Pamenate, buvau užsiminusi apie “no fuss food”, arba kitaip – maistą be streso, kai dalinausi su jumis keptų moliūgų pastos receptu? Tai šiandieninis receptas – iš tos pačios kategorijos:) Tai yra receptas tiems, kurie išsigąsta, kai pamato ingredienų sąrašą, ilgesnį nei 5-6 pozicijos:)

Šildanti sriuba apskritai yra būtiniausias dalykas, kurį reikia turėti žiemą bet kurią dieną… Ar sušalote keliaudami namo, ar nejauku buvo, kai šalia koks kolega čiaudėjo, ar pavargote treniruotėje ir reikia skubiai atgauti jėgas ir pripildyti skrandį kuo nors šiltu, kol pasigaminsite vakarienę, sriuba visais atvejais gelbsti ir padeda. Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio (kartais prisiruošiu pasigaminti jautienos sultinį), bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš “The Farm” arba “Gegio stalui“. Iš tikrųjų, jei gyvenčiau viena, tai gal tik iš ten tą sultinį ir pirkčiausi…:) Nevargčiau su puodais:) 

Tai va, kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau ramiai stovi balkone, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad vienai porcijai sriubos pakaktų), ir laukia savo eilės ir mano fantazijos, kokios sriubos norėčiau. Kartais net netenka nieko kitko ir daryti – suvalgom tą sultinį be jokių priedų, o tai juk ir skanu, ir sveika. 

Na tai jei turite sultinio namuose, tai galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti, ruošiant šį patiekalą. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai…

Trinta sriuba su čili pipirų nata – greitas būdas maloniai sušilti 🙂
Jei mėgstate Tailando virtuvės skonius, ši sriuba jums labai patiks.

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu

4 asm. 

  • 4 vidutinio dydžio batatai (apie 1.5 kg), nelupti, perpjauti pusiau išilgai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 3.5 stiklinės (875ml) vištienos sultinio
  • 1 citrinžolės stiebas, sutraiškytas virtuviniu plaktuku
  • 5cm ilgio imbiero šaknes gabalėlis, perpjautas pusiau
  • 400ml kokosų pieno
  • Čili dribsniai ir laimo sultys patiekimui

Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Sudėkite batatus perpjautomis dalimis į viršų į didelę kepimo skardą (išklokite skardą kepimo popieriumi, kad vėliau nereikėtų jos šveisti), pašlakstykite saldžias bulves alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 1 valandą, kol visiškai suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek leiskite pravėsti, kad galėtumėte priliesti rankomis. 

Kol bulvės kepa, sultinį supilkite į didelį puodą, įmeskite citrinžolę, imbierą ir užvirinkite. Virinkite apie 5-7 minutes, tada supilkite kokosų pieną ir dar pavirinkite apie 3 minutes. Išgriebkite citrinžoę ir imbierą ir išmeskite. Šaukštu išskobkite keptas saldžias bulves ir sudėkite minkštimą į sultinį. Viską labai gerai suplakite blenderiu, kol gausis vientisa masė. Puodą su sriuba vėl užkaiskite, pašildykite iki užverdant. 

Patiekite puodeliuose arba dubenėliuose, pabarstę čili pipirais (jei mėgstate – kalendromis), ir griežinėliais laimo, kad kiekvienas galėtų pasigardinti sriubą pagal skonį laimo sultimis. 

Receptas (mano pakoreguotas) – Donna Hay. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.