Esu taip įklimpus į darbus, kad kaip niekad neturiu laiko ne tik parašyti blog’e, bet net  pasigaminti skanaus maisto…:( Pastarąsias porą savaičių gyvenu vien tokiais patiekalais, kurie itin greitai paruošiami.

Aš dievinu burokėlius ir visokiomis formomis juos naudoju virtuvėje. Tačiau yra vienas darbas, kuriam prisiruošti ir jį atlikit reikia laiko. Dažnas mano gaminamas patiekalas reikalauja keptų burokėlių, o visi žinom, kad jų kepimui reikia turėti bent valandą ar pusantros. Žinoma, burokėlius galima ir virti, tačiau laiko ne ką sutaupysit, o be to, kepant jie būna saldesni, tarsi karamelizuoti. Ir ką jūs sau gavojate? Yra būdas, kuris jums leis turėti paruoštus burokėlius ne po valandos, bet po 10 minučių! Įkaitinkite orkaitę iki 200C kartu su joje esančia tuščia kepimo skarda arba stikliniu kepimo indu. Kol orkaitė kaista nuskuskite žalius burokėlius, tada juos supjaustykite plonomis riekelėmis (mandolina – tikras išsigelbėjimas:)), iš abiejų pusių burokėlių griežinėlius pašlakstykite alyvuogių aliejumi, tada pabarstykite druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Suguldykite į įkaitusią skardą ar kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Po 5 minučių burokėlių griežinėlius apverskite kita puse ir dar pakepinkite 5 minutes. Štai ir viskas!:)

Keptų borokėlių salotos
Keptų borokėlių salotos
Keptų burokėlių salotos su ožkos pieno sūriu 
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 dideli burokėliai
  2. 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  3. 4 saujos gražgarsčių salotų (rucola)
  4. Sauja riešutų (tiks karijų, graikiški)
  5. 1 indelis minkšto ožkų pieno sūrio  Charveoux (pirkau Iki)
  6. Druskos, pipirų, džiovintų Provanso žolelių (arba tik džiovintų rozmarinų arba raudonėlių)
Padaržui
  1. 2 šaukštai skysto medaus
  2. 2 šaukštai citrinos sulčių
  3. 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  4. Druskos, pipirų
Instrukcijos
  1. Burokėlius paruošite ir škepkite kaip aprašyta viršuje. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Į lėkštes dėkite gražgarstes, keptus šiltus burokėlių griežinėlius, pabarstykite riešutais ir centre įdėkite po šaukštą minkšto ožkų pieno sūrio. Pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir pašlakstykite padažu.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Rimantė:

    Kalbant apie virtus burokėlius – galima pavirti pusvalandį paprastame puode ir palikti juos jame iki vandens atvėsimo – nereikia nei greitpuodžio, išverda puikiai 🙂

  2. Saulė:

    Miela Nida, labai ačiū už šį receptą – šios burokėlių salotos ir Žiemos salotos su persimonais, feta ir riešutais buvo mano naujametinių vaišių pažiba 🙂 10 balų!

  3. Nida:

    Dovile, ir aš “gatavų” kartais nusiperku:) Bet su šiuo atrastu metodu turbūt daugiau jau nepirksiu virtų:) Visgi skirtumas didžiulis, o užtrunki tiek, kiek padengdama stalą ar paruošdama kitus ingredientus…

  4. Dovilė:

    Kaip smagu, kai žmonės labai dirba ir dar turi laiko gaminti. Gėda prisipažint, kad pradėjau pirkt paprasčiausiai virtus burokėlius, jei kažko kasdienai reikia. Proceso optimizavimas 😉 Tik aišku, kas ypatingo skonio tuomet neatsiranda.

  5. Nida:

    Vilma, taip ir žinojau, kad gausis, ir neprilips:) Matyt, drėgmės burokėliuose, susimaišiusios su trupučiu aliejaus, pilnai pakanka, kad neliptų:) O dėl to išradingumo – čia ne mano nuopelnas, suradau, išbandžiau ir pasidalinau:)

  6. VILMA:

    Jau isbandziaiu ir tikrai neprilimpa,aciu labai,Nida,uz puikius receptus ir isradinguma

  7. Nida:

    Vilma, tikrai neprilimpa!! Aš iš akies apšaksčiau, tai burokėliai tokie drėgni, gero minkštumo gavosi. Tikrai neprilimpa, nesijaudink:)

  8. VILMA:

    Oi kaip aciu uz greita burokeliu paruosima,bet as kaip visada su klausimu-o tie griezineliai neprilimpa prie karstos skardos,jei tik vos paslakstomi aliejumi.

  9. Nida:

    Taip, Aušra… Greitpuodis yra išsigelbėjimas daugeliu atvejų, kai reikia pagreitinti laiką:)

  10. Aušra:

    Kepti, žinoma, skaniau 🙂 Bet jei reikia virtų – greitpuodis, 12 min.

  11. Nida:

    Nida, galima salotas gerinti iki begalybės! Saldumo man šiose salotose pakanka (lietuviški burokėliai itin saldūs, labai jų ilgėjausi Izraelyje, nes tenykščius tekdavo net cukrumi pabarstyti, kad skonis burokėlį primintų, o ne ropę:)), o ir padažas saldus. Bet nepakenktų rūgštumas. Tad obuolys, granatų sėklos ar dar koks priedas išties nepamaišytų!:)

  12. kita Nida:

    Puiku, kad burokėlius galima taip greitai išsikepti.Salotoms naudoju tik virtus, pašlakstytus balzamiko padažu . Viskas tikrai skaniai skamba .Tačiau sukirba mintis, kad norėtųsi pridėti kokį vaisių – gal keptų obuolio riekelių , gal sultingą kriaušę….Ir pagaliau būtinai išsikepti burokėlį 🙂 Ačiū už idėją 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.