Keletą pastarųjų vakarų mūsų namuose atsidaro pasikartojantys futbolo seansai. Televizorius plyšauja hebraiškai, nes žiūrovams nebūtina suprasti teksto, o tik reikia jausti atmosferą 🙂 Kol kelios dešimtys gražuoliukų vaikosi kamuolį po žalią veją, aš susiradau naudingą užsiėmimą. Vartau kulinarinius blogus iš Prancūzijos, Amerikos, Australijos, Singapūro… Ir negaliu atsižavėti, kokie kūrybingi kai kurie blogų rašytojai… Vieni specializuojais kelionių kulinariniuose įspūdžiuose, kiti aprašo restoranus ir nuolat renka geriausių valgytų patiekalų dešimtukus, treti išmiklinę akį fotografijoje, tad vietoj ilgų aprašymų receptai pateikiami vien iliustracijomis, dar kiti imasi kartu su maisto gaminimu mokyti išsireiškimų kokia nors užsienio kalba… Prisiskaičiau tiek naudingų patarimų, prisižiūrėjau skaniausių kada nors matytų nuotraukų, susidariau savo top blogų sąrašiuką. Ir, žinoma, nutariau išbandyti vieną kitą pristatomą patiekalą.

http://www.insidethekaganoffkitchen.com. Tai vienas man labiausiai patikusių kulinarinių blogų. Įdomūs aprašymai, aiškūs receptai, be galo gražios nuotraukos. Tad už šios dienos pusryčius, kuriuos gaminau po kroso grįžusiems šeimos vyrukams, turiu padėkoti būtent Rachel, puslapio autorei. Ingredientus teko adaptuoti iš amerikietiško – europietiškam supratimui. Bet kuriuo atveju, rezultatas buvo puikiai įvertintas 🙂

Ingredientai:

2 vidutiniai svogūnai, supjaustyti

1,5 šaukšto sviesto

4 kiaušiniai

1/2 puodelio aliejaus

1 puodelis miltų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelis druskos

3 puodeliai burokine tarka sutarkuotų cukinijų, šiek tiek nuspaustomis sultimis

1/2 puodelio sutarkuoto Parmezano sūrio

1/2 tarkuoto Gruyere sūrio, arba Ementalio, arba kitokio kieto sūrio

2/3 puodelio supjaustyto rūkyto kalakutienos kumpio

sauja smulkintų šviežių bazilikų arba pusė šaukštelio džiovintų

Svieste pakepinam svogūnus, kol suminkštės. Dideliame inde išplakam kiaušinius, supilam aliejų, birius produktus ir išsukam tešlą. Suberiam tarkuotą sūrį, kumpį, baziliką, supilam pakepintus svogūnus, ir supilam į karščiui atsparų kepimo indą.Viršų galima pabarstyti trupučiu tarkuoto sūrio.

Kepam apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180C.

Kišas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Jei norite vegetariškos versijos, galite nedėti rūkyto kalakuto. Taip pat cukinijas galima pakeisti brokoliais.

Komentarų apie "Kišas (quiche) su cukinijomis arba pusryčiai čempionams": 4

  1. Irena:

    Koks skanus kišas išėjo! Darydavau panašiai ir anksčiau, dėdavau rūkytą kumpį arba šoninę, bet su rūkytu kalakuto kumpiu daug daug skaniau. Toks subtilus skonis, net gomurį kutena…Juliui irgi labai labai patiko.

  2. Nida:

    Butinai isbandysiu. Kadangi ne tik man, bet ir visai mano seimai bet kokios recepturos apkepai, kishai, tartai be galo skanus, tai, manau, turesiu galimybe paimprovizuoti:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.