasitvirtina kai kepu rabarbaru pyraga po puria baltymu kaldryte.

  32. Nida:

    Pritariu, Živile, visu 100%, kad tai tobulas tortas vasarai (ir ne tik vasarai, beje). 3 val tortas gal ir atlaikys (su lašeliu rizikos, žinoma), jei laikysite jį visąlaik šaldytuve. Bet ar ne patogiau būtų atskirai pasiimti morengą ir nuplautus nusausintus vaisius, pasiruošti ir susimaišyti kremą, įpilti jį į maistinį celofano maišelį (idealiu atveju – į kondeterinę vienkartinę rankovę, kur reikia tik prakirpti kampelį ir visą kremą išspausti ant torto), maišą sandariai užrišti ir laikyti jį tarp atšaldytų ledinių blokų arba šaldytuve, jei yra tokia galimybė, o prieš pat patiekiant tik prakirpti platų maišo kraštą, išspausti kremą, padekoruoti vaisiais ir voila!:) Užtruksite max 2-3 min., ir nereikės nervintis, ar nieko neatsitiko tortui. O jau kremas tai tikrai išsilaikys be problemų (jei turite abejonių dėl šaldymo galimybės, tiesiog įmaišykite truputį želatinos).

  33. Živilė:

    Sveiki! Man šis desertas yra tobulas! O tobulumo viršūnė, tai atšaldyto šampano taurė šiltà vasaros vakarà kartu su šiuo desertu! Kadangi šį kartà norėčiau neštis šį pagamintà tortà į gimtadienį, man kilo klausimas ar jis su kremu, papuoštas ir pan išlaikys ir neišteš daugiau nei 3 val. ? Nes paprastai as jį paruošus iškart tiekiu arba max po valandos. Tai klausimas, ar atlaikys? Ar ieškot alternatyvú šiam tortui?

  34. Nida:

    Neringa, kadangi ir aš, po vieno nesėkmingo bandymo, bijojau prisiliesti prie morengo, ilgai net nemėginau to daryti:) Mano pasitikėjimą savo jėgomis atgaivino suvokimas, kad skirtingai nei grietinėlę, baltymus neįmanoma perplakti. Todėl jei turite normaliai veikiantį mikserį su šluoteliniu plakikliu, jums negali nepavykti! Laikykitės instrukcijų ir tikrai gausis. Morengą kepkite nors ir prieš savaitę – nieko jam nenutiks. Laikykit sausoje vietoje, ne šaldytuve. Galite palikti tiesiog orkaitėje (aš taip visada darau – ten saugiausia:) niekas praeidamas pri šalį iš namiškių neatsilaužia gabalėlio). Drąsiai vežkite į pajūrį, tikrai nieko tam morengui nenutiks (savaime suprantama, be kremo. Kremą uždėsite paskutinėje stadijoje, prieš pat patiekdama). Skanaus ir sėkmės!!!

  35. Neringa:

    Jau senokai svarstau isbandyti Pavlova, bet kazkaip nepasitikiu savo ir morengo draugyste 🙂 Man kazkodel atrodo sunku ji gera iskepti 🙂 Na bet visgi, jei jau kepsiu, turiu klausimu. Jus rasot, kad galima kepti pries 1-3 dienas. Man reiktu kepti pries 4 dienas, kaip geriau sausai laikyti, sandarioje dezuteje? Kitas klausimas, kaip manot, ar morengas atlaikytu kelione is Vilniaus i pajuri 🙂 Ar geriau mazas Pavlovas kelionei daryti?

  36. Nida:

    Jurga, dėl kremo tai net neabejoju, kad skanaus daikto per daug nebūna:) Mano viena bičiulė, pamačiusi, kad kremo dedu tik tiek, kiek čia parašyta, irgi papriekaištavo, kad jo turi būti kalnas, o ne tik palaižymui:) Tad dviguba porcija – geras sprendimas. Tuo tarpu trynių aš gal nemaišyčiau į kremą. Viena vertus, žali kiaušiniai vasarą gal nėra geriausias sprendimas, kita vertus, na kam jums tas papildomas cholesterolis??:) Verčiau trynius sunaudokite kokiam nors creme brulee, ar kokiom mielinėm bandelėm su uogom…

  37. Jurga:

    Na pagaliau ir aš priėjau prie šitos Pavlovos..labai gerai..tik aš sudėjau visą maskarpones indeli (250 g) ir visą grietinėlės maišelį (200 g), nes pagalvojau, kad kremo nebus per daug, o be to, kur paskui dėti tuos grietinėlės ir maskarpones likučius… sekančią Pavlovą planuoju gaminti Joninėms, kilo tokia mintis, o jeigu cukrų kremui ištrinti su likusiais tryniais, sudėti maskarponę ir grietinėlę..kaip manote, Nida?

  38. Eglė:

    Sveiki, planuoju kepti jūsų Pavlovą, noriu pasitikslinti ar tiks obuolių actas? beveik visur minimas vyno actas..

  39. Nida:

    Net neabejoju, Lina:) Su ledais vis planuoju išmėginti, bet tikriausiai tik kitą vasarą:)

  40. Lina:

    O aš dar ir su ledais (vietoj grietinėlės ir mascarponės) bei uogomis variantą išbandžiau! Taip pat dieviškai skanu!!! 🙂 Tik kepiau ne vieną didelę Pavlovą, o daug mažučių, kad porcijuot lengviau būtų. 🙂

  41. Pingback: Puošnus ir gardus desertas mažomis porcijomis

  42. Nida:

    Daiva!!!!! Nu bet kaip smagu girdėt!!!! Šaunuolė, kad išbandėt, ir kad visiems patiko!!!!!:)

  43. Daiva:

    Nida, ačiû už receptą, skonis buvo nerealus!!! Esu dariusi Pavlovą ankščiau pagal kitą receptą, kur siúlo kepti valandą ant aukštos temperatûros.. bet pjaučiau, kad kažkas čia ne taip, nebuvo tokio dieviško skonio ir labai trupejo. Bet vakar..Ką čia daug pasakoti, kad kepê, tas žino tą skonì😁 Dingo manojiPavlova per 10 min, gavau pasiulymu keisti profesiją, nes dar ir duonelę puode kepiau, pirmą kartą ir vél pavyko kuo puikiausiai. Ačiu Jums labai už receptus.

  44. Nida:

    Lina, iš tiesų – ilgas glostymas ir masės formavimas čia ne padeda, bet pamaišo:)

  45. Lina:

    Na, man irgi atrodo, kad plakiau tai pakankamai – tikrai daugiau nei 15 minučių kombainas dirbo išsijuosęs. 🙂 Ir masė gavosi tikrai standi ir blizgi. Kitąkart bandysiu kaip nors greičiau ant skardos iškrėsti, nes vis norisi ir norisi šitą gėrį kepti ir ragauti, ragauti, ragauti… 😀

  46. Nida:

    Lina, sunku pasakyt, kas sąlygojo tokį netikslumą. Pagal tai, ką parašėte, atrodo, kad išplakėte baltymus pakankamai. Antraip jie būtų išsileidę ir subliuškę dar kepdami. Man panašiau į tai, kad per ilgai glostei masę dėdama į skardą kepimui. Arba temperatūra nebuvo tinkama – morengas iškepė, o ne išdžiūvo. Sulig praktika atsiras tobulumas:)

  47. Lina:

    Ėch… Turbūt čia buvo pradedančiojo sėkmė… 🙁 Pirmas bandymas buvo tobulas, o va antras ir trečias… Na, negaliu sakyti, kad morengas susmego, nes taip tikriausiai nebūna. Bet viršuje gavosi toks lyg atsiskyręs plonas kevaliukas, kuris vos palietus, aišku, subyra ir vaizdo tokio gražaus nebelieka. 🙁 Kur čia galėtų būti šuo pakastas? Lyg ir viską vienodai dariau… Ar nepakankamai išplakiau, ar paskui jau ant skardos per daug “glosčiau” lizdelį formuodama?.. Visa laimė, vienok, kad skoniui tai įtakos neturi. 🙂

  48. Nida:

    Valio Lina!!!!!!! Labai labai labai džiaugiuosi!:) Stebink į sveikatą ir save, ir artimuosius dar ne vieną kartą:)

  49. Lina:

    Trys žodžiai: DIE VIŠ KA!!! Ir tai dar viso skonio neperteikia! 🙂 Pavyko ir man net pačią save nustebinti… 😀

  50. Nida:

    Diana, galima tikrai traukti iš orkaitės, tik palauk, kol atvės prieš dedama kremą. O kai kremas uždėtas – galima jau ir suvalgyti nedelsiant:)

  51. Diana:

    Nida, ačiū už receptą! Tik nor4jau pasitikslinti, ar galima po tų 3 valandų kepimo morengą jau traukti iš orkaitės, ar būtina ilgiau palaikyti? Svarstau, ar galima tą pačią dieną iškepti ir tą pačią dieną suvalgyti 🙂

  52. Nida:

    Rovena – gera mintis karštos vasaros desertui! Neturėtų morengui nieko nutikti, juk ir mascarpone kremą šaltutėlį tiesiai iš šaldytuvo dedu. O dažnai dar ir iš anksto (likus kokiai valandai -dviem iki patiekimo) – ir nieko nenutinka tam morengui. Tik, aišku, darant su ledais – jie turi būti tokie minkšti, ne tiesiai iš kameros. Žinai, reiks ir man su ledais išbandyti!:)

