Savaitgalis prazvimbė beruošiant smagų priėmimą krūvai mielų svečių iš Lietuvos. Tai reiškia, kad bus naujų įrašų blog’e:) O kol kas – penktadienio sufle su keptomis paprikomis ir rozmarinais. Tai patiekalas tiems, kurie mėgsta pasiterlioti, nes ir laiko, ir pastangų prireiks tikrai. Bet išties verta, nes rezultatas – puikus.

Keptų paprikų ir rozmarinų sufle (4 asm)

1 raudonoji saldžioji paprika, išvalyta ir supjaustyta į 8 gabalėlius

1 geltonoji saldžioji paprika, išvalyta ir supjaustyta į 8 gabalėlius

2 česnako skiltelės, sukapotos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštas balzamiko acto

5 šaukštai sviesto

2 šaukštai sutarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo)

1/2 puodelio miltų

1 ir 1/3 puodelio peino

2 šaukštai susmulkinto šviežio rozmarino

1 puodelis sutarkuoto minkšto geltonojo sūrio

4 kiaušiniai, baltymai atskirai nuo trynių

Druska, pipirai

Supjaustytas paprikos skilteles sudedame į kepimo indą odelėmis į viršų. Apibarstom česnakais, pašlakstom aliejumi ir pašauname į 190C karštumo orkaitę. Kepame kol paprikų odelė pajuoduoja arba jos tampa visiškai minkštos. Išimame iš orkaitės, pašlakstome balzamiko actu ir palaikome uždengę maistine plėvele, kad atšoktų odelės.

Kol paprikos aušta, sviestu ištepame 4 vidutinio dydžio sufle indelius ir dugną bei sieneles pabarstome tarkuotu Parmeano sūriu. Prie sufle indelių pririšame pergamentinio popieriaus juostelę (apie 5cm), kad kylanti sufle masė išlaikytų norimą formą.

Ištirpiname likusį sviestą puode storu dugnu, įmaišome miltus, ir viską nuolat maišome pakepiname apie minutę. Tada pamažu dalimis supilame pieną ir maišom, kad gautųsi vienalytė masė. Nuimame masę nuo ugnies, įmaišome rozmarinus ir tarkuotą sūrį. Įmaišome kiaušinių trynius, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Paliekame atvėsti.

Nulupame keptų paprikų odeles ir supjaustome jas į nedideles juosteles. Sumaišome su ką tik paruošta mase.

Baltymus išplakame iki standžių putų. Pamažu atsargiai sumaišome baltymų masę su paruošta tešla (pirmiausia tešlą “atskiedžiame” dideliu šaukštu baltymų masės, o paskui atsargiai įmaišome likusius baltymus). Sufle masę paskirsome į visus indelius.

Kepame 190C įkaitusioje orkaitėje apie 25-30 minutes, kol sufle išsipučia, iškyla virš savo formelės, paruduoja, o vidus tampa purus ir minkštas.

Pateikiame iš karto, nes sufle tuoj pat subliūkšta. Patiekiame indeliuose, kuriuose kepė sufle, nuėmę popierinius “paaukštinimus”. Skanu su žaliomis salotomis.

Recepto šaltinis: “Souffles: sweet and savory”.

 

 

Komentarų apie "Keptų paprikų ir rozmarinų sufle": 5

  1. Mindaugas:

    Man labai patiko 🙂 Spėju, reiks užsisakyti tą knyhutę 🙂 Beje, desertinių sufle dar nedariau, gak šiandien reikės išbandyti?? 🙂

  2. Nida:

    Kiap faina, Mindaugai, kad būsi pirmasis bandytojas:) Tikiuosi, kad skonis nenuvils.
    O knyga apie sufle išties labai naudinga, ypač patarimais kaip tinkamai jas iškepti. Na, o apie indelių pabarstus knygoje visas skyrius (mat joje didelis sąrašas ne vien tradicinių keptų užkandinių sufle su sūriais, bet ir desertinių, ir purių šaldytų su vaisių putėsiais, ir sveikuoliškų, ir net omleto tipo…). Todėl indelius, patepus sviestu, autoriai siūlo barstyti džiūvėsiais, tarkuotu sūriu, maltais riešutais, stambiu cukrumi, maltais migdolais (saldžioms sufle) ir kt. Kažkada esu gaminusi desertinius sufle su kokosų pienų ir mangais. Jei įdomu, pažiūrėk čia: https://www.nidosreceptai.lt/kokosu-pieno-sufle-su-mangais-ir-laimu/.

  3. Mindaugas:

    Nida, kokią idėją šiam rytui pametėjai 🙂 Kaip įdomu, jog indelius oabarstei parmezano drožlėmis..??Pirmą kartą girdžiu, kažkas naujo, gal gali plačiau brūkštelt dėl ko tai naudinga ir pan? 🙂 O tai aš vis iš įpročio sviestu ir miltais teplioju.. 😀 Spėju toje knyvoje yra daug gerų know how apie souffle? 😉 Labai skaniai, paprikas jau pašoviau 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.