Kai vasarą užderi figos, turbūt visas Viduržemio jūros regionas pereina prie šio vaisiaus. Panašiai, kaip Lietuvoje užderėjus braškėms:) Universalaus panaudojimo ir švelnaus skonio figos pateikiamos su sūriais priedais ir desertuose.

Man patinka tik nuo medžio nuskintos figos. Pamenu vienais metais, kai viešėjau Provanse, lankėmės pas draugus. Šalia baseino augo figų medis. Greičiausiai tai buvo rugpjūtis, nes vaisiai vos laikėsi ant šakelių ir skindami tiesiog susitrindavo saujoje. O koks saldumas… Sultys tiesiog tekėjo per rankas…

Visai netoli savo namų Tel Avive esu nusižiūrėjusi vieną augantį figų medį. Kaskart tikrinu, ar vaisiai jau prinokę ir planuoju kaip reikiant pasmaguriauti:) Bet bijau, kad viešoj erdvėj augantis figmedis patrauks ne vien mano dėmesį, o bus populiarus tų vyrukų, miegančių paplūdimy, tarpe 🙂

O štai vienas greitas ir sveikas vasariškas desertas. Tobula, jei pateiksite jį su šaltais vaniliniais ledais. Ne mažiau gardu bus jei keptą su medumi figą uždėsite ant paskrudinto lietinio blyno ir viską papuošite mėtos lapeliu ir skaldytais migdolais…

8 keptoms figoms reikalingam medaus sirupui reikės:

1 puodelio vandens

1 citrinžolės stiebo, supjaustyto gabaliukais

1-2 cinamono lazdelės

4 šaukštų medaus

šlakelio brendžio arba konjako (nebūtinai)

Visus šiuos ingredientus užviriname nedideliame puode ir paverdame 5 minutes. Tada paliekame sirupą pastovėti dar 15 minučių. Figas perpjauname į keturias dalis, bet ne iki galo, o kad laikytųsi apačioje. Palaistom sirupu ir kepame 200C orkaitėje 15 minučių.

Skanaus!

Vienas komentaras apie straipsnį "Keptos figos su medum"

  1. Bernardas:

    Šiandien pirmą kartą pamėginau iškepti figas. Naudojau kiek kitokį receptą (brendis, medus, sviestas, riešutai, cinamonas) tačiau gavosi tikrai ne taip kaip tikėjausi. Sirupo išsiskyre vos vos (gal per mažai medaus įdėjau), bet jis buvo labai skanus, tačiau visa pati figa buvo, hmm tokia nesaldi… Ji tokia ir turėtų būti? nes aš visada galvojau, kad jos labai saldžios, niekada neragavau šviežios. Gal paratumėt, ką kitą kartą galėčiau padaryti kitaip?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.