Jei kur nors žemėje yra rojus, tai ta vieta yra mano terasoje 🙂 Mudu su Darium šiandien taip nusprendėm 🙂 Nes tokia vakarienė, kokią sau pasigaimone, gali būti ragaujama tik rojuje..

Na, gerai, ne tik rojuje, bet dar ir Manta Ray – viename mūsų mėgiamiausių restoranų Tel Avive, skalaujamų Viduržemio jūros bangų. Tai restoranas, kuris garsėja savo žuvies ir jūros gėrybių patiekalais, ir į jį dažnai vedamės savo svečius. Ir tame restorane yra vienas patiekalas, kuriam ištikimybę mano vyras demonstruoja jau kokius metus laiko:) Jis užsisako tik vieną vienintelį variantą – keptus kalmarus su feta ir keptais vyšniniais pomidorais. Aš iš begalinio smalsumo išragavau visą meniu, o jis liko ištikimas savo mėgiamiausiam patiekalui.

Šaipiausi šaipiausi aš iš jo, kad jis toks nuobodus, o paskui pagalvojau: “aš jau mintinai išmokau to nepakartojamo skonio Dariaus mėgiamo patiekalo ingredientus ir esu pasiruošusi pasigaminti šiuos kalmarus namuose. Tad šį vakarą taip ir padarėme: pasigaminome dieviško skonio šviežių kalmarų patiekalą, kuriam iškart pelnytai prilipo Manta Ray pavadinimas:)

2 porcijoms reikia:

14-18 mažų kalmarų (baby squids) [jei turite didelius, tiks ir jie, tik supjaustykite kalmarus žiedeliais]

Marinatui: šlakelis sezamų aliejaus, druskos,čili pipirų, juodųjų pipirų ir ketvirtadalio citrinos sultys.

Šlakas aukščiausios kokybės balzamiko acto

Alyvuogių aliejaus

Gabalėlis fetos sūrio

Šviežiai grūstų pipirų

2 šakelių vyšninių pomidorų (po 8-10 pomidoriukų)

Saujelės kapotų šviežių kalendrų

Visus marinatui skirtus ingredientuis sumaišie tarpusavy ir marinuojame kalmarus 2-6 valandas.

Įkaitiname grilį. Ant smulkių grotelių (kad per skyles susitraukę kalmarai neiškristų ant ugnies) sudedame pomidorus ir kalmarus. Kepame kalmarus iš visų pusių, kol jie apskrunda. Pomidorus apverčiame vieną kartą – atsargiai, nes odelės gali prilipti prie įkaitusio metalo. Su kalmarais elgiamės atsargiai: kepame ne per ilgai, nes perkepti bus kieti tarsi guma. Kalmarams iškepti pakanka keleto minučių kiekvienai pusei.

Lėkštėje išdėliojame kalmarus, per vidurį įklojame kepintų vyšninių pomidorų šakelę, pabarstome trupintu feta sūriu, pašlakstome balzamiko aliejumi, pašlakstome alyvuogių aliejumi, užtarkuojame juodųjų pipirų ir pateikiame su baltu vynu.

Komentarų apie "Kalmarai a la Manta Ray": 2

  1. Nida:

    Cia ne astunkojai:) Nors… viena kalmaro galune buvo su “astunkojiskais” ciuptuveliais:) Ta ir pateko i kadra. Dabar mastau: gal mane apgavo parduotuveje?… 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.