  53. Rovena:

    Nida, svarstau šią grožybę padaryti su ledais (žinoma, juos dėti jai prieš patiekiant į stalą) – kaip manai, verta rizikuoti? Baltymams nieko nenutiks dėl šalčio?:)

  54. Nida:

    Į sveikatą Edita!! Labai džiaugiuosi, kad ekperimentas pavyko ir pasiteisino:)

  55. Edita:

    Gaminau Pavlovą su naujuoju kremu-nuostabu,labai patiko,kremas toks šilkinis,”kreminis”.Svečiai buvo sužavėti.
    Aciū už receptą.

  56. Ruta:

    Dievinu pavlova!!!!! Gerai, kad aprasei morengo kepimo buda nes kaip tik norejau skambint ir klaust, vienam draugui noriu gimtadieniui iskept :] gal netgi tavo pina colada padarysiu… aciu uz recepta!!

  57. Nida:

    Oi taip, Edita, tai išties puiki išeitis! Mažos pavlovos puikiai atrodo ant stalo, ypač jei vakarienė sėdima, labiau formali – tada geriau kiekvienam svečiui savo pavlovą patiekti:) Didelė pavlova turi tik vieną pranašumą – atrodo išties pritrenkiančiai ant gražaus torto stovo:) Na, o skonis tikrai toks pats:)

  58. Nida:

    Donata, jei su orapūte, tuomet temperatūrą reikėtų šiek tiek pamažinti – kokiais 5-10 laipsnių. Neturėtų dėl to nukentėti morengas…. Juk jis džiovinasi tokioje žemoje temperatūroje, ne kepa…

  59. Edita:

    Sveika Nida,
    Pavlova dažnas svečias ant mano vaišių stalo,tik į kremą nededu mascarponės,bet dadar būtinai pabandysiu.Dažniausiai pavlovas darau mini,kiekvienam svečiui atskirai.Jas formuoju”šulinio”formos,tuščiavidures ,į vidų dedu kremo ir puošiu pagal galimybes.Labai ispūdingai atrodo,ir stalo tvarka mažiau nukenčia.

  60. Donata:

    Miela Nida,
    mano orkaite veikia tik su orapute…Ar imanoma iskepti morenga?Kokia temperatura ir laika rekomenduotumet,jei imanoma:)
    Labai aciu!

  61. Nida:

    Ilona, aš tokiu klausimu prastas patarėjas:) Nes visada pasisakau už pačių pasigamintus patiekalus, vietoj pirktinių. Pirkto morengo skonis skiriasi, esu ragavusi. Tačiau jei klausiate ar galima naudoti tą pirktinį, atsakymas tikriausiai turėtų būti “taip”… 🙂

  62. Nida:

    Vilma, PAGEIDAUTINA baltymus plakti virtuviniu kombainu:) Bet labai svarbu kokiu kombainu, nes žinau atvejį, kad būtent dėl netinkamo kombaino antgalio baltymai neišsiplaka pakankamai ir nepasigamina standžios putos… O rankomis tai neįsivaizduoju kaip baltymus išplakti, nes ranka nukrist gali:) Nors yra tikriausiai žmonės, kurie sugeba ir rankomis suplakti:)

  63. Ilona:

    Kažin ar būtų galima pagrindui naudoti pirktus orinius pyragaičius, tarkim, iš IKI PC, ten jie labai kokybiškai pagaminti, su tąsiu vidumi?

  64. Vilma:

    Ar galima baltymus plakti su virtuviniu kombainu ar tik rankomis?

  65. Nida:

    Donata, su mascarpone saugiau – kremą galima pasigaminti likus kelioms valandoms iki patiekimo. Jis tvirtesnis, geriau “stovi” vaisiai ant torto:) Skonis labai panašus, tik tekstūra tvirtesnė. Oi, kaip laukiu šilauogių, serbentų šiam tortui – gėris visiškas:)

  66. Donata:

    Oi gerulis! Kai vasarą būna daug visokių uogų, gamina šį skanėstą. Tik aš plaku grietinėlę, nededu maskarponės. Dabar pabandysiu šį variantą. Žiauriai skanu:)) su šilauogėmis, avietėmis. Oi kaip noriu…

  67. Nida:

    Jurgita, jis būna minkštai traškus, orinis su truputį tąsiu vidum. Pjauti tikrai nėra sunku, žinoma, šiek tiek trupa. Bet jokiais būdais ne kietas taip, kaip kažkada būdavo tortas “jaunystė”…

  68. Jurgita:

    Sakykit o jis nebuna toks labai kietas?eina normaliai atpjauti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.