Mūsų šeštadieniai darosi ganėtinai nuobodūs: lauke spigina karštis, todėl norisi į saulę žiūrėti pro kondicionieriumi gaivinamą langą iš vidaus:) Prasidėjęs futbolo čempionatas ir visi kiti sporto įvykiai tarsi klijai laiko prikaustą prie televizoriaus mano vyra. O aš skaitinėju ir vis galvoju “apie ką nors skanaus”. Kelias dienas išeina susilaikyti, bet kai pradedu vartyti savo mėgiamus blog’us, visvien pabaigoje ką nors iškepu. Progų surandu, kad turėčiau pasiteisinimą:)) Pavyzdžiui, šiandien paskambinome pasveikinti savo vieną draugą iš US su gimtadieniu, ir sužinojom, kad po poros valandų jis švęs….. savo vestuves!! Na argi išeina tokią dieną nesukramsnoti kokio gardėsio??

Šįkart teko gerai paadaptuoti receptą iš Sezoninės Virtuvės blog’o. Jau seniai žiūrinėjau įrašą apie rabarbarų keksiukus, bet kadangi pas mus rabarbarų nei su žiburiu nerasi, teko ieškoti kitokių išeičių. Juolab, kad jokių rūgščių vaisių šiuo metu nėra: pomidorai, ir tie saldūs it saldainiai:)) Keksiukus vietoj rabarbarų iškepiau su šviežiais abrikosais ir saujele spanguolių (jų, pririnktų mano mamos Dzūkijos pelkėse, turėjau prisišaldžiusi nuo praeito rudens:)). Ir ką galiu pasakyt – puikiai viskas tiko, keksiukai gavosi dieviško skonio, ir labai tinkami “švęsti” mūsų draugo Sigučio vestuves!!!

Kopijuoju Sezoninės Virtuvės receptą, su savo adaptacijomis:

Keksiukai su abrikosais ir cinamono kepure

  • 175 g. abrikosų (arba kitokių vaisių)
  • Saujelė spanguolių (šviežių arba šaldytų) – jei turite
  • 120 g. cukraus
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 125 ml. riebios grietinėlės
  • 200 g. kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Trupiniams:
  • 50 g. rudojo cukraus
  • 50 g. kvietinių miltų
  • 25 g. avižinių dribsnių
  • 50 g. sviesto
  • 1 a.š. malto cinamono
Abrikosus (be kauliuko) supjaustome ir užpilame cukrumi.
Iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis suminkome masę į trupinius.
Dubenyje išplakam kiaušinį su grietinėle, aliejumi, tada supilame cukrumi užpiltus abrikosus ir spanguoles (jei naudojate). Viską gerai sumaišome.
Miltussumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi ir viską supilam į kiaušinių, grietinėlės ir vaisių masę. Užmaišom tirštą tešlą.
Dviem šaukštais tešlą sudedam į popierines keksiukų formas, viršų pabarstom pagaminta trupinių mase ir kepame apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje. Ataušiname ant grotelių.

 

 

Komentarų apie "Keksiukai su abrikosais ir cinamono kepure": 2

  1. Nida:

    Na, aš mieliau nuo karščio leipstu, nei iš šalčio mirštu:) Tad tas “vargas” sąlyginis:) O šilumos kokius 10-15 laipsnių mielai padovanočiau, nes šiandien į mašiną įsėdus termometras rodė +42:)

  2. Rennie:

    Labai išradingai rabarbarus pakeitei 🙂 Turėtų būti labai skanūs. Tikiuosi karštis ten jūsų labai nevargina, nes pas mus tai visai ne vasariška dar vasara, ir tos šilumos su mielu noru iš jūsų pasiskolintume 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.