Taip! Ir vėl kalafijorai:) Šįkart nauja idėja kaip juos pateikti – ogi puikiam lengvam užkandžiui. Mums vakar labai patiko – pagaminau juos vakarienei. Beje, blyneliams nereikės miltų, o rytietiški aromatai praskaidrins nuotaiką:) Tai puiki mintis pavaišinti svečius, juolab, kad blynelius galima pasigaminti iš anksto ir vėliau tik porą minučių atšildyti orkaitėje.

1/2 didelės kalafijoro galvos, išvirtos pasūdytame vandenyje, ir susmulkintos mažyčiais gabaliukais (apie 2 puodeliai)

Druskos

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/4 šaukštelio malto kumino

1/4 šaukštelio maltos kalendros

1/4 šaukštelio juodųjų pipirų, šviežiai grūstų

1/8 šaukštelio kvapiųjų pipirų

3 didelių kiaušinių baltymai

Aliejaus kepimui

6 šaukštai riebaus jogurto

1 šaukštelis alyvų aliejaus

Ikrai pateikimui

Nedideliame dubenėlyje sumaišom 1/2 šaukštelio druskos, kepimo miltelius, kuminą, kalendrą, pipirus ir kvapiuosius pipirus. Dideliame dubenyje, geriausia elektrinio mikserio pagalba suplakam iki standžių putų kiaušinių baltymus su trupučiu druskos. Įmaišome į baltymų masę virtus susmulkintus kalafijorus ir prieskonius. Viską išmaišome.

Keptuvėje įkaitinam aliejų (geriausia naudoti nepridegančią keptuvę ir tik šiek tiek aliejaus). Šaukšteliu dedame tešlą ir kepame kol paruduoja apačia ant vidutinės ugnies, maždaug 2 minutes. Tada apverčiam, apkepam 2 minutes kitą pusę. Viską kartojame kol iškepame visus blynelius (maži atrodo gražiau, labiau tinka pateikti svečiams kaip užkandžiai).

Blynelius sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu poperiumi, ir kai ateina laikas pateikti, pašildome įkaitintoje iki 170C orkaitėje keletą minučių.

Jogurtą sumaišom su šaukšteliu alyvuogių aliejaus, ir šiek tiek druskos. Ant kiekvieno šilto blynelio uždedam mažą šaukštelį jogurto padažo ir šaukštelį ikrų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.