Sodraus skonio, maistingas, bet kartu lengvas vegetariškas patiekals – sultingi keptų baklažanų kukuliukai tirštame pomidorų padaže. Itališka klasika kitaip.
Sotus, aromatingas, subalansuotas daržovių apkepas
Sotus didelės šeimos patiekalas, kurio liks ir rytojui…
Neformaliuose vakarėliuose populiariausi – daržovių užtepai ir vegetariški užkandžiai, patiekiami su rieke šviežutėlės, ką tik iš kepyklos parneštos raugintos tešlos duonos. Šis puikiai tiks jūsų stalui.
Saldžiai rūgštus baklažanų ir pomidorų troškinys – nuostabus patiekalas vegetarams arba garnyras prie mėsos bei žuvies.
Itališa pomidorų pasta su baklažanais
Australijos MasterChef patiekalas, autentiškas Pietų Indijos karis, gausus kokosų, imbierų, citrinžolių aromatų. Indijoje baklažanai skrudinami aliejuje, tačiau aš pasirinkau juos verčiau kepti orkaitėje.
Nesudėtingas šeimos vakarienės patiekalas, kurio ingredientus galima pasiruošti iš anksto, beliks tik pabaigti gaminti patiekalą prieš vakarienę orkaitėje.
Sptus vegetariškas skaldytų kviečių ir pomidorų patiekalas su baklažanais ir jogurto padažu
Šis užkandis gražiai prezentuojasi didelėje lėkštėje, bet taip pat tinka patiekti individualiose lėkštelėse. Visus reikalingus ingredientus galima pasiruošti iš anksto, laikyti atskirai šaldytuve, o prieš patiekiant palaukti, kol viskas pasieks kambario temperatūrą.
- 1
- 2