Kartais aš gaminu tokio paprastumo patiekalus, kad net drovu juos dėti į blog’ą:) Vis pagalvoju – gal skaitytojai čia ieško sudėtingesnių receptų, gal ieško iššūkių ir naujienų, o aš jiems siūlau perpjauti pusiau paprikas ir palaukti 20 minučių, kol jos iškeps?…:)

Bet kartais reikia ir tokių receptų. Ir tokių patiekalų, kurie va taip pagaminami… Vos iš trijų ingredientų, tik įjungiant orkaitės karštį:) 

Bet kaip ir visiems patiekalams, ingredientai čia patys svarbiausi. Ypatingai tada, kai jų tik tiek mažai. Kiekvienas turi spindėti, nebūti užgožtas kaimyno… Paprikos dabar pačiame sezone, jas perku pas ūkininkus, kas savaitę į Vilnių atvežančius gėrybių net iš Biržų. Nesu ragavusi nieko skanesnio, nei Giedrikų šeimos ūkyje užaugintos daržovės ir salotos… 

Nduja – tai itališkas delikatesas. Be proto riebi ir aitri “dešra”, labiau net, sakyčiau, kiaulienos taukų užtepas:) Šio skanėsto reikia nedaug, ir skonio pakaks visam patiekalui:) Kai turiu ndujos, dedu ją ant picų (ypač sulenktų, kur įdaras sumaišomas ir pica uždaroma kaip koks didžiulis koldūnas), nduja yra puikiausias vyriškas užkandis prie taurelės ko nors stipresnio. Duona prie ndujos taip pat būtina, nes tai tikrai riebus produktas:) 

Na ir burata! Lietuviai pagaliau gali mėgautis nuostabia šviežia burata, kuri kas savaitę atkeliauja į delikatesines Lietuvos parduotuves. Mocarela čia taip pat tiks, sūrio nereikės kepti, juo tik pagardinsim iškeptas paprikas, šiek tiek aitrumui nugesinti:) 

Taip kad jei rengsite kokį suaugusiųjų vakarėlį, prisiminkite šį smagų užkandį. Pasirūpinkite gera šviežia čiabata pamirkymui ir užsikandimui, ir pamatysit, kokie patenkinti bus jūsų svečiai:)

Jūs tik pažvelkit į šias sunokusias raudonas paprikas, nekantraujančias atsidurti karštoje orkaitėje
Kol paprikos keps, supjaustykite gabalėliais ndują ir pasiruoškite buratą arba mocarelos rutuliukus
Paprasta ir gardu: keptos paprikos su nduja ir burata (arba mocarela)
Print Recipe
Keptos paprikos su nduja ir burata
Greitai pagaminamas sotus "vyriškas" užkandis. Patiekite su šviežia fokačia arba čiabata.
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Italian
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 30 min
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir membranas. Sudėkite į skardą, patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 20 min.
  2. Ndują supjaustykite (arba suplėšykite) gabaliukais. Sudėkite po gabalėlį ndujos į kiekvieną papriką ir pašaukite kepti dar 10 minučių. Paprikos turi šiek tike apskrusti, nebijokite, jei truputį apsvils krašteliai. Išėmę ir šiek tiek pravėsinę galite nulupti paprikų odeles (tikria nebūtina). Suplėšykite buratą gabalėliais ir įdėkite į kiekvieną paprikos ertmę. Patiekite su šviežia fokačia ar čiabata.
Pastabos

Recepto šaltinis - From the oven to the table, D. Henry

Komentarų apie "Keptos paprikos su nduja ir burata": 6

  1. Nida:

    Asta, miela girdėti:) Ndujos patarčiau ieškoti arba Assorti, arba Itališko skonio gurmanų parduotuvėje (gal ir dar kokioje gurmaniškų delikatesų vietelėje yra). Prekybcentriuose man ndujos neteko matyti…

  2. Asta:

    Nida, labai gražios nuotraukos. O ir patiekalas viliojantis, reikės išbandyti, jei tik ndujos kur nors užmatysiu. O kol kas ragauju akimis 🙂

  3. Nida:

    Kaip miela, kad parašėt, Evaldai. Labai gera gauti grįžtamąjį ryšį:)

  4. Evaldas:

    Ačiū už jūsų paprastumą, kuris..tikrai retas. Visa kita irgi gerai, esu labai dėkingas, bet to kulinarinio paprastumo tikrai trūksta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.