Yra tokia maisto kategorija, kuri angliškai vadinasi „no fuss food”. Ilgai galvojau, koks lietuviškas atitikmuo labiausiai tiktų šiai kategorijai pavadinti: „maistas be streso”? o gal „maisto gaminimas be bardako”?… Pagal esmę tinka ir vienas ir kitas, mat tokie „no fuss” patiekalai dažniausiai pagaminami be jokių didelių pastangų, be jokio kabojimo prie viryklės ištisą pusdienį, ir be kalno neplautų indų po tokio pašeimininkavimo… Ne, tai nėra maistas, kuris pagaminamas per keletą minučių. Bet tai patiekalai su neilgu ingredientų sąrašu, kai tie ingredientai paruošiami labai greitai, o paskui pašaunami kepti (arba virti) ir galiausiai jau reikia skubėti sėsti prie stalo valgytojams. Skanu, paprasta, neįmantru, sveika, ir…. be jokio streso. 

Pasta apskritai yra tas maistas, kuris bent man galėtų būti patiekiamas mažiausiai kas antrą dieną:) Viena vertus, pasta tikrai yra nesudėtingai paruošiama (na, neskaitant pačių makaronų gaminimo, jei jau imamės šio iššūkio iš pagrindų:)), tačiau su kai kuriais padažais tenka šiek tiek padirbėti! Kad ir bolognese padažas – ir ingredientų reikia nemažai, ir pjaustyti tenka, ir pamašyti, kol padažas troškinasi… 

Užtai siūlau jums šiandien vegetarišką pastos patiekalą, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. Tereiks supjaustyti moliūgą gabalėliais ir pašauti į orkaitę. Kai moliūgas iškeps, užtruksite vos minutę kitą, ir galėsite mėgautis sveika, lengva vegetariška vakariene.

Greitai, paprastai, ir be didelių pastangų – moliūgų pasta.

 

Sugaišite tiek, kiek keps moliūgai… Ne ilgiau pusvalandžio 🙂

Keptų moliūgų pasta su čiobreliais ir lazdyno riešutais

4 asm.

  • 1,5kg moliūgo, nulupta odele ir supjaustyto kąsnio didumo gabalėliais
  • 5 skiltelės česnako, nuluptos
  • 15 šakelių čiobrelio
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, ir dar šiek tiek pašlakstyti patiekiant
  • Druskos ir grūstų juodųjų pipirų
  • 300g pastos, pvz. spagetti (rinkitės viso grūdo, bus sveikiau, arba tagliatelle ar kita mėgstama pasta)

Patiekimui:

  • Didelė sauja žalėsių: burokėlių lapelių arba sultenių arba kitokių mėgstamų
  • 100g patrupinto feta sūrio
  • 1/2 stiklinės paskrudintų ir pasmulkintų lazdyno riešutų
  • Čili pipirų dribsnių

Įkaitinkite orkaitę iki  220C. Moliūgus suberkite į kepimo skardą (gali prireikti dviejų skardų), sudėkite česnakus, čiobrelius, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 min., arba kol moliūgai bus minkštučiai. Ištraukite iš orkaitės ir šakute lengvai patrinkite (nereikia košės, tad palikite keletą gabalėlių netrintų).

Bebaigiant kepti moliūgams, išvirkite pasūdytame vandenyje pastą kaip nurodyta ant pakelio. Nusausinkite pastą, pasilikdami stiklinę vandens, kuriame pasta virė. Sudėkite makaronus atgal į puodą, sudėkite keptus trintus moliūgus, užpilkite šiek tiek vandens, kuris liko nuo virimo, ir lengvai išmaišykite. 

Padalinkite pastą į lėkštes, pabarstykite fetos sūriu, žalėsiais, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite trupučiu druskos ir grūstų pipirų, pabarstykite lazdyno riešutais ir čili dribsniais. 

Recepto šaltinis – Donna Hay Fresh and Light. 

 

Vienas komentaras apie straipsnį "Keptų moliūgų pasta su čiobreliais ir lazdyno riešutais"

  1. Pingback: Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *