Mane šiemet užnešė ant neįprastų sriubų, kurias galima išsivirti tada, kai jau tikrai lentynos ima lūžti nuo daržovių gausos! Kadangi, kaip rašiau viename iš post’ų, nesusivaldau turguje, nes akys visko nori, tai ir parsitempiu pilnus krepšius gėrybių, tai taip jau nutinka, kad kai kurioms reikia palaukti eilėje… O kol daržovės eilėje laukia, tai ir suvysta, ir visko ten joms nutinka:) Tad reikia suktis iš padėties ir sugalvoti būdų, kaip gi jas paversti gardžiais valgiais:)

Kai galvoji, tai, žinokit, ir sugalvoji! Štai kad ir šiandieninė degintų baklažanų sriubą – na gėris visiškas, primena iki skausmo keliones po Artimuosius Rytus, maloniai kutena gerklę čili pipiriukai, o patiekus su feta ir paskrudintu batonu – nėra nieko geresnio pietų užkandžiui!! Jei tik turit baklažanų (tiks ir tie, kurie jau pradėjo vysti užsimetę šaldytuvo lentynoje), šaukit juos į orkaitę (arba grilių – bus dar geresnis dūmo skonis!!) ir virkite šią kvapnią maistingą tirštą sriubą. 

Nežinot ką nuveikti su pavytusiu baklažanu? Virkite sriubą
Keptų baklažanų sriuba
Print Recipe
Keptų baklažanų sriuba
Aromatinga tiršta keptų baklažanų sriuba - kai užklumpa gausus daržovių derlius:)
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Porcijos
porc
Ingredientai
Patiekimui (visko arba pasirinktinai)
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Porcijos
porc
Ingredientai
Patiekimui (visko arba pasirinktinai)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Nedidelę kepimo skardą išklokite aliuminio folija. Baklažanus perpjaukite pusiau, perpjautą pusę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite kuminu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-40 min., arba kol baklažanai bus visiškai minkšti ir viršuje apskrudę. Ištraukite iš orkaitės ir pravėsus išskobkite baklažanų minkštimą.
  2. Puode sresniu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame gerai apkepinkite svogūnus kartu su salierais. Kai daržovės suminkštės, suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, sudėkite išskobtą baklažano minkštimą, sumeskite petražoles, įberkite druskos, pipirų, čili pagal skonį, įpilkite sultinio (arba vandens) tiek, kad vos vos uždengtų daržoves, ir virkite apie 20-25 minutes, arba kol visos daržovės pilnai išvirs. Įmerkiamu blenderiu sutrinkite sriubą, paragaukite ar netrūksta druskos, aitrumo. rūgšties.
  3. Patiekite kaip mėgstate - su fetos sūriu, su kalendromis, su jogurtu, jei turite pabarstykite granatų sėklomis, galite patiekti su paskrudintais baltos duonos krutonais....
Pastabos

Baklažanus šiai sriubgai galite kepti ir grilyje - taip jie įgaus dar ir dūmo skonio. Jei kepsite grilyje, baklažanų neperpjaukite, tik subadykite šakute ir patepkite aliejumi. Kepkite ant grotelių kol vietomis suanglės odelė (ją visvien nulupsite, tai nesibaiminkite). Tuo tarpu kumino įberkite jau verdant sriubą. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.