Vadinkite mane pagyrų puodu, bet negaliu susilaikyti nepasigyrusi – aš ir vėl gavau siuntą spalvotų žurnalų iš Pietų Afrikos!! Iš tiesų, ranką prie širdies pridėjusi galiu teigti, kad nesu varčiusi estetiškesnių žurnalų nei šie, išleisti kitame Žemės rutulio pakraštyje… Grožio ir stiliaus pajautimą pietų afrikiečiai tikriausiai kažkokiu stebuklingu būdu atsineša su savo DNA. Ne be reikalo juos samdosi didžiausios Amerikos žvaigždės, kai joms reikia organizuoti kokį prašmatnų vakarėlį, vestuvių šventę ar kompanijos jubiliejų. Sako, kad taip stilingai paruošti šventę gali tik specai iš Pietų Afrikos…kepto surio ir pomidoru salotos

Žurnalai, kaip žinia, yra be proto sunkūs. Tad keliaujant nedaug jų į lagaminą ir prisikrausi. Bet man pasisekė, kad turiu draugę, kuri būdama stiuardese dažnai atskrenda į Tel Avivą. Bet svarbiausia, kad ji visą laiką renka savo išvartytus žurnalus, ir niekada nepamiršta (ir netingi! ) jų man atvežti!!:) Vartydama tuos žurnalus aš noriu visko: tokių namų, tokių baldų, tokių indų, tokių drabužių, tokių gėlynų, tokio maisto…

Na, visko “tokio” turėti neišeina:) Belieka gaminti maistą pagal receptus iš tų nuostabiųjų žurnalų. Štai vienas jų – su keptu Halumi sūriu ir prinokusiais saldžiais pomidorais. Ir su medumi – šįkart lietuvišku, kvepiančiu Labanoro giria… Halumi sūris – iš Kipro kilęs “guminės” konsistencijos pusiau kietas baltas sūris, kuris paprastai gaminamas iš ožkos ir avies pieno mišinio. Kadangi sūris greitai nesilydo, jis labai tinkamas kepti kepsninėje arba keptuvėje. Šiose salotose susilieja kelios temperatūros, sūrumas ir saldumas, o be to – akys iki soties gali džiaugtis ryškių spalvų gama. Salotas paruošite per 5 minutes, o karštą saulėtą vidurdienį pateikite jas su šalto balto vyno taure. Ech, kas gali būti geriau už savaitgalį???

pomidoru salotos su keptu suriu

Kepto sūrio ir pomidorų salotos su medumi (4 asm)

250g  Halumi sūrio

2 šaukštai miltų (sūriui kepti)

2 šaukštai aliejaus (alyvuogių arba rapsų)

4 gerai prinokę pomidorai, supjaustyti griežinėliais

100g prinokusių vyšninių pomidorų, perpjautų perpus

Žalumynai papuošimui (mėtos, baziliko lapeliai, petražolės)

Alyvuogių aliejus

Šviežias medus

Supjaustome sūrį plonais, maždaug 1cm gabalėliais ir apvoliojame miltuose.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame sūrį maždaug po minutę kiekvieną pusę. Išimame, paliekame trumpam ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Padaliname ketpto sūrio gabalėlius į keturias lėkštes. Ant viršaus sudedame pomidorus ir vyšninius pomidoriukus. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir medumi, papuošiame žalumynais. Pateikiame iškart, kol sūris neataušo.

halumi surio ir pomidoru salotos su medumi

 

 

Komentarų apie "Kepto sūrio ir pomidorų salotos su medumi": 7

  1. Nida:

    Odeta, fotografijai, kaip ir kitiems hobiams (blog’ui) reikia laiko… Ir jei darbai išsunkia taip, kad nelieka nei laiko nei noro niekam kitam, tai nieko ir nebus. Bent kol kas, kol tie darbai nepasibaigs:) Gera mintis sudalyvauti kokiuose kursuose – greitai ir koncentruotai gausi reikalingą info. Aš norėjau čia, IL užsirašyti, bet nesukomplaktuoja anglų k. grupės…

  2. odeta:

    Nida, supratau. O aš niekaip nesurandu laiko pasimokyti, vis žadu pas kokį mokytoją užsirašyti, nes pačiai skaityti ir eksperimentuoti vis sunkiau. Nes darbai paskutinį pusmetį užpuolė, kad net pyška, visą Rail Balticos projektą reikės įgyvendinti per nepilnus 2 metus. Dabar tik svajoju, kaip čia savo Blogiuko neapleidus:)

  3. Nida:

    Odeta, ačiū už komplimentą:) Pasikeitė visų pirma kamera. Kol spragsėjau su muiline, tik tiek iš jos teišspausdavau… Dabar galiu daryti tai, apie ką tik svajodavau. Iki šiol nebuvau nei vienoje pamokoje – nemažai skaitau ir internete, ir knygas (paskutinį kartą iš Londono parsitempiau net 6) ir bandau… Bandau ir bandau… Ir vėl bandau… Kartais gaunasi geriau, kartais blogiau.

  4. odeta:

    Nida, išduok paslaptį:) Labai pasikeitė Tavo fotografijos! Išgražėjo neatpažįstamai:) Pati ar kursai? Jeigu kursai, kiek pamokų reikėjo?

  5. Nida:

    Ilona, kepimui geriausias tik halumi sūris – jo lydymosi temperatūra aukštesnė nei kitų. Mocarela ištež greitai. Sunku pasakyti, kuo galima jį pakeisti, manau, kad tik halumi sūriu:) Juolab, kad Ieva sako, jog šio sūrio yra Maximoje!!:)

  6. Ilona:

    Miela Nida, ačiū už receptą, aš jį būtinai pabandysiu. Ar Lietuvoje galėčiau naudoti mozarelą? Ir bendrai, kuris lietuvoje MAXIMOJE 🙂 perkamas sūris savo skoniu būtų pats artimiausias Halumi sūriui? Ačiū ir sėkmės Jums !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.