Na gerai, turiu ir aš atiduoti savo šio sezono duoklę moliūgams:) Dauguma receptų, kuriuos visada būtinai gaminu su moliūgu jau išspausdinti, ir jie kelis katyus per sezoną pasitarnauja pagal paskrtį: moliūgų sriuba, varškės ir moliųgų apkepas, moliūgų varškėčiai… Bet keksiukų su moliūgu dar nebuvau kepusi, tad su malonumu sekmadienio popietę juos ir išbandžiau. Juolab, kad po kokių penkiolikos metų pertraukos viriau….. cepelinus:) Kurie gavosi tobuli:) Kaip sakant, kvalifikavausi kaip cepelinų virėja galutinai:)

Kad išsikeptumėte moliūgų keksiukus, jums visų pirma prireiks kepto moliūgo. Tikiuosi, kad jūs visada turite šaldytuve kepto moliūgo, nes didžiajai daugumai patiekalų su moliūgu būtent tokio ir reikia. Taip kad jei tik kaitinate orkaitę kokiais nors kitais tikslais, įdėkite kartu kepti ir moliūgo gabalėlius, prieš tai įsukę juos į aliuminio foliją. Paskui, kai tik prireiks, įdėsite kepto moliūgo gabalėlį į sietelį, kad nubėgtų kuo daugiau skysčio, ir jis bus paruoštas tolimesniems žingsniams:)

Keksiukai su moliūgai - tobulai geltoni
Keksiukai su moliūgai – tobulai geltoni
Keksiukai - patogus kepinys įsidėti į darbą arba mokyklą
Keksiukai – patogus kepinys įsidėti į darbą arba mokyklą
Šaukštelis slyvų džemo labai praturtina keksiukų skonį ir vaizdą
Šaukštelis slyvų džemo labai praturtina keksiukų skonį ir vaizdą
Moliūgo keksiukai su slyvų džemu
Yields 24
Minkšti geltoni keksiukai su slyvų džemo įdaru
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 300 g iškepto moliūgo
  2. 1 apelsino nutarkuota žievelė ir 50ml sulčių
  3. 100 ml pieno
  4. 2 kiaušiniai
  5. 150 g cukraus
  6. 100 g sviesto, tirpinto
  7. 250 g miltų
  8. 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  9. žiupsnelis druskos
  10. 1 šaukštas krakmolo
  11. Slyvų džemo
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Moliūgą kartu su apelsino sultimis, žievele ir pienu išplakite mikseriu iki vientisos konsistencijos.
  3. Atskirame dubenyte suplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, tada įmaišykite moliūgo masę.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską bei krakmolą. Birius produktus suverskite į kiaušinių plakinį ir išsukite iki vientisos masės.
  5. Mažų keksiukų formelėse išdėliokite popierinius indelius. Pripildykite tešlos į kiekvieną popierinę indelį maždaug 3/4 tūrio. Tada į kiekvieną formelę įdėkite po šaukštelį slyvų džemo, ir truputį įmaišykite džemą į keksiuko masę.
  6. Kepkite apie 20 min., arba kol keksiukai gražiai pagels ir įbestas medinis pagaliukas bus sausas.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Vienas komentaras apie straipsnį "Keksiukai su moliūgais"

  1. Nida:

    Daiva, pamėginkit pakeisti pvz obuolių sultimis. Arba pienu… O vietoj apelsinų žievelės įdėkite vanilės arba muskato…

  2. Nida:

    Vaida, labai ačiū už pastabas… Per tą skubėjimą atsiranda klaidos. Reikia proof-reader’io…. Patikrinu atidžiai tik produktų kiekius, o va apraše dar kiek klaidų lieka. Ačiū labai, skubu taisyti.

  3. Vaida:

    Ka tik iskepiau, garuoja dar grazuoliai, bus rytoj i darzeli moliugu patiekalu sventei 😀 Tik pagal recepta turi detis saukstas krakmolo, na/ o/ bet/ taciau ka su tuo krakmolu daryti aprase nera! ? Kita mano pastaba: birius produktus reikejo sumaisyti su cukraus, kiausiniu ir sviesto mase. Kur ir kada sudeti moliugo, apelsino sulciu,apelsino zieveles ir pieno mase pagal aprasa neparasyta 🤔 Taciau viena paragavom ir istirpo burnoje . Aciu uz recepta!!!

  4. Nida:

    Sandra, be galo smagu girdėti!!! Linkiu sėkmės ir toliau bandant, o aš pasistengsiu ir toliau nenuvilti:)

  5. Sandra:

    Aciu labai uz toki puiku recepta! Keksiukai nuostabiai skanus!!! Ka tik iskepiau dukrytes mokyklos sventei, bet jau zinau, kad sis keksiuku receptas taps vienu is megiamiausiu 🙂 Tiesa sakant, tai ne pirmas patiekalas, kuri gaminau is jusu svetaineje pateiktu receptu – dar nekart nenusivyliau 😉 Darkart aciu uz idejas!!?

  6. Nida:

    Inga, į sveikatą:) Moliųgą supjaustyk riekėmis (gabalais), išimk sėklas (odos nenupjauk), susuk į foliją ir kepk apie 40-50 minučių 180C orkaitėje. Moliūgas turi būti visiškai minkštas. Nupjauk ir pašalink odą, o moliųgą nuvarvink sietelyje, kad nebūtų toks šlapias.

  7. Inga:

    Laba diena, ačiū už receptą ;)tik man kilo klausimas kaip moliūgą kepti?

  8. Nida:

    Grita, tas kriaušių džemas – pasaka! Valgom neatsivalgom:) Receptas labai paprastas: 1kg kiraušių, apie 0.5kg cukraus (arba mažiau jei kriaušės labai saldžios), 2 citrinų sultys ir žievelės ir sauja rozmarino. Verdi kol sutirštės…

  9. Grita:

    Sveika Nida, tik savaite nebuvau,o kiek receptu.Prasyciau kriausiu dzemo recepto,nes turiu pintine lietuvisku senoviniu kriausiu,gaila butu nesunaudoti.Aciu.

  10. Nida:

    Vaida, tai žinoma, kad tiktų!! Slyvų džemas gal tik pagal sezoną (rudenį) labiausiai tinka:) Bet tikrai ir aviečių, ir mėlynių bus skanu, ir gražiai atrodys! Net gražiau nei slyvų:)

  11. Vaida:

    Nida, atrodo labai skaniai, kaži su kitokiu džemu tiktų..turiu visokių tik ne slyvų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *