Mėgstu keksus. Man tai bene gražiausias kepinys. Ypač tokie purūs, geltoni, iškepti formoje su ertme viduje. Arba tie su kakava – marmuriniai… Toks tikras savaitgalio vėlyvų pusryčių delikatesas…

Dar man patinka keksiukai mažose formelėse. Tokie gražūs, iškilę, negali prieš juos atsispirti…

Todėl siūlau išsikepti labai fainų minkštų skanėstų artimiausios mažos šventės – pvz. savaitgalio, proga 🙂 Oi kaip džiaugsis jūsų šeima arba draugai (o gal net ir bendradarbiai, nes aišku, kad kelis nusinešite į darbą :))

Svarbiausias netikėtumas šiuose keksiukuose – kukurūzų traškesys ir mėlynių sultingumas minkštoje kvapnioje purioje masėje. Cinamonas, kuriuo užbarstysite viršų duos tokį aromatą, kad norėdami sustoti vaišintis turėsite keksiukus uždaryti į kokią dėžutę su sandariu dangteliu 🙂 Šviežios mėlynės dar nepasirodė, bet puikiai tiks ir šaldytos! Tik maišykite atsargiai, nes subliuškę uogos nudažys tešlą keistoka tamsia spalva.

Produktai:

1,5 puodelio miltų

0,5 puodelio kukurūzų miltų (geriausia smulkiai grūstos polentos)

2 šaukšteliai kepimo miltelių

0,5 šaukštelio sodos

1/4 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio tarkuoto muškato riešuto

2/3 puodelio cukraus (geriausia rudojo)

2 dideli kiaušiniai

1 puodelis pieno

6 šaukštai (90 g) lydyto sviesto

1 puodelis šviežių arba šaldytų mėlynių

2 šaukštai cukraus sumaišyti su 1 šaukšteliu malto cinamono

Dubenyje išplakam kiaušinius, plakdami supilam pieną, sviestą, kol susimaišys. Sumaišom tarpusavy visus sausus produktus ir supilam į kiaušinių ir pieno su sviestu masę. Kai viskas bus gerai išmaišyta, atsargiai įmaišom uogas.

Dedam po šaukštą masės į paruoštas (išteptas riebalais) keksiukų formas, užpidydami 3/4 formelės tūrio ir ant viršaus pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepam apie 15-18 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 200C, kol medinis dantų krapštukas, įdurtas į keksiuką, bus sausas, o pyragėliai gražiai iškilę ir rusvi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